icon

Dať, či nedať malého do škôlky?

5. feb 2021

Ahoj baby potrebovala by som názory iných mamiciek,pretože ja naozaj neviem co mam robiť a uz nemám veľa času na rozhodnutie. Mam nevlastného syna 4r ,veľmi dlho je doma zo škôlky, bol doma ešte pred koronou pretože bol prihlásený v škôlke ešte v mieste bydliska svojej mamy a to sme my mali ďaleko a inde nám ho zobrať nechceli bol plný stav. Teraz je doma od minulého roka od marca ako začala korona vlastne uz v kuse lebo ja som bola tehotná na rizikovom a bali sme sa ho dat do škôlky. Teraz od januára je uz v inej škôlke prihlásený ale ešte v nej nebol, od pondelka by mal nastúpiť,no tu nastáva moja dilema : po 1. Mam doma dvojmesacne (ešte ani nema) babo,ktoré malo po narodení zdr. problémy a neviem ako je natom z imunitou a po 2. Aj keď sa bude chodiť každých 7 dni na test, ak bude niekto pozitívny budu 7 dni doma v karanténe kým sa otestuju a potom kto bude negatívny pojde naspäť do škôlky alebo ako to myslia. Viete co myslím ze keď bude týždeň v škôlke týždeň v karantene doma potom dva týždne týždeň zasa doma,ci v tom chudáčik nebude mat chaos a nebude rozhadzany keď je tak dlho doma.
Ďakujem za každý nazor

salome123
5. feb 2021

nedavala by som ho .. v sucasnoti je najhorsia situaci, tak by som to neriskovala

1aduliatko1
5. feb 2021

keby som bola doma na MD/RD, nedala by som ho do škôlky

iritka
5. feb 2021

ja dcerku tiez nedavam, som v 9. mesiaci a hoci jej skolka velmi chyba nechcem riskovat.

siska53
5. feb 2021

Ja by som ho nedavala..nasho onoho casu nevzali do skolky, bol s nami doma do 4,5roka. Len..vtedy nebola korona, tak mal kopec deti na ihrisku. Sice .v zime to bolo horsie.. ale..prezili sme..

hikokk
5. feb 2021

je to každého osobná vec, keď máte možnosť byť doma nedáte. Ale žiaľ je nás veľa čo takú možnosť nemáme. Peniaze nám nepristanú na účte ak nejdeme do práce.

autor
5. feb 2021

@siska53 ved presne preto rozmýšľam nad tým, on skoro vôbec neni medzi deťmi, sestrička je ešte malinka len ten strach ma nepusti

autor
5. feb 2021

@hikokk tvoj komentár mi príde trochu útočný, ja som ma MD

hikokk
5. feb 2021

prepáč, nechcela som útočiť.

hettinka
5. feb 2021

Nedávala by som ho. Nie keď sme na špičke v číslach, ale vládni géniovia vymysleli, že prave teraz teeba rušiť OCR, to je jediný dôvod otvárania škôlky.
Jednak vam môže priniesť infekcie, okrem corony aj iné škôlkarske sople, jednak sa musíte vy testovať a ak to ako tak doma zvládate, pockala by som do mája aspoň.

lyci
5. feb 2021

ja by som nedala kvoli tej britskej mutacii, ktora sa teraz siri zo zapadu slovenska a je velmi nakazliva medzi detmi. podla mna sa to teraz dostane otvorenim skol uz fakt do kazdej rodiny, co je velmi zle

fiafia
5. feb 2021

Keby som mala tú možnosť výberu tak v aktuálnej situácii nechám doma. Duplom keď dietatku nič nechýba.ine je dieťa čo má rado škôlku a detičky a iné dieťa čo reálne v škôlke ani nebolo.

mogaa
5. feb 2021

Škôlkarov netestujú, testujú učiteľky a jedného z rodičov....ak si doma ak ho nedaj....

autor
5. feb 2021

@fiafia chodil predtým do škôlky ale uz je dlho doma, on by chcel ísť, tesi sa ze sa tam bude hrať z deťmi, len v tejto situácii... presne ako ste napísali asi radšej nechať doma

katulkagajdos
5. feb 2021

Mám presne rovnaku dilemu- bolo to ľahšie predtým, lebo dcérka do škôlky nechcela chodiť- čiže od konca októbra nebola vôbec - (som s mladšou na rodičovskej, takže chodiť nemusela) Ale teraz mi povedala, žeby rada išla- chýbajú jej rovesníci, väčšinou aj vonku na ihrisku sme sami. Rozhodla som sa ju nedať, chcem počkať tak 3-4 týždne ako sa bude situácia vyvíjať.

