Môže zamestnávateľ odmietnuť podpísať OČR počas prázdnin?
Ahojte,
môže mi zamestnávateľ odmietnuť podpísať OČR počas letných prázdnin kedy bude zavretá škôlka? Všade som iba našla, že treba tlačivo dať potvrdiť zamestnávateľovi. Nikde sa nepíše, či mi to môže odmietať podpísať.
Neviete?
Zamestnávateľovi to len oznamuješ.
Podpisuje zariadenie,ktoré je zavreté.
@petra1910 nemas tlacivo dat podpisat v skolke a len odovzdat zamestnatelovi.??
@slavomira236 ja som čítala že treba dať potvrdiť v škôlke, potom zamestnávateľovi a odniesť na sociálnu poisťovňu
@domka222 áno, len som čítala že aj zamestnávateľ. Lebo tam sa musí vypísať posledný deň kedy bol zamestnanec v práci
@petra1910 Je to tak, vypisuje sa tam posledný deň, kedy človek pracoval.
Ak by zamestnávateľ papuľoval, treba mu povedať, že nie je v jeho pôsobnosti rozhodovať o OČR, OČR nie je dovolenka, že závisí od toho ako sa zamestnávateľ vyspal, musí to podpísať, inak sa treba obrátiť na IP.
@slavomira236 ja som čítala že treba dať potvrdiť v škôlke, potom zamestnávateľovi a odniesť na sociálnu poisťovňu
@petra1910 ja som nikdy nič neodnášala, to nerobíš ty ako zamestnanec
@petra1910 Je to tak, vypisuje sa tam posledný deň, kedy človek pracoval.
Ak by zamestnávateľ papuľoval, treba mu povedať, že nie je v jeho pôsobnosti rozhodovať o OČR, OČR nie je dovolenka, že závisí od toho ako sa zamestnávateľ vyspal, musí to podpísať, inak sa treba obrátiť na IP.
@thirstymonk ďakujem pekne
OCR nie je dovolenka, ze Ti to musi schvalovat zamestnavatel. Oznamis mu na prislusnom tlacive OCR , odovzdas zamestnavatelovi a nestaras sa o nic viacej. Ako odnasanie do Socialnej poistovne? To si kde nabrala?
Zamestnavatel OCR predsa neschvaluje, na tu mas narok podla zakona...
OCR nie je dovolenka, ze Ti to musi schvalovat zamestnavatel. Oznamis mu na prislusnom tlacive OCR , odovzdas zamestnavatelovi a nestaras sa o nic viacej. Ako odnasanie do Socialnej poistovne? To si kde nabrala?
@muchotrafka298 všade píše že doručiť do sociálnej poisťovne
@muchotrafka298 všade píše že doručiť do sociálnej poisťovne
@petra1910 riad sa tym, co je napisane na stranke Socialnej poistovne. Nepoznam ziadneho zamestnavatela, kde by si kazdy nosil veci do poistovne sam. Vsade je to zabezpecovane zamestnavatelom.

@petra1910 nemas tlacivo dat podpisat v skolke a len odovzdat zamestnatelovi.??