icon

Ako riešiť problémy s pokakaním v škôlke?

9. jan 2025

Dievcata, stalo sa vam, ze ked vam dieta nastupilo do skolky, ze tam nechcelo ist na wc? Dcera bola dnes druhyden a pokakala sa… ani cikat tam nechce ist. Odplienkovana je skoro rok, tam by problem nemal byt. Stalo sa to niektorej? Co vam pomohlo to upravit?

Dakujem

veklipo
9. jan 2025

Stalo sa to aj dcére aj synovi. Obaja ťažko zvládali nástup do škôlky.

ayato
9. jan 2025

Môjmu synovi sa to stávalo od začiatku roka v škole , ale s pocikaním. Celý deň nešiel na záchod lebo sa bál a potom sa pocikal, v škole, cestou domov... Museli sme zapracovať na tom aby sa nebál chodiť na záchod, konzultovala som aj s učiteľkou a tá s ním vždy poslala cez prestávku spolužiaka. Už je to lepšie, ale stále zadržiava koľko vie, až keď mu veľmi treba tak ide.

jesenzima
9. jan 2025

Môj chodí do škôlky už druhý rok a stále tam nekaka ... Aj sa tam už pokakal, teraz sa naučil tak,že buď ráno pred škôlkou, alebo hneď po škôlke ide kakať ...

maris5
9. jan 2025

Chod s nou do umyvarky a zisti v com je problem. Si osoba, ktorej doveru a s tebou to moze prekonat.

Moj syn chodil cikat, ale kakat nie, lebo sa bal, ze spadne do misy. Tak sme spolu odskusali, ze je to detsky zachod a nespadne don. Odvtedy tam chodil aj kakat

Synovec sa bal ciernej rury, ktora bola v umyvarke. Preto tam nechcel ani vojst.

autor
9. jan 2025

@maris5 ona ma tak vseobecne problem chodit kakat mimo domu. 😞

mayka730
9. jan 2025

To aj naša tak ,moja pred škôlkou ešte kaka niekedy už volám že budeme meškať lebo by to bol boj ,proste podľa mňa sa boji ešte chodiť tam na wc , keď sme niekde mimo domu len tŕpnem aby jej netrebalo na veľkú lebo keď sa nám to stalo sme s plačom išli domov ,možno keby nevydrží tiež to tak dopadne ..curanie zas to problém nie je ..myslim že je to o zvyku všetko ,treba vydržať 🙏držím vám prsty

sandri
9. jan 2025

Moj syn mal tento problem prve mesiace v skolke. Nakoniec sa ukazalo, ze mu prekazalo hromadne chodenie na záchod. On chcel sukromie a sameho ho ucitelka nechcela pustit. Tak sme si to s ucitelkou vydiskutovali, pustala ho potom sameho a bol klud.

tamvtme
9. jan 2025

mojej sa tiez stalo prvy tyzden, ked nastupila do skolky, ze sa pokakala pocas poobedneho spanku, lebo sa bala povedat, drzala a drzala az nevydrzala....vela sme sa o tom rozpravali a ale mam pocit, ze v skolke odvtedy nekakala a to uz chodi 3. rok.....rano ci chce ci nechce ju posadim na wc doma a vacsinou sa podari doma a ked nie, stale jej prizvukujem, nech sa neboji v skolke, nech povie ucitelke, nech ide sama ale proste nech ide.....u nas je teraz problem v tom, ze uz je predskolacka a nevie sa sama utriet a nechce sa to ani naucit (normalne place a histerci, ked len spomeniem, ze ci to nechce skusit), neviem, coho sa boji, cikat chodi sama uz dlho a aj sama sa utrie.....

bubuzu
9. jan 2025

Stáva sa to deťom celkom bežne, učitelia by na to mali byť zvyknutí. Nerobila by som z toho drámu, vyjadrila jej pochopenie a podporu,že nabudúce to už zvládne.

marsmykkok
9. jan 2025

Ak je to takými jej "predsudkami" že chodí na wc len doma, tam učiteľky nemajú moc ako zasiahnúť, zasiahnúť by vedeli, ak sa bojí pýtať alebo v zápale veľa podnetov sa zabudne pýtať, že by jej to pripomínali. Jediné čas, že si zvykne na to prostredie a bude ho vnímať ako známe a skoro ako domáce.

januska12323
9. jan 2025

No tak bude kakať doma, zaveďte režim aby išla na záchod ráno doma a potom už vydrží ale cikať musí aj v škôlke.

tianna
10. jan 2025

To má aj veľa dospelých 😉 ja keď vyslovene nemusím (hnačka, náhla nevoľnosť) mimo domu nejdem ani za svet 😁 a to mám pomaly 40 🤣 a poznám xy ďalších ľudí ktorým sa absolútne prieči chodiť na veľkú potrebu mimo domu. Treba dcérku naučiť chodiť na veľkú pravidelne, buď ráno pred škôlkou alebo poobede keď je už doma.

bubik6x
11. jan 2025

@tianna takto presne to mám aj ja 🤣🤣 pamätám si že keď sme sa presťahovali tak mi trvalo týždeň kým som išla a to som bola v 5.mesiaci tehotenstva 😅 je to len nejaký psychický blok

tianna
11. jan 2025

@bubik6x 😁 áno, zrejme nejaký blok 🙂 ale zas na druhej strane podľa mňa je to aj pohodlnejšie a hygienickejsie chodiť na veľkú doma.

bubik6x
12. jan 2025

@tianna presne 🤣 ako hovorieval môj otec "správny gazda nesie všetko domov" 🤣🤣

tianna
12. jan 2025

@bubik6x 🤣👌🏼