icon

Rozprávajú vaše dvojročné deti?

1. mar 2026

Ahojte baby.Prosim vás tie čo máte 2r detičky už vám rozprávajú.?Naše dieťa len také základné slovka,ale vety ešte nie.Mam to riešiť alebo je to ešte v pohode.Nas starší začal rozprávať okolo 2,5r-3r tak sa len pýtam ako ste na Tom vy.Dakujem

anonym_c6a5af
1. mar 2026

Základne slova v 2 rokoch je úplný štandard

anonym_d0a762
1. mar 2026

Každé dieťa je ine. Pracujem s detmi ktore v dvoch rokoch rozprávajú vety a niektoré nepovedia ani slovo.
Kedy by som spozornela by bolo vtedy, keby ma napríklad 2,5 roka a nerozumie bežným každodenným pokynom - kde máš očko, dones vodu, chod za mamou....
Ta rec je ale velmi individuálna..minule u nas v centre bolo 1,5 ročne dieťa, ktoré čítalo písmenká. Ano, čítalo písmenká.

saxana000
1. mar 2026

Moja mladsia je tesne pred 2 narodeninami a zacina spajat slova.jednoduche vety.starsia do 4 rokov ani mama nepovedala.. rozumie co jej povies?pozna vyznam slov?dokaze ti to slovo najst a ukazat na neho?v priestore?v knihe? Ono sa to tam niekde uklada len ta faza spustenia reci niekedy trva dlhsie a niekedy pride skor

autor
1. mar 2026
@saxana000

Moja mladsia je tesne pred 2 narodeninami a zacina spajat slova.jednoduche vety.starsia do 4 rokov ani mama nepovedala.. rozumie co jej povies?pozna vyznam slov?dokaze ti to slovo najst a ukazat na neho?v priestore?v knihe? Ono sa to tam niekde uklada len ta faza spustenia reci niekedy trva dlhsie a niekedy pride skor

@saxana000 áno všetkému rozumie čo mu poviem a aj ukaze

saxana000
1. mar 2026

Tak len cakat kedy sa to v nom zlomi..

anonym_f72760
1. mar 2026

Moj mal v decembri 2 roky a rozprava pekne vo vetach. Ale ma starsieho surodenca takze myslim,ze aj to vela pomohlo.. kazde dietatko je ine. Poznam dievcatko,ktore bolo takmer do troch rokov ticho,naozaj par slov a teraz sa jej usta nezatvoria.

anonym_b28579
1. mar 2026

tak môj má dva roky a len ukazuje a rozumie jednoduchým príkazom , dones , odnes , ideme sa kupkať, ideme papať , ked je v neistote pozrie na mňa , alebo ked sa mu niečo páči ukazuje mi to , inak iba mama baba a zvuky zvierať. Neznepokojuje ma to , lebo aj u starších synov bol nástup reči , teda spájanie slov do jednoduchých viet okolo tretieho roka.

maryetta
2. mar 2026

Mam 4 deti a kazde inac
Prvy zacal rozroavst ked mal 3. Druha bola dcera. Ona mala 2 roky a uz davno rozpravala. Basnicky vedela.
Treti zacal v 2-2,5 rozpravat.
Teraz mam najmensiu. V januari mala 2 a uz zacala rozpravat vo vetach.