icon

Strava v škôlke

pauli222
Dnes o 18:35

Pozerala som si jedálniček a okrem častých alergénov, kedy by som malému nosila na ten deň obed mi dosť vadí, ze v jedálničku nie je ovocie a zelenina čerstvá.. Netreba mi písať o rozpočte na obed, to chápem a ani o tom, ze to väčšina deti neje.. Môj syn však ovocia a zeleniny zje veľa, je možné mu do škôlky takto pribaliť k jedlu ráno prípravné ovocie/zeleninu?

anonym_30d33d
Dnes o 18:36

Nie. Predpisy to nedovolia. Mizes ho dotlačiť ovocím a zeleninou poobede keď príde domov

Ak by 20 rodičov nosilo jedlo, v prípade nejakej infekcie by to bolo mimoriadne náročné určit pôvod infekcie

anonym_4def14
Dnes o 18:37

Ešte ti ho tam ani nezobrali a ty už riešiš stravu. Ty troll

minesasubu
Dnes o 18:38

Máš foto jedalničku ? lebo u nás majú na desiatu aj olovrant zeleninu
k obedu ovocie - každý deň nosime domov čučoriedky , jablko alebo mandarinku
a ak chceš niečo špeci prečo sa nespýtaš priamo v školke ved to je logické

barborienka2001
Dnes o 18:42

@pauli222 zase ? Už je to kopu takýchto rovnakých tém, primárna strava má byť doma nie v škôlke !!! To je taký problém prísť domov a dať dodatočne banán,jablko, mandarínku ? Alebo zeleninku ? Nemyslím si ....

mentolka12
Dnes o 18:43

raz nam prisiel oznam zo skolky aby sme detim zabalili desiatu a obed lebo kucharky maju kovid a nema kto varit. Na druhy den cela skolka zavreta. Hygiena nedovolila vlastne jedlo do skolky (nejaka mamicka to nahlasila).

anonym_b025fb
Dnes o 18:45

Ja som rada, že existuje škôlka, kde môže naše dieťa tráviť čas, kým my sme v práci. Že je tam v teple, s učiteľkami a inými deťmi, kde sa hraje, že má stravu, dokonca aj teplé jedlo podľa vopred pripraveného jedálnička a že moje dieťa vôbec niečo v škôlke zje. Ty si ani nepodala prihlášku včas, lebo však na čo a už riešiš jedlo v škôlke?

svetlusska
Dnes o 18:50

Ved ešte ani nemáš dieťa zapísané v škôlke a už riešis obed... Nie vlastnu stravu do škôlky nosít nemôžeš...vravis ze v prípade častých alergenov budeš nosiť vlástnu stravu, budeš mať potvrdenie od lekára ze dieťa ma zdr.problemy? Inak ostáva pri tvojom chceni..a neviem ci aj skrz lekárskeho potvrdenia to jedlo budes moct nosiť ci to bude možné skrz hygieny.

anonym_dab11b
Dnes o 19:03
@svetlusska

Ved ešte ani nemáš dieťa zapísané v škôlke a už riešis obed... Nie vlastnu stravu do škôlky nosít nemôžeš...vravis ze v prípade častých alergenov budeš nosiť vlástnu stravu, budeš mať potvrdenie od lekára ze dieťa ma zdr.problemy? Inak ostáva pri tvojom chceni..a neviem ci aj skrz lekárskeho potvrdenia to jedlo budes moct nosiť ci to bude možné skrz hygieny.

