Preradia dieťa v škôlke do inej triedy?
Pekný večer, syn nastúpil v septembri do škôlky, narodil sa v auguste takže mal čerstvo 3 roky. Avšak dali ho do najmenšej triedy, kde sú deti 2-3roky a teraz je v triede najstarší. Ostatné deti sú narodené v septembri-decembri. Takže tieto deti, predpokladám budú v škôlke 4 roky. Ale čo môj syn ?? Preradia ho do inej triedy alebo bude celé tri roky v pôvodnej triede ? Bojím sa toho nakoľko chodí do škôlky už pol roka a stále nie je úplne adaptovaný, v škôlke z času na čas aj plakáva a ťažko si hľadá kamarátov. Prvé dva mesiace plakal nonstop. Keby ho preradia tak pôjde ešte aj do inej budovi, nakoľko je naša škôlka na dvoch pracoviskách v meste. Takže by mal zrazu iné učiteľky, iných spolužiakov a aj iné priestory, jedáleň, všetko... bojím sa ako to zvládne, konečne má pár kamarátov ktorých často spomína. Teraz sme to ako tak zvládli lebo som bola ešte na rodičovskej s druhým dieťaťom a nechávala som o len doobeda, ale narok už nebudem... Neviete ako to je ??? Pani učiteľky v škôlke mi poveali že nevedia ako to zástupca zadelí, máte stým niekto skúsenosť ?
Riesis a "bojis" sa veci co este o tri roky mozu byt 100x inak. Za mna uplne zbytocny problem v hlave, momentalne 🙃
a maju to tak v školke že bude stale rovnaka trieda a učitelky?
lebo v našej pojdu do inej triedy a k inym učitelkam
@anonym_autor všetko záleží od toho,koľko predškolákov z veľkej skupiny pôjde do školy.
@anonym_autor ako počítam tak počítam.... nejde mi to do hlavy.... keď nastúpil v septembri ako 3r a je v triede medzi 2-3r tak nebol jediný ktorý mal 3r nie? Chceš povedať že všetky deti mali v septembri 2r? Určite nie je jediný 3r a Určite si nevidela zoznam deti s dátumom ich narodenia. Takže buď bude v treťom ročníku vedený ako predškolak + s ďalšími alebo ich presunu až v treťom a to by mal predškolak v pohode zvládnuť.
Noo on bude predskolak skôr ako deti sept-dec, on bude môcť ísť do školy od septembra, oni až od ďalšieho septembra. Bolo by prenho lepšie pripravovať sa s ostatnými predskolakmi. Nebrala by som to na tvojom mieste tragicky. Ak ho aj preradia, mladšie deti sa radšej ťahajú za staršími,.môže mu tam byť ešte aj lepsie keď ho k sebe budú chlapci ťahať
Moj syn bol kazdy rok v inej triede s inymi ucitelkami a kolektiv zakazdym pomixivali podla toho v akom veku pribudli deti. Je to v skolkach bezna prax.
Moje deti zazili aj stahovanie. Zmenu skolky. Novy kolektiv. Staci ze ucitelka ochorie. Pojde na matersku a uz su zmeny. Dcera bola 3 roky v skolke a kazdy rok mala inu ucitelku.
Jrdnoducha rada. Dohodnem si stretnutie s vedenim,zastupkynou a pod.a riesim. Vusvetlim dovody,obavy a riesim na mieste, s kompet.osobou co ma na beci dosah. Tu na MK to nevyriesis.

@anonym_autor ved je tam len pár mesačný rozdiel. A nemyslím, že augustové deti pôjdu skôr do školy ako tie septembrové, takže by museli preradiť viac detí.