icon

Dvojročné dieťa do škôlky

Dnes o 09:08

Ahojte, davali ste niektora 2 rocne dietatko do skolky?
Je majovy, v septembri bude mat 2r a 4m.
Syn je spolocensky, vyhladava deti, vediem ho k urcitej vekuprimeranej samostatnosti, napr. vie sa najest lyzicou, vie za sebou odniest tanierik, podari sa mu vycikat do nocnika atd…pomaly ho chcem uplne odplienkovat.
Ako to zvladli deti, ak ste sli skor do prace? Dakujem🙂

ada_alica
Dnes o 09:23

Ahoj, moja dcéra nastúpila ako 2,5 ročná už by som to v živote neurobila. Nebola vôbec zrelá na odlúčenie a napokon aj tak bola pol roka nonstop chorá. Takže už nie...

markgury
Dnes o 09:28

My sme dávali syna keď mal ani dva roky. Páčilo sa mu tam, ani domov nechcel chodiť.

autor
Dnes o 09:31
@ada_alica

Ahoj, moja dcéra nastúpila ako 2,5 ročná už by som to v živote neurobila. Nebola vôbec zrelá na odlúčenie a napokon aj tak bola pol roka nonstop chorá. Takže už nie...

@ada_alica ostala som sama so synom a uz sa mi minaju nasetrene financie. Vyzivne mam 150€ + rodicak. Syn je praveze spolocensky, niekedy sa v herni s detmi hra tak zapalene, ze si ma ani nevsima. Vie vydrzat v pohode u babky bezomna. mam dobru pracovnu dobu od 7:00-13:30 zvysok homeoffice, takze by to mohol zvladnut🙏

anonym_1447e8
Dnes o 09:33

Nie je možnosť, aby ste si to najprv vyskúšali iba na pol dňa? Uvidíš, ako bude reagovať a podľa toho sa zariadiš. Ale ak to súrne potrebuješ kvôli financiam, tak to žiaľ bude musieť zvládnuť.

anonym_32852d
Dnes o 09:34
@anonym_autor

@ada_alica ostala som sama so synom a uz sa mi minaju nasetrene financie. Vyzivne mam 150€ + rodicak. Syn je praveze spolocensky, niekedy sa v herni s detmi hra tak zapalene, ze si ma ani nevsima. Vie vydrzat v pohode u babky bezomna. mam dobru pracovnu dobu od 7:00-13:30 zvysok homeoffice, takze by to mohol zvladnut🙏

@anonym_autor to skor od januara zoberu,ale skus teda v tom maji ho prihlasit do skolky a uvidis,ci ho zoberu.Aj moj mal 30.12,3r a v maji som ho prihlasila a zobrali ho,boli by ho aj od septembra ale este nebol riadne odlienkovany.

januska12323
Dnes o 09:34

Uvidíš či ho zoberú ale ak musíš tak proste bude musieť vydržať.

zlatkab2
Dnes o 09:41

Deti to zvládajú lepšie ako rodičia. Aspoň z mojich skúseností to tak zakaždým bolo. Zober si, že v iných krajinách omnoho skôr idú detí do takýchto zariadení a funguje to tam úplne normálne.

ada_alica
Dnes o 09:42
@anonym_autor

@anonym_autor no veď jasné to musíš ty vedieť aké máš možnosti, ja som s malou od 4 rokov sama, občas je to náročné

janka_266
Dnes o 09:51

môj išiel ako 2,5 ročný a v pohode, síce bol väčšinu prvého roka chorý, ale to som zas ocenila, že som ja bola ešte doma, tak som nemusela vykrývať stráženie, a zas my sme mali šťastie, že otvárali takú triedu, kde všetky deti mali pod 3 roky, takže všetky deti boli rovnako na tom viac menej

pribinak
Dnes o 09:55

Otázka je, zoberú ti ho? V mnohych mestách je podmienka, že musí dovŕšiť vek 3 roky k dátumu 31.8.

anonym_9bb933
Dnes o 10:14

@anonym_autor
Nasa vnucka oo 6 mesiacov jasle od dvoch rokov skolka v marci bude mat 4 rada tam chodi ma tam vela kamaratiek o chodia sa navstevovaj aj po skolke narodeniny sa oslavuju vo velkom.

sisska96
Dnes o 10:18

Ak zoberú prečo nie

autor
Dnes o 10:32
@pribinak

Otázka je, zoberú ti ho? V mnohych mestách je podmienka, že musí dovŕšiť vek 3 roky k dátumu 31.8.

@pribinak v okoli mame dve skolky, ktore beru od dvoch rokov. Sme z vychodu, tu je v mestach vela volnych miest a vela skolok.

autor
Dnes o 10:33
@anonym_32852d

@anonym_autor to skor od januara zoberu,ale skus teda v tom maji ho prihlasit do skolky a uvidis,ci ho zoberu.Aj moj mal 30.12,3r a v maji som ho prihlasila a zobrali ho,boli by ho aj od septembra ale este nebol riadne odlienkovany.

