icon

Ako zvládnuť veľmi živé 20-mesačné dieťa?

Včera o 19:52

Ahojte. Píšem sem. Je tu vela z Vas skúsených a dúfam ze dostanem odpovede na moje otázky alebo pochybnosti. Mam 20 mesačný dcéru. Je to živé dieťa niekedy až moc. Mame problém s týmito vecami:

- nechce jesť, nech uvsrim čokoľvek absolútne skoro všetko odmieta okrem varených zemiakov a UM,

- neda sa mi s nou ísť s kocikom napr do obchodu alebo nieco vybaviť, ako náhle vidi ze som v budove a idem nieco tak pomaly by z kocika vyskočila,

- s kocikom chodím na spanok /ma už len jeden denne/, v kociku zaspi ale zasa akonáhle zabocim do obchodu hneď je hore a už chce von z kocika,

- neda sa mi s nou ísť s kocikom von, dajme tomu by sme šli na ihrisko tak už ju naspäť do kocika nedostanem. Zacne sa vzpierat a nie je možné ju tam dat ale zároveň nevie ísť popri mne po svojich. Proste uteká zo strany na stranu a je nemožné ju dobehnúť aj s kocikom. Preto takto chodím len s mužom jeden berie kocik a druhy uteká po nej. Dnes som videla v DM baby s deťmi mojej dcéry vymaľované, nastajlované a ja zhon a krik a nakupujte. Nechápem prečo ich deti v klidesedeli but v nákupnom košíku alebo v kociku a žena si s úsmevom nakupovala. Som z toho veľmi smutná lebo vidím ze nie je taká pohodová .... je to s nou náročné co sa týka tohto. Sama si s nou netrúfam lebo je to boj😞 je šikovná ale toto....

-

anonym_cd488c
Včera o 19:57

@anonym_autor my mame to iste, od jej 11 mesiacov 🙂 kocik uz nepouzivame. Ma 19 mesiacov. okrem obrovskeho vzdoru a nie na vsetko aj ma problem si zaspavanim a spankom. Cize bude lepsie. Drzte sa

anonym_76f317
Včera o 20:26

Nepoviem cim to je. Povahou? Obdobím?
Mam syna, teraz uz ma tri, no pamätám si, ked mal rok. Zlaté, usmievavé, pokojne dieta. Kludne som a nim mohla ist na kávu, prehral sa v kútiku, zaspal hocikde, zjedol hocičo. Plakal len ked sa udrel. Take, ze hádzanie o zem, obdobie vzdoru, rev za vsetko som nepoznala.
Kamoška ma dcéru, medzi ňou a mojim synom je 10 dni, cize su rovesníci. Ta bola presne ako tvoja dcéra, kamoška uz zúfalá, ze ju nezvláda.
Obom odbili dve roky, prešiel pol rok a úplne switchli.
Môj syn je všade, neobsedi, ked nieco nema hned mrnci, vsetko sam, nezaspí lebo si myslí, ze mu nieco ujde, nestíha ani jest, nonstop rozprava (niekdy aj zo spanku 😅), take ze vklade si kresliť nehrozí.
Je ale velmi šikovný, robi stojky, kotrmelce, bicykluje. No proste nonstop v pohybe.
A jej mala zostala pokojná, pol hodiny si stavia lego, da sa s nou ist v pohode na prechádzku, konečne ma stabilný spánok...
Cize cim to je? Netuším. Hlavne sa nerucaj, vsetko je len obdobie ;)

anonym_78f4b9
Včera o 20:40

Mam rovnako starú dcéru a je to s ňou masaker. Naša zase vrieska všade a pre všetko. Neplače, proste vrieska a vrieska. Vadí jej, ak prvá nejde do dverí, ak mi nevyloží nákup na pás, ak nestihne vo výťahu stlačiť gombík, ak jej nepodám hneď to, čo chce. Proste robí cirkus, neskutočný a zároveň pre úplné blbosti. Ja som z nej na prášky.. Mám ešte staršie dieťa, pri tom sme nič také nepoznali. Ale tato mladšia je masaker a hanbíme sa ísť s ňou kamkoľvek, všade si nájde dovod urobiť cirkus - obchod, hotel, ulica, ihrisko, kútik…

anonym_9a22d6
Včera o 20:46

Veru tiez tak. Bud som sla bez nej. S nervami. Alebo s muzom 🤣🤣🤣🤣
Teraz je to uz sice lepsie ale.... ked chyti hysak musime von.... nie vzdy sa to da.
Co sa jedla tyka..... skus nech papa sama. Daj jej tanier. Lyzicku. A nech papa....

mullerova46
Včera o 21:05

@anonym_autor nájdi si na pár hodín do týždňa opatrovateľku a oddýchni si. Dieťa sa mení rýchlo tak dúfajme že z toho vyrastie. Možno jej skús dávať úlohy nájdi mi v obchode to a to a tak podobne

anonym_3fecc0
Dnes o 13:44

ak nechce byt v kočiku skúsila by som odrážadlo , očividne sa potrebuje vybehať a preskúmať svet a kočík jej to nedovoluje s jedením neporadím syn má 3,5r a bojujeme stále

beata_k
Dnes o 13:48

@anonym_autor Zrus mlieko aj kocik. Daj jej odrazadlo a moze ist.