icon

Angličtina pre malé deti v Žiline

nini1010
19. aug 2017

Ahojte,vedeli by ste niektora odporucit dobru anglictinu pre male deti v ZA?konkretne 4 rocne.vzhladom na to ako sa na nu vsetko lepi mam pocit ze dozrel cas a treba to vyuzit.

hettinka
19. aug 2017

V škôlke vám neponúkajú krúžok AJ?

evittam
19. aug 2017

@hettinka Prosim ta. Skolkarske kruzky AJ? No u nas v ZA raz za tyzden, cca 45-60min a tie deti vedeli po pol roku menej ako moj syn co som ho ja prilezitostne ucila.😉 Vedeli tak akurát "Hallo a Hi". Bohuzial.

nini1010
autor
19. aug 2017

@evittam a ako ste to riesili?poznas nieco v ZA?

evittam
19. aug 2017

@nini1010 Nijako. Nesilila som to. Aj tak v skole zacinaju od zaciatku a len by sa nudil...V škole majú metodu CLIL t.j. maju okr.AJ aj jeden predmet v AJ. V 1. a 2.rocniku to bola matematika a v 3. pribudla prirodoveda.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
evittam
19. aug 2017

@hettinka Presne ako pises. Preto som nevidela dôvod platit kruzok v MŠ. Na Martinskej ZŠ.😉

sardinka32
19. aug 2017

@nini1010 Ja sama ucim anglictinu, ale stvorrocne dieta by som na jazykovy kruzok nedavala. Sama mam 4-rocne dieta a nic ho neucim, hoci by som mohla do neho hustit po anglicky. Na ZŠ za par tyzdnov sa toho nauci daleko viac, ako za xy rokov chodenia po kruzkoch v utlom veku. Pochyti nejake slovicko, nauci sa ratat do desat, nieco zaspieva - nejaku anglicku odrhovacku a to je tak vsetko. Neber to v zlom, pisem to preto, ze sa tomu venujem a tiez sme mali podobny pripad v rodine. Maly bol na oslavach hviezda...povedz nieco po anglicky, aka je toto farba, napocitaj do 10...chlapca speakovalo...sice hrozne, ale rodicia hrdi...no a na ZŠ som ho musela doucovat ja, lebo mu to neslo.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
soldi
19. aug 2017

Tak ono asi zalezi aj od dietata. Ja som zastancom vyucby jazykov uz v utlom veku, aj ked sa doma hovori slovensky. Ublizit to urcite neublizi.
Na mojom najstarsom vidim ze ma talent na jazyky po muzovi. Doteraz pozeral len v aj rozpravky, inak ho nik neucil a na dovolenke nemal problem pochopit co animatori po nom chcu a aj si vedel pekne sam vypytat napr pomarancovy dzus. Ma 6 rokov, v skolke aj nema

soldi
19. aug 2017

Ale teda asi by som mala dodat ze dost cestujeme po zahranici, bratranci s nim hovoria po aj a aj par krat do roka byva s kamaratmi co hovoria slovensko anglicko norskou zmesou

hettinka
Autor odpoveď zmazal
soldi
19. aug 2017

@hettinka moj nazor je iny 🙂 aj skusenosti.
viac k tomu nemam co dodat

frantisska
23. mar 2021

Maminky, pridám sa k tejto téme hoci je už staršia momentálne pre nás ale veľmi aktuálna. Zaráža ma názor neucit dieťa Aj predškolskom veku doma lebo aj tak to zabudne a ak nezabudne bude sa v škole nudiť. Prosím tie, čo ste s detmi doma od mala resp od 3,4 rokov pracovali ako to vidíte teraz v škole? Ďakujem za odpovede

sandyza
15. máj 2021

ahojte, ako skoncila helen doron v ziline tak uz nebolo z coho velmi vyberat. ale nasla som nahodou skolu epic english, su novy, co sa mi paci je ze ucia hravou formou nie skolskou anglictinou, lektorka ucila 15 rokov v londyne a je velmi mila, skuste pozriet webku.

petraj122456
14. okt 2021

Učiť dieťa druhý jazyk ešte v predškolskom veku je to najlepšie čo môžete pre dieťa urobiť. Deti fungujú alo špongie, všetko sa na nich samo lepí a 2. jazyk sa učia popri svojom materinskom. Takze prosím!! naštudujte si yo predtým ako vypustíme do sveta bludy typu ‘nebudem ho učiť po anglicky doma lebo sa v škole bude nudiť’ akože really? :D

mapadur
9. feb 2022

Prosím vás nie je niečo nové v Žiline s angličtinou pre najmenších. So staraším dieťaťom sme chodili na Helen Doron a zisťujem, že už neexistuje. Dá sa niekde chodiť s ročným dieťaťom. Neviete náhodou? ĎAKUJEM

nikol2515
16. jan 2025