@anonym_32852d v podstate by sa dalo aj od januara 2027. Uvidim ako zvladne odplienkovanie.

drianaa
Dnes o 10:46

Môj je narodený koncom marca a išiel do škôlky od septembra, keď mal 2 roky a 5 mesiacov a neľutujem. A to je skôr introvert, prvé týždne bol plač, ale iba ráno, potom ho pekne učiteľky vedeli zaujať a zvykol si veľmi dobre. Občas ráno býva plač počas lúčenia, ale potom je spokojný, rozpráva sám, ako je v škôlke dobre. Ale je v malej škôlke, kde ich je len 8 v skupine, nemenila by som, jednak aj kvôli jeho povahe, ale aj chorobnosť, zatiaľ od semtebra bol doma 2x chorý, aj z toho jedenkrát len 1 pondelok po víkende na doliečenie

luckajozko21
Dnes o 10:47

Pozri, mas situaciu aku mas. Tie podmienky, ktore popisujes su celkom dobre. Vies, ze s prijmom by sa vam lepsie dychalo. Ono aj 3r niekedy nie su pripraveni na skolku, ale zas nemozeme byt s nimi vsetci donekonecna doma. Skusis, uvidis

autor
Dnes o 10:49
@luckajozko21

Pozri, mas situaciu aku mas. Tie podmienky, ktore popisujes su celkom dobre. Vies, ze s prijmom by sa vam lepsie dychalo. Ono aj 3r niekedy nie su pripraveni na skolku, ale zas nemozeme byt s nimi vsetci donekonecna doma. Skusis, uvidis

@luckajozko21 urcite ano. Dakujem

anonym_ad40b8
Dnes o 11:01

Podla toho, čo si napísala, dala by som. Moje dieťa tiež išlo ako 2,5 ročné, plienky na spanie, ale u nás berú pracujúcim rodičom dieťa aj s plienkou. Pri oboch deťoch som zacala pracovať do ich 1roka , kym nešli do škôlky, striedali sme sa s manzelom, plus babka. A to sme robili 12tky aj nočné, iba sme si doma kľučky podávali:-/ ty mas super pracovný čas, ani by som nevahala.

anonym_0262c9
Dnes o 11:19

@anonym_autor áno, dcéra tiež májová, skvele zapadla do kolektívu, tiež bola spoločenská a tešila sa tam. Ona už v 2 rokoch nemala plienky ani na noc a keď nastupovala do škôlky rozprávala v rozvitych vetách. Ale každé dieta je iné, ak máš pocit, že je pripravený, tak prečo nie. Mnohé deti chodia do jasliciek od 1.roka a zvládnu to.

siska53
Dnes o 11:56

@anonym_autor ak mas vyriesene aj choroby.. a jedna vec je herna, kde predsa len jednym okom vie, ze si tam, neboj, oni nas maju dobre zaznamenanych, ci tam sme alebo nie, a babka, druha vec je skolka, kde nebudes ,kde moze byt kazdu chviku chory.

anonym_36ce61
Dnes o 12:08

@anonym_autor ahoj, ja idem davat 1r 8 mes dcerku do skolky. Tiez som na nu sama, ale uz mi rozprava pekne, je samostatna, papa uz dlho sama, aj chodi na nocnik. Len dufam, ze sa jej bude v skolke pacit 🙂

mogaa
Dnes o 12:18
@anonym_autor

@pribinak v okoli mame dve skolky, ktore beru od dvoch rokov. Sme z vychodu, tu je v mestach vela volnych miest a vela skolok.

@anonym_autor len problém bude ten, že ak ho nevezmeš zo škôlky do času kým idú spinkať, tak až po tretej...teda u nás sa škôlka zamyká a detičky spia, nebudú ti ho strážiť hodinu a pol , kým ostatné deti budú spať....

autor
Dnes o 12:40
@mogaa

@anonym_autor len problém bude ten, že ak ho nevezmeš zo škôlky do času kým idú spinkať, tak až po tretej...teda u nás sa škôlka zamyká a detičky spia, nebudú ti ho strážiť hodinu a pol , kým ostatné deti budú spať....

@siska53 choroby budem riesit ocr, dovolenkou. Nemam bohuzial nikoho na strazenie. Mozno by pomohol ex, uvidime. lepsie by mi bolo ostat doma, lenze financie nepustia.
@anonym_36ce61 Moj este velmi nerozprava ale vsetko rozumie, ukazuje prstekom. Tiez dufam, ze sa mu bude pacit.
@mogaa nikde som nepisala, ze hned po robote po neho pojdem, myslene to bolo skor na to, ze nerobim do 18tej a viem ho vybrat zo skolky sama a nemusim sa spoliehat na inych.