icon

Krádež v škôlke

flower24
19. jún 2016

Ahojte maminy. Mozno je to banalost, no zaujima ma vas nazor. Zmizol nam v skolke novy batoh aj s novym oblecenim. Na 99% viem, kto nam ho vzal. V ten tyzden sa totiz objavil vo vedlajsom pavilone, kde deti ucitelke tvrdili, ze nie je nikoho z nich. Az neskor jeden chlapcek ze jeho. Ruzovy vyslovene babsky batoh... Otecko ucitelke povedal, ze ich nie je. Mamicka tvrdila, ze ho maju pozicany...Pre mna velmi nepravdepodobne, zeby si deti (ani otec, ktory ich odprevadza kazdy den) nepoznali svoj batoh. Nejde mi ani tak o tie prachy (aj ked nebol lacny a veci tiez nie), ale dcerka ho chce spat a mne ide o princip. Ja mam kupovat novy, ked vedla mna chodi niekto s nasim...Zabijat cas nakupmi, eurace a potom mi ho niekto vezme. Co si o tom myslite? Riesili by ste to? A ak ano, ako? Kedze 100% istotu nemam, bojim sa, aby som neobvinila niekoho nepravom...

Strana
z2
seahorse27
19. jún 2016

Kvôli takymto pripadom treba mat v skolke kazdu vec oznacenu menom....potom by sa uz "zlodeji"nemali na co vyhovorit. Inak je to drzovka ukradnut batoh a este sa s nim pretrcat v tej istej skolke...

flower24
autor
19. jún 2016

@seahorse27 Ano, viem. Dlho sme vsetko podpisovali, toto sme nejak zabudli 😒 No nemyslim si, ze to ich opravnuje kradnut...Neviem, no ja vraciam este aj lacne pukacky, ked nahodou ucitelka zapne malej cudziu...

seahorse27
19. jún 2016

@flower24 Jasne, ze ich to neopravnuje...to netvrdim. len sa potom tazko dokazuje, ze vec je vasa 😒

jeennyv
19. jún 2016

@flower24 v dnesnom svete, hanba nehanba, pokial si neotvoris usta nic sa vo svete nezmeni...ja by som riesila a v buducnosti oznacovala meno tak, aby sa nedalo zmazat odstrihnut atd...su deti v skolke poistene, viem, ze v skole sa platilo poistne, len neviem ci uz v skolke, plus neviem aku veci malu hodnotu, ale ked je to vyssia suma mozes ich postrasit inym riesenim....

flower24
autor
19. jún 2016

@jeennyv Problem je v tom, ze rodicov neviem v skolke vystriehnut a ucitelka sa mi na nich boji dat cislo. Pritom dve naznacili, ze si o tom myslia to, co ja. Nasla som na nich len FB kontakt. Na poistku by som potrebovala mat blocek, co drzim len po dobu, kym sa da vratit. Akym inym riesenim myslis?

misel0806
19. jún 2016

@flower24 ten batoh zmizol tvojmu dietatu?

jeennyv
19. jún 2016

@flower24 aj v obchode mas niekde napisane, ze kazdu kradez hlasime... neviem nad kolko je kradez trestna atd... niekto sa hned zlakne, ak mas ich kontakt na fb ja by som ich kontaktovala normalne, dnes sa cez fb riesi vselico urcite by som necakala kym na nich narazis....

flower24
autor
19. jún 2016

@misel0806 Ano. Odkedy je teplo, chodievaju deti poobede na terasu a ucitelky im nakazali davat si tam aj batohy. V piatok som ho nenasla a v pondelok bol pri tych druhych detoch.

flower24
autor
19. jún 2016

@jeennyv Tak som to aj planovala. Len som sa chcela uistit, ci tak zmyslaju aj dalsie maminy 🙂

jeennyv
19. jún 2016

@flower24 Prajem vela stastia 😵

stardust
19. jún 2016

napis odkaz, nech ti vratia ten batoh a do buducnosti si svoje veci nejako oznac.

flower24
autor
19. jún 2016

@jeennyv Vdaka 🙂

flower24
autor
19. jún 2016

@stardust Budem sa snazit, ale nemyslim, ze to riesi podstatu. Ked bude niekto chciet, zamaze to, stitok odstrihne a pod.

stardust
19. jún 2016

@flower24 podstatu pri dlhoprstych odstranis akurat tak odtatim ruky. Veci sa nemusia oznacovat len napisanim mena na stitok.

alotrie
19. jún 2016

@flower24 V akej poisťovni požadujú pokladničný blok? To by ma naozaj zaujímalo. Viem o viacerých školách, v ktorých rodičia len učiteľovi nahlásia, čo sa ich deťom stratilo, kedy a v akej cene bola vec/i zakúpená. Poisťovňa odpočíta amortizáciu a na adresu rodičov pošle platbu. Žiadne dokladovanie.

