Prihláška do škôlky
Ahojte, viem,ze je veľa fór na túto tému,len som nenašla odpoveď čo ma zaujíma. Môj syn bude mať vo februári 3 roky. Viem,že veľa škôlok deti neprìjma počas roka kvôli financiam a tiež mladšie dieťa ako 3 roky príjmajú len výnimočne. Takže podľa tohto syna príjmu ako 3,5 ročného. Chcem sa spýtať ako sa rieši čas medzi skončením RD a nástupom do škôlky? Varujú starí rodičia,alebo ste doma s dieťatom a partner vás "živí"?
Ďakujem za odpoveď
@andrea3012 Súkromne skolky, opatrovateľka, zostat doma,....ak PP trvá tak na podporu,...
moj chodi od roka do jasli a bude chodit az pokial nepojde do skolky. Jasle v pohode drzia aj starsie deti ako 3r. A sukromne skolky beru zas aj deti pocas roka. Len to treba riesit a zistovat zavcasu aby clovek mal aku taku viziu
tento september bude mať 2 a pol, tak ho skús normálne zapísať od septembra do škôlky. a ak mu to dobre pôjde, ty môžeš byť ešte v septembri doma (počas adaptačného procesu) a napríklad od októbra už ísť normálne do práce a rodičák ti bude chodiť na prilepšenie ku výplate alebo na doplatenie zvýšených nákladov na škôlku až do dovŕšenia 3 rokov. vo väčšine škôlok berú už od 2 a pol roka, niektoré už od 2 rokov.
Aha,takže nájsť škôlku,ktorá príjma deti počas roka,prípadne na predĺžený neplatený rodičák. Vo viacerých škôlkach ma odbili,že keď do 31.8. nemá 3 roky,tak ho nepríjmu. To radšej príjmu 3 ročné,alebo staršie dieťa. Ešte je tu problém,že mi počas RD skončil PP. Tak rozmýšlam,či si hľadať prácu,alebo nie.
Ešte ma napadlo mám v máji poslať príhlášku s dátumom nástupu 1.2.2021? Aj keď viem,že ho nepríjmu,alebo ako sa to rieši?
@andrea3012 u nas v skolke su aj 2r deti - nemozu mat plienku, musia sa vediet ako tak obliect a najest.
@evittam BB nie je dedina. 😉
Pred dovŕšením tretieho roku mi dcéru zobrali do dvoch štátnych, ale dala som ju do súkromného zariadenia.
o rok neskôr mi ju už v štátnej škôlke s nástupom 17 dní pred 4. narodeninami neprijali, lebo mali plnú triedu. priom otvárali v tej istej škôlke triedu s deťmi mladšími ako 3 roky, ale na to už bola moja "príliš stará." takže išla zase do súkromnej škôlky.
Neviem, kde byvas, zavisi podla mna od toho , kde skolka je,v ba je problem dostat do skoljy 4r.deti...takze ako pisem, zavisi od bydliska...deti sa prijimaji bud k septembru alebo januaru ...
...tak v ZA je to so skolkami bieda hlavne v meste, na sidliskach asi lepsie. Moja mala mala 30.1. tri roky, do skolky bez sance, isla az dalsi september, dovtedy som musela byt s nou na predlzenej RD, potom sla od septembra do skolky a ja do prace.
@erikavesela U nas len k septembru.
@matapo Ani na sídliskách.,😀

@andrea3012 u nás zoberú aj tak malé deti normálne od septembra, len sa mesačne platí viac, pokým nedosiahnu tri roky! Môžeš ísť na predĺžený rodičak, neviem aká je vaša situácia a neznášam pojem "živí" 😉 my sme síce manželia, a financie sú spoločné, neviem ako je to v inych rodinách!
Ú nás babky nehrozia, z muzovej strany už majú vyše 70 rokov a z mojej strany je otec po mozgovej príhode a mama ma co robiť sama so sebou a s ním! Ja som tiež po dohode s mužom bola na predĺženom rodičaku, nemohla som nijak skĺbiť prácu so školkou, teraz som tehu