Rozprávajú vaše dvojročné deti?
Ahojte baby.Prosim vás tie čo máte 2r detičky už vám rozprávajú.?Naše dieťa len také základné slovka,ale vety ešte nie.Mam to riešiť alebo je to ešte v pohode.Nas starší začal rozprávať okolo 2,5r-3r tak sa len pýtam ako ste na Tom vy.Dakujem
Každé dieťa je ine. Pracujem s detmi ktore v dvoch rokoch rozprávajú vety a niektoré nepovedia ani slovo.
Kedy by som spozornela by bolo vtedy, keby ma napríklad 2,5 roka a nerozumie bežným každodenným pokynom - kde máš očko, dones vodu, chod za mamou....
Ta rec je ale velmi individuálna..minule u nas v centre bolo 1,5 ročne dieťa, ktoré čítalo písmenká. Ano, čítalo písmenká.
Moja mladsia je tesne pred 2 narodeninami a zacina spajat slova.jednoduche vety.starsia do 4 rokov ani mama nepovedala.. rozumie co jej povies?pozna vyznam slov?dokaze ti to slovo najst a ukazat na neho?v priestore?v knihe? Ono sa to tam niekde uklada len ta faza spustenia reci niekedy trva dlhsie a niekedy pride skor
Moja mladsia je tesne pred 2 narodeninami a zacina spajat slova.jednoduche vety.starsia do 4 rokov ani mama nepovedala.. rozumie co jej povies?pozna vyznam slov?dokaze ti to slovo najst a ukazat na neho?v priestore?v knihe? Ono sa to tam niekde uklada len ta faza spustenia reci niekedy trva dlhsie a niekedy pride skor
@saxana000 áno všetkému rozumie čo mu poviem a aj ukaze
Moj mal v decembri 2 roky a rozprava pekne vo vetach. Ale ma starsieho surodenca takze myslim,ze aj to vela pomohlo.. kazde dietatko je ine. Poznam dievcatko,ktore bolo takmer do troch rokov ticho,naozaj par slov a teraz sa jej usta nezatvoria.
tak môj má dva roky a len ukazuje a rozumie jednoduchým príkazom , dones , odnes , ideme sa kupkať, ideme papať , ked je v neistote pozrie na mňa , alebo ked sa mu niečo páči ukazuje mi to , inak iba mama baba a zvuky zvierať. Neznepokojuje ma to , lebo aj u starších synov bol nástup reči , teda spájanie slov do jednoduchých viet okolo tretieho roka.
Mam 4 deti a kazde inac
Prvy zacal rozroavst ked mal 3. Druha bola dcera. Ona mala 2 roky a uz davno rozpravala. Basnicky vedela.
Treti zacal v 2-2,5 rozpravat.
Teraz mam najmensiu. V januari mala 2 a uz zacala rozpravat vo vetach.

Základne slova v 2 rokoch je úplný štandard