flower24
autor
19. jún 2016

@alotrie To vazne? Tak mi to povedala ucitelka. Nezaoberala som sa tym este zatial, myslela som, ze vie, o com hovori. Dobre vediet. Vdaka za info 😉

misel0806
20. jún 2016

Tak oni ti ho ukradnu a este sa snim pred tebou otrcaju to nemaju ani stipku hanby.... Pokial je ta vec moja a son si ista ze je kludne bych im to aj z ruky vytrhla neni ocom,co dokladovat ,,,sak je to moje pochybujem ze by mal niekto rovnaky batoh a rovnaky obsah v nom..... 😤😠😬

flower24
autor
20. jún 2016

@misel0806 Veru, ja aby som este dokladovala, ze to je moje 😒 A zlodeji si spokojne uzivaju nase eurace 😠 "Charaktery"...

petra7777
20. jún 2016

@flower24 Normálne som zvedavá, ako sa to porieši...keby si pohrozila trestným oznámením? Daj nám vedieť, ako si dopadla...

flower24
autor
20. jún 2016

@petra7777 Nechcem ist hned zlou cestou...skusim najskor po dobrom. Uz som je napisala spravu. Len ci ju do konca skolskeho roka vobec precita. Dam vediet.

monilik
20. jún 2016

@flower24 tak to potesi 😒 nam uz zmizli dvoje teplaky v skolke... riadne nezmazatelne oznacene menom aj priezviskom... netusim kto ich vzal takze to ani nemozem riesit... tebe drzim palce, ak mas opravnene podozrenie urcite to ries uz len z principu. drzim palce.

misel0806
21. jún 2016

@petra7777 sak jej to povec osobne ,,ked mas tu moznost urcite ju vidavas... Boze aky su ti ludia drzi..

flower24
autor
21. jún 2016

@misel0806 to bolo asi smerovane mne, ci...? Ak ano, nie, este som ju nestretla, ani neviem presne ako vyzera. Mam len staru fotku z netu. Jej deti chodia do inej triedy, nie ako moja. Keby som ju stretavala, samozrejme, ze to s nou riesim rozhovorom.

sonicka777
21. jún 2016

môjmu ukradlo v školke dievča už dve čiapku.Prvú mal deň ,druhú ani nie tri dni...priznala sa s tým synovi,že ju vzala,lebo sa jej páčila.Tak som sa jej na to spýtala pred jej otcom a malá pozerala do zeme,červená a ani slovo na to nepovedala.Otec to mal zjavne na saláme,lebo k tomu ani nič nepovedal.Hneď na to mi deti v škôlke povedali,že toto dievčatku ukradlo už aj im oblečenie.Tak som teda na druhý deň išla ráno za ich učiteľkou a tá sa na to zasmiala a povedala,že malá je problémova,že kradne ,že oni by sa spýtali aj rodičov,ale vraj matka chodí do škôlky raz za čas,raz chodí pre ňu babka,alebo dvaja otcovia,plus nový chlap matky...no tak čo na to povedat???nevyriešila som nič...ani to učiteľky neriešili,sa im nechcelo...tak tebe držím palce,aby sa to vyriešilo

misel0806
21. jún 2016

@flower24 ano tebe som to pisala.... A myslis si ze si spravu precita ,,,ked bez chrbtovej kosti pouzivaju tvoj ruksak ,,,no ako chces skus po dobrom no myslim si ze tym nic ,nevyriesis. Drzim palce nech to dobre dopadne 😊

natalym
21. jún 2016

Čo rodičia nechodia po dieťa?
A to decko ten ruksak nosí?

flower24
autor
21. jún 2016

@misel0806 Ja len ze si to smerovala petre7777 🙂 Neviem ci precita, ale inu moznost, kym ju nestretnem zatial nemam. Ucitelka mi cislo, ani adresu neda. Ked sa mi neozve, pojdem za riaditelkou a budem ziadat preplatenie cez poistovnu.

flower24
autor
21. jún 2016

@natalym No urcite chodia, len sa mi zatial nepodarilo vystriehnut ich. Na druhy den po upozorneni ucitelky uz batoh v skolke nemali. Teraz neviem, nechodim kazdy den do ich pavilonu a satni sledovat to. Ale ked pojdem a bude tam, vezmem si ho.

natalym
21. jún 2016

@flower24 No je to blbé. Ale chápem, že malá by chcela svoj batoh späť.

flower24
autor
21. jún 2016

@natalym Co myslis ze je blbe? Vziat si svoj batoh? Ano, dcerka ho chce spat aj s oblecenim, co v nom mala. A pre mna je to vec principu. Ked to necham tak, akoby som suhlasila s kradezou bez dosledkov. Okrem ineho, nebol lacny, ani jeho obsah nie.

Strana
z2