icon

Aký ste mali prvý deň v škôlke?

5. sep 2022

Už to máme za sebou,môj 3r synček bol dnes prvý deň v škôlke.Hanbil sa učiteliek,no v pohode,neplakal.Zachvilu pôjdem preňho a som zvedavá ako mu bolo celý deň.Mne bolo smutno za ním,celý dom bol tichý bez neho.Aj keď som porobila x veci,aj si trochu oddýchla.Ako ste prežívali vy prvý deň?

lujziana44
5. sep 2022

Tak to môžeš byť rada 🙂 Úplne chápem, ako si sa cítila. My sme síce neboli prvýkrát, ale po dvojmesačnej pauze sa veru šlo ťažko 🙂

mamickalisticka
5. sep 2022

Náš 3.8r. bol tiež prvýkrát.. veeeelmi mi chybal ale doma mam ešte ročne dvojičky.. bola to pohoda, lebo im nemal kto robiť zle, čiže kľud ale vkuse som naňho myslela.. no a teda rano plakal, že nechce ist, pred škôlkou v pohode aj išiel do triedy pekne..ale pani učiteľka povedala ze plačkal za mnou.. a ked sme sa obuvali, chcel si zabaliť papučky domov lebo že zajtra už nepríde 🥺🥺🥺 ach no snáď sa to zlepší...

sandra49
5. sep 2022

Moja 3 ročná tiez bola prvý krát. Tešila sa, pekne sa hneď vyzula, dala si veci do skrinky a keď sme jej kyvali ze uz ideme q ze poobede prídeme tak spustila rev a až na parkovisko ju bolo počuť. Ja som si porevala dobre tiež..doobeda ze bola taka nijaká ale jak išli von už v pohode aj jedla a dokonca aj spala..mne bolo doma divne..ticho..nevedela som vobec co mam robiť🙈 a odpocitavala som minúty keď môžem pre ňu ísť. Keď som prišla tak sa od dojatia rozplakala, že som jej veľmi chýbala, tak aj mne vyšli slzy ale nevidela lebo bola na mne zavesená 😅 no a ze príde aj zajtra do škôlky.. a teraz keď sim ju uspavala ze ona tam nejde ona bude doma. Tak som zvedavá co nás čaká zajtra 🙈

mamickalisticka
5. sep 2022

@sandra49 presne ako náš chlapček... 🥺😂 Uplne .. raz áno, že teda pôjde, raz že v žiadnom prípade..a ja som tiež taká že ach bábätko mojeeee 💔 láme mi srdce, ako ho ťahá na plač keď spomeniem že zajtra znova 😩

sandra49
5. sep 2022

@mamickalisticka musíme ich motivovať aby to co najľahšie zvladli😊 my to už nejak dáme 😅😅 u mňa celkom zaberá ze sú tam hracky lebo doma moc nema, super noví kamaráti a milé dobre pani učiteľky 😅

mamickalisticka
5. sep 2022

@sandra49 áno toto opakujem stále, toto je top 3.. a všetko opisujem, čo budú ešte robievat a taaaak.. ale je to ťažké, toto naozajstné pretrhnutie pupočnej 😅😅 ale každý to zvládne, o polroka sa na tomto budeme smiať (a verím že už o mesiac)

sandra49
6. sep 2022

@mamickalisticka kiež by si mala pravdu. Dnes bol u nás riadny cirkus 🙈 vrieskala kopala o zem sa hadzala plakala..tak som ju nejak bosu dopravila do škôlky a tam to bolo 5x horšie 🙈🙈 neskutočný cirkus robila ze chce ísť domov..pani Riaditeľka ju musela zobrať na ruky a odniesť do triedy a kričala na ňu pusti maaaa ja chcem ísť domooov🙈 hrozne to bolo🙄 ale zatiaľ mi nevolali tak dúfam ze sa upokojila..

mamickalisticka
6. sep 2022

@sandra49 u nás rovnako.. ešte horšie ako včera, včera aspoň neplakal cestou do škôlky ale dnes už riadna dráma, celú cestu...ešte aj suseda ktoru sme nestretli mi písala že máme ťažký nástup do škôlky, že počula 😬 a ja revem doma. A čakám na 15.00 🤯🤯🥺

sandra49
6. sep 2022

@mamickalisticka ah musíme vydržať..hlavne naše deti..mňa to aj mrzí lebo som ešte doma na podpore čiže by nemusela chodiť ale tak radšej teraz ako v strede roka keď už pôjdem do roboty. Inak ja som tak rozmýšľala, všade sa vždy dočítam aké psychické ujmy nechávajú na deťoch hádky rodičov alebo keď nemá žena pohotové tehotenstvo ale stresujúce, ako veľmi zle robí kričať na dieťa alebo mu dat na rit a akoze nikdy som sa nikde nedocitala, ani v múdrych knihách co s dieťaťom robí takýto nástup do škôlky, predsa len je to taktiež mega stresujúce pre neho. Možno aj viac ako všetko ostatné. Ale o tom sa nepíše..

mamickalisticka
6. sep 2022

@sandra49 ja presne toto riešim tiež, že čo to s ním urobí do buducna a to nie som mama ktorá je prehnane naviazaná a ktorá potrebuje byť za ritou decku.. len nechcem aby si myslel že ja ho tam chcem nechať a robí mi to dobre... Lenže mu zároveň nemôžem ani hovoriť že mi hrozne chýbal lebo mu je hneď do plaču 😭