Môže ísť dieťa do škôlky aj keď sa ešte pokakáva?
Mám dať trojročnú dcérku do školky ak neni 100% kakanie ? Ciká do nočníka ale pokaká sa do nohavíc
U nás by neprijali. Ale zas do sept. sa to môže zlepšiť.
Môj syn v tom čase kakal iba do plienky. Dodnes neviem prečo, trvalo to do jeho 3,5. Do škôlky nastúpil ako 2,5 ročný, kakal iba doma. Jedného dňa sa rozhodol, že predsa len skúsi záchod a odvtedy už nemá problém ísť na wc kdekoľvek.
Veľa detí nekaka v škôlke alebo prípadne ten prechod majú blok a nechcú kakať vôbec . Takže uvidíš keď pôjde do škôlky do septembra ďaleko ,možno bude úplne v poriadku aj tam kakať
@anonym_autor ak to bude skolke a dietatu robit problemy, tak povedia, ze sa neadaptovalo a odporucia ( alebo proste nariadia) ze nastupit neskor, o 3, 6 mesiacov napriklad a skusit adaptaciu opat.
Nas maly bol takto na pol odplienkovany,a to mi volali zo skolky,ze sa uvolnilo miesto.Ale kedze bol takto tak sme sa dohodli,ze od januara.Tyzden potom hovore,maly dal dole plienku,kaki,kaki a odvtedy ziadna plienka plne odplienkovani.Sam sa takto plne odplienkoval.A chodi aj na velke wc,ma stolcek tam sa postavi na mise malu misu na jeho ritku a cika,kaka uz normalne na wcku.
Nas maly bol takto na pol odplienkovany,a to mi volali zo skolky,ze sa uvolnilo miesto.Ale kedze bol takto tak sme sa dohodli,ze od januara.Tyzden potom hovore,maly dal dole plienku,kaki,kaki a odvtedy ziadna plienka plne odplienkovani.Sam sa takto plne odplienkoval.A chodi aj na velke wc,ma stolcek tam sa postavi na mise malu misu na jeho ritku a cika,kaka uz normalne na wcku.
@anonym_5e65f3 lebo mám nastúpiť do práce a ja už neviem ako ďalej musím sa rozhodnúť😑ak nenastúpim do práce nebudem mať volné pracovné miesto
Môj syn v škôlke nekakal ani raz 😃 ale trénujte. Kúp mu dosku a schodíky ku wc, motivuj na nejakú odmenu. Držím palce. Možno bude mať tiež taký blok a bude kakať len doma
@anonym_5e65f3 lebo mám nastúpiť do práce a ja už neviem ako ďalej musím sa rozhodnúť😑ak nenastúpim do práce nebudem mať volné pracovné miesto
@anonym_autor tak zatial do sukromnej skolky
Vôbec to nemusi byt problem. Viem o x pripadoch ze sa dieta same tak nastavi ze vydrzi s potrebou domov aj ked dovtedy sa pokakalo hocijde. A aj niektoré deti ktoré su 100% odplienkovane tak nikdy v skolke nekakali lebo proste im je to komfortné len doma.
tak ja neviem mám to aspoň skúsiť? lebo ak mam byť uprimna cely den sa stym trapim a uvazujem nad tym
@anonym_autor plienkovým dieťa nepatrí do MŠ. Kto ho v prípade potreby prebalí? Pochybujem, že v MŠ si to niekto zoberie nastrčili a o 10 rokov ho údaje, že sa dotýkal intímnych partií vášho dieťaťa (a teraz nemyslím akurát vás, ale všeobecne narážam na ochranu zamestnancov)
Nehody v skolke sa pri malych a niekedy aj starsich detoch stavaju ale stavaju sa ojedinele alebo skratka raz za cas. Ak sa im pokaka 5x tyzdenne tak to isto problem bude. Moje dieta kaka zasadne doma, v skolke nechce 🙂 takze mozno sa to aj takto "vyriesi". Hlavne do septembra daleko, ci kedy by mal nastupit? Dovtedy mozno uz bude vsetko inak.
No neviem ci ti ho zoberú, skúste trénovať doma, motivuj ho... ale chápem ta ze si na nervy
Niekedy je len problém, ze nerozoznavaju este prdik od hovienka a tak sa moze take stať, ale ak sa pýta cikať, nie že sa dáva na nočník, ale že sa pýta, tak kakanie by sa dalo naučiť s trochu vacsou snahou dosť rýchlo.. Treba veľa chváliť, ukazovať hovienko, dávať mu papa v záchode, aj s prdikom dávať na šerblik napr, ked si este nie je iste, ci bude prdik alebo kako..urcite by som dala nejake jedla na dobre a ľahké kakanie..Uplne chápem tu situáciu, ze z prace tlačia a je tu obava, ale skúsila by som to..viem ze maly, ked sa učil pýtať sa kakat tam chodil mozno aj 3dni s každým prdom, nez v tom ucitil rozdiel a asi 2x sa predtym pokakal do gatí, co uz sa pýtal cikat..skratka sa iba vtedy viac zabával, nez by ho to trápilo, ale vysvetlila som mu, ze sa to nema robit a odvtedy sa snažil, a ozaj do 3 dni sa to vsetko spravilo, ale nebolo inej témy vtedy len kakanie vkuse..ako predtym cikanie..zvládne to, len treba kľud, a vkuse byt dieťaťu doslova za zadkom 😂🤣

Akoze vzdy sa pokaka? To bude problem. Skolka nemusi prijat take dieta a viem o pripade ked aj naozaj neprijali. Ine je ked sa stane len nehoda.