icon

Výber škôlky v zahraničí

zun
6. aug 2020

Ahoj maminky vyberám z dvoch škôlok pre mojich škôlkarov (5,3). Presťahovali sme sa do zahraničia, takže to budú mať v cudzej reči.
V 1. škôlke majú voľné skupiny, deti môžu chodiť kam chcú a robiť čo chcú, /je to model, ktorý mali aj v predchádzajúcej škôlke- boli spokojní, ale stále spolu, vytvorili si svoju reč/
V 2. škôlke by mali v svojej pevnej skupine
V 1. škôlke je 2-3 učiteľky na 18 detí, tam sa to stále posúv
V

zun
autor
6. aug 2020

Pokračujem: a
V 2. škôlke 2 na 18+ 1 na 12.

tanyan
6. aug 2020

podmienku minimálne 2 učiteľky v triede máš splnenú v oboch, podstatnejšia je však kvalita ako počet... šikovná aj jedna zvládne veľa, avšak neschopných či neochotných sa môže stretnúť v jednej triede viac a potom je to ťažké.
chceš aby sa osamostatnili a našli si kamarátov medzi rovesníkmi? pokiaľ budú spolu pravdepodobne aj v dôsledku jazykovej bariéry nebudú mať dôvod rozvíjať sociálne kontakty a tiež jazykové zručnosti.
mimochodom, ako sa dohodnú s učiteľkami a podobne?

zun
autor
6. aug 2020

@tanyan tak niečo rozumejú a v škôlke je to skôr o zapojení sa k tomu čo robia deti. Ako o porozumení reči, čo verím časom príde.

tanyan
6. aug 2020

@zun ja som myslela skôr tie organizačné veci, ktoré riešia učiteľky s deťmi - prezliecť, umyť ruky, jesť, spať, zoradiť sa... a tiež riešenie kolíznych situácií ako naťahovanie sa o hračku, úraz a podobne.
moja dcéra napríklad pri nástupe do škôlky nevedela po španielsky, ale lektori hovorili aj anglicky, tak sa vedeli dohodnúť.

zun
autor
6. aug 2020

Niečo rozumejú, a verím že sa budú učiť