Ako žiadať o odklad školskej dochádzky?
Ahojte prosím ako podať odlozenie dochádzky školskej? Skúšali som chatgpt ale tam nič nepíše konkrétne. syn narodena v augusta.
Ďakujem
Prihlasis normalne do skoly, pojdes za psychologickou ona da posudok ten odnesies do skoly, a oni daju vyrozumenie ze dieta neprijimaju a pokracuje v predskolskom zariadeni. Minuly rok som to riesila.
Prihlasis normalne do skoly, pojdes za psychologickou ona da posudok ten odnesies do skoly, a oni daju vyrozumenie ze dieta neprijimaju a pokracuje v predskolskom zariadeni. Minuly rok som to riesila.
@ariannazara ďakujem a to do skola ktorá podľa trvale bydlisko?
@anonym_autor nie ktoru chces
@anonym_autor u nas sa podava prihlaska iba do spadovej skoly
@anonym_autor od AI konkrétne a presne: Odklad školskej dochádzky na Slovensku je možný, ak dieťa nie je dostatočne školsky spôsobilé (nedosahuje fyzickú, psychickú, sociálnu zrelosť), na čo treba písomný súhlas rodičov, všeobecného lekára a zariadenia výchovného poradenstva (CPPPaP) a o odklade rozhoduje riaditeľ školy. Proces zahŕňa žiadosť rodiča pri zápise, zber odporúčaní od odborníkov a následné rozhodnutie riaditeľa, pričom dôvodmi bývajú rečové vady, problémy so sústredením, jemnou motorikou či zdravotné problémy, a často sa týka detí narodených v lete.
@anonym_autor v skolke majú depistaz. Tam dostanes prvotny výsledok. Keď chceš odklad, musíš ísť do CPP, kde ti dajú papier na odklad. Kazfa skplka patrí pod nejaké CPP, tam ti povedia kde patríš. Na základe spravy z CPP ti dá potvrdenie aj pediater, skolka ti dá vyplniť žiadosť a na základe týchto 3 papierov ti riaditeľka vydá rozhodnutie o pokračovaní plnenia predpísaného vzdelávania. S týmto rozhodnutím ideš na zápis do školy, kde ho predložis a na základe neho dieta dostane na 1 rok odklad. Tiez to teraz riešim, takže to mam zistene
V škôlke som dostala odporúčanie na odklad podľa testov (depistáž), ktoré tam s nimi učiteľky urobili.
Na základe môjho tušenia a ich odporúčania som objednala dieťa na testy školskej zrelosti v CPP, ktoré sme absolvovali v dostatočnom predstihu pred zápisom do školy.
Výsledok som odniesla do škôlky. (Bola som ešte predtým po potvrdenie od pediatra. Spolu to bolo niekoľko papierov. Niektoré som si skopírovala.)
Riaditeľka škôlky mi na základe toho schválila pokračovanie plnenia predprimárneho vzdelávania v škôlke. Čiže aby dieťa znova išlo do predškolského ročníka.
S rozhodnutím od riaditeľky škôlky a s vyplnenou prihláškou do ZŠ sme išli formálne na zápis, odklad som už mala vybavený - pridala som to rozhodnutie k prihláške.
Zo školy mi neskôr prišlo oznámenie o neprijatí kvôli odkladu.
Od septembra dieťa znova nastúpilo do škôlky.
Dúfam, že som to napísala dostatočne jasne.
Ešte dodám, že odklad môže byť navrhnutý aj pri zápise do školy, ale hádam si každý pozná svoje dieťa a je uzrozumený s tým, čo má doma.
Vybaviť si ho čo najskôr mu ušetrí behačky a nervy v máji a v júni.

@anonym_autor pokial si dobre pamatam, prihlasku podate.. potom date dieta pretestovat a s odporucenim na odklad od psychologicky podate skole informaciu . dufam, ze sa nemylim