1gabriela13
5. feb 2021

Ja mam tiež tu istú dilemu. Do práce sa nehrniem, ale mala celý deň hovorí ze chce ísť do škôlky😐my sme po corone všetci členovia rodiny, ale stále mam dilemu co robiť. Počkám ajtak do marca ako sa vyvinie situácia a uvidím ale vo vašom prípade by som určite do škôlky nedala. To hovorím po tej skúsenosti co sme koronu prekonali.

lucia147852
5. feb 2021

Pokial si doma nedala by som v tejto situácii. Inú situáciu majú ľudia čo potrebuju pracovať.

autor
5. feb 2021

@lucia147852 ja to riešim hlavne preto, ze ten malý neni vôbec medzi deťmi, je to predsalen iné ako hrať sa doma s nevlastnou mamou, preto mi to je ľúto ze chcem aby bol v kolektíve ,ale bojím sa .

lucia147852
5. feb 2021

Chápem. Ale zdravie máte len jedno s keď ešte aj bábätko doma. Záleží aj aká je u vás situácia. U nás je veľa nakazených aj v škôlkach pred zavretím bol každú chvíľu niekto ☹️

hettinka
5. feb 2021

Teraz je veľa deti mimo kolektív. Deti na 2. stupni už od októbra nevideli spolužiakov a dovolím si tvrdiť, že to znášajú v tom veku asi horšie, ako malé deti. Momentálne sa vôbec neodporúča stretávať sa, sme vraj v čiernej fáze, platia najprísnejšie opatrenia, ale deti do kolektívu zrazu môžu. Cele je to nepochopiteľne a nelogicke.
Ja osobne by som bola všetkými desiatimi za otvorenie škôl, obchodov, všetkého, keby to bolo možné. Ja ale nerozumiem logike, že môj 13-ročný syn nesmie ani na ulicu, do prírody a malé deti môžu byt 20 v škôlke a spat tam, hrať sa bez rusok, jesť bez rusok.

autor
5. feb 2021

@hettinka ano lebo 13 rocne dieta moze byt samé doma ale pri tých malých musia byt rodicia ktorým musia platiť ocr a podobne. Preto im to zrazu nesedí lebo to stat stoji vela peňazí

hettinka
5. feb 2021

Jasne, že tu ide o OCR, zdravie rodin ide bokom.
Ja som doma tiež na HO, takze aspoň pohoda, že nie je sám. Sú deti 11-12-13 ročne, ktoré su doma samé cele dni už pár mesiacov. Žiadna výhra... všeličo povymyslaju tiež za taký dlhy čas.

luccija
5. feb 2021

Nie, nedala by som..a nielen kvoli korone deti maju byt s mamou, k tomu mas mimino bude Ti nosit choroby...za chvilu bude jar budete vela chodit von skolka a prinos pre deti sa precenuje ...urcite mu vies najst zabavu, nieco dat vyfarbovat, lepit ..primerane veku

autor
5. feb 2021

@luccija on s mamou nieje, je s nevlastnou mamou ale jasne ze robíme všeličo aj doma, len sa bojím co bude keď nastupi do školy ci nebude zmätený v kolektíve keď nebude chodiť do škôlky, neviem mam prve bábätko nemám s tým skúsenosti

lucia147852
5. feb 2021

Moja má 4 a do škôlky nechodí, ani nebude. Kolektív riešime inak. Resp pred koronou sme riešili. Ja som tiež so škôlky nechodila a s kolektívom problém nemám ani som nemala. Strašne závidí od povahy dieťaťa. Kamoska do škôlky chodila ale ona je totálny inteovert, problém mala v škôlke, škole a aj teraz ☹️

sofia1
5. feb 2021

Nedávaj určite....u nás akurát 2 deti doma majú covid...zatial len oni