Založenie súkromnej škôlky v Piešťanoch
Ahojte milé mamičky 🙂
Mám na Vás malú otázočku. Volám sa Veronika pochádzam s Piešťan a chcela by som založiť súkromné detské centrum respektíve niečo ako materskú škôlku. Nakoľko viem že v tých štátnych je deťom dobre, ale ta starostlivosť strava hranie s deťmi nieje dostačujúce. Moj program pre detičky by bol veľmi pestrý,zábavný 🙂 každý deň by ich prekvapilo stále niečo nové aby sa dozvedeli stále niečo nové,keďže detičky vnímajú a radi spoznávajú stále nové a nové veci 🙂 Spomenula som stravu 🙂 Samé sme chodili do škôlky a vieme že pani kuchárky nás vedeli nakŕmiť a preto niektoré mame doteraz ---> fujky to nechcem naposledy som to jedla v škôlke 🙂 Tak toto nechceme aby naše deti hovorili 🙂 Preto som sa rozhodla len pre čisto zdravú stravu ako je zeleninka ovocie všetko výživné čo majú mat detičky v ich veku ( veľa vitamínov aby boli zdravý ) 🙂 samozrejme žiadne E-cka podporovať nebudeme 🙂 Je toho veľa čoby škôlka vedela dať 🙂 taktiež je v úvahe aj starostlivosť o detičky cez víkend, nakoľko veľa z vás pracuje bohužiaľ ak cez víkend a detičky nemajú byt kde :/ preto je dobrá aj takáto pomoc 🙂
Dúfam,že sa Vám to ako tak pozdáva a poviete mi Vás názor ciby ste prijali takéto niečo v našom meste Piestany 🙂
Ďakujem krásne za Vaše názory .
S pozdravom Veronika ;)
drzim palce 🙂 pretože v skôlke sa deti ,,len " nehrajú - majú edukačné aktivