Podozrenie na ADD u predškoláčky
Ahojte. velmi by mi pomohlo keby sa mi ozvu mamy ktore maju dievcatko ktoremu v 5-6rokov vyslovili v cppp podozrenie na ADD (nie s hyperaktivitou.) Najma ma zaujima ci vam to pedopsychiater alebo neurolog potvrdil co sa dialo dalej. Ci Vam fungovali pomohli rozne intervencie (biofeedback snoezelen elkonin muzikoterapia atd atd)
Ako vase deti s ADD funguju v zivote a v skole najma? aky maju sebaobraz a emocionalitu?
Ja som zo vsetkeho zmatena... Neviem ci moje dieta diagnozu ma alebo nema sme v procese diagnostickom.
Stale si cast mna mysli ze mozno je to kombinacia povahy dvojjazycnosti a dozretia. Ale zas nechcem sa falosne nadejat chcem jej pomoct. Mam rozne obavy o nu... o jej prezivanie a sebaobraz....ze sa bude trapit v skole a v zivote.ponohli by mi pribehy mam ktore si tyn presli a prechadzaju
Ako sa jej to prejavuje, ked spominas prave prezivanie a sebaobraz? Poznam dievcatko s add, uz je na druhom stupni zs. Je to narocne v skole, ale inak je to zlata vesela baba.
@anonym_autor aký majú sebaobrana a emocionalitu? 🫣Uf, je to len ADD u predškolaka.🤦
nestresuj add je nic, len spomalenost, neries a dieta bude ok. ak bude mat v skole problem potom ries co dalej. pomozu ti rozne terapie, intervencie na pozornost, nie elkonin (na fonematicje uvedomovanie) snoozelen (pre tazko chore deti), muzikoterapia (detto)... takze klud neumiera kupte si pracovne listy kuliferdo maju viac casti pre predskolakov a trenujte kym nezacne skola drzim palceky

@anonym_autor nádych, výdych a ukludni sa. Je to obyčajná porucha pozornosti, nie nevyliečiteľna choroba. Má ju veľa ľudí, normálne a plnohodnotne žijú. Pracujem s deťmi s rôznymi diagnózami a toto sa dá v pohode zvládnuť. Hlavne bud v kľude, ak sa potvrdí, porad sa u psychológa aké konkrétne terapie sú pre ňu vhodné. Pekne sa dá s tým pracovať aby sa prejavy a dôsledky minimalizovali.