@svetlusska ak má potvrdenú intoleranciu môže nosiť vlastné jedlo a na to musia mať osobitnú chladničku a potom mu to zohrejú

anonym_3405eb
Dnes o 19:16

@pauli222 Už vám ženy šibe, riešite okolo tých deciek úplne kraviny. Však mu daj ráno mrkvu, jablko, ďalšie mu dones, keď pôjdeš pre neho a určite prežije škôlkovú stravu. Už len decko túži napchávať sa denne surovou zeleninou! Priznaj, že to je len tvoja posadnutosť.

bielasovicka
Dnes o 19:23

@pauli222 ved ovocie a zeleninu mu daj doma, keď mu to tak veľmi chýba. Alebo skôr tebe to chyba 😏

dory11
Dnes o 19:32

@pauli222 čo ja viem ovocie dostávajú na olovrant alebo ku obedu aspoň u nás v škôlke.
A zeleniny tiež majú na raňajky paprika , uhorka paradajka a podbne aj v obede majú veľa krát zeleninou alebo zeleninový šalát ( mrkvový jablkový, kapustnicu a neviem aký )

pauli222
autor
Dnes o 19:34
@anonym_4def14

Ešte ti ho tam ani nezobrali a ty už riešiš stravu. Ty troll

@anonym_4def14 anonymný hrdina 🤔🫡

pauli222
autor
Dnes o 19:54

Som sa dost pobavila na tom, ze som posadnutá ovocím a zeleninou..ja som posadnutá stretnúť vas osobne, co by ste mi tak mali odvahu povedat priamo..
Intolerancie ma syn od alergológa, takze potvrdenie by bolo.. Pre tych, ktory nevideli iny portál ako MK je jedalnicek zverejnený na týždeň asi v každej škôlke.. Naozaj nemozem za to, ze moje dieta vie normálne jesť a neje iba rohliky, jogurt a holu cestovinu, ako tu veľakrát píšu mamičky, ze ich dieťa nič neje.. Keďže doma varím denne, tak moje dieta vidi varenie, aj suroviny a normálne ochutnávať vsetko surové pocas varenia, tak isto ako oblize mast alebo maslo.. Nechápem čo ste to za ženy a kde ste našli otázku váš názor na to, čo moje dieta zje samé od seba, tak isto má rad ovocné šťavy..
K primárnej strave, neviem co je toto za analytičku..ale ak je dieta celotyzdenne v škôlke mimo sviatkov a prázdnin, tak domáca primárna strava je len víkend a tieto voľná, co je skoro uz sekundárna strava, pokiaľ viem večera a ranajky nie su nosnou teplou stravou..
To ze u vas nie sú také návyky to neznamená, ze dieťa niekto núti, ine deti nevedia zjesť ani podaný obed a nikto ich nedonuti, tak ako by som donútila jest ja dieťa, co nechce. Pokiaľ viem, teraz bude nova prihláška, takze od septembra normálne pôjde do skolky. Tak isto ho ak chcem môžem dať do súkromnej, keby som potrebovala.. co je na namargo toho, preco riešim, ak ho nevzali, lebo mame aj súkromné škôlky dostupné.
OK, ak je to kvôli hygiene, tak si ho na obed zoberiem domov sa najesť v den, kedy obed bude nevyhovujúci..

Otázka znela, ci môžem priniesť, OK nemozem..zvyšku žien želám viac gastronomických úspechov na vlastnej pôde..

anonym_3a48a3
Dnes o 20:01

@pauli222 nie, nemôžeš. Učiteľka tam ma 20 detí, v praxi trosku nemožné aby každému dieťaťu dávala co mu matka zabali z domu. A kuchárky majú tiež nariadené určité predpisy z hygieny. Tiež si neviem predstaviť, že jedno dieťa má a druhe nie, chápeš ako to myslím... Daj mu ráno doma jesť co chceš a v MŠ dostane to čo ostatné deti. Alebo ho daj do súkromnej škôlky a skús šťastie tam 😀
Inak v MŠ kde chodí mladší syn učiteľky zaviedli týždňovy rozpis kde sa píšeme rodičia a nosíme všetkým deťom ovocie a zeleninu. Čize týždeň keď máme my, nakúpim za cca 30e ma to väčšinou vyjde a v pondelok ráno prinesieme do škôlky. Je to celkom fajn, nezrujnuje to nikoho a deti tak majú každý deň čerstvé ovocie. Možno by som skúsila navrhnúť niečo podobné lebo s nápadom nosiť len tvojmu dieťaťu, nepochodis v štátnej MŠ.