Cucanie palca 4,5 ročným synom
Ahojte mam taky problem moj 4 a pol rocny syn si stale cuca palec, nijako ho nemozem odnaucit, zacalo to vtedy ked sa mu narodil mladsi surodenec vtedy mal 3 roky. Prosim poradte nejaku metodu na oducanie cucania palca dakujem.
jedno dievcatko zo skolky si tiez cucalo palec, aj ostatne prsty, davali jej rukavice aj doma aj v skolke, ked sa islo spat. Bolo to dost ponizujuce pre nu, lutovali sme ju za to.
nuz neviem zaruceny recept ako odnaucit, ale mam 20rocnu sesternicu ktora si cmula palec a toci vlasy doteraz....jej mladsia sestra detto, takze ano, moze to trvat donekonecna ak to neskoncite. viac sa venovat, tulkat, mojkat, lubit, vsimat si, chvalit, povzbudzovat a stale jemne napominat. urcite sa to neodnauci zo dna na den, bude to trvat...

Ahoj,nas syn cmulkal prostrednik spolu s prstenikom od narodenia. Vsetci mi dohovarali,ze to nesmiem dovolit,ze bude mat krive zuby,zle vytvarovanu ustnu dutinu a pod., potom,ze mu mam prsty namocit domkorenia,alebo dat akoze do dlahy a podobne sprostosti,len, aby ich nemohol dat do ustociek. Teraz ma 10 rokov a zuby v poriadku. Ako rastol pri cmulkani som mu vysvetlovala, ze to uz nemoze robit,ze to robia len babatka a on je uz predsa chlap,ktory vie nieco robit, pripomenula som mu nejaku robotu, ktoru robil, napr . s dedom nosil drevo do kotolne, a pod. Nikdy som ho za to netrestala, nevysmievala, vzdy som sa snazila niecim ho povzbudit, aby mal pocit dolezitosti, potrebnosti, chvalila som ho a popri tom nenapadne pripomenula, ze je uz velky a cmulkanie musi skoncit, lebo to chlapi predsa nerobia. Chce to pokoj,pevne nervy , raz urcite prestane. Moze to ale trvat aj do 8 mozno aj viac rokov,ale urcite nie do nekonecna. Vsetko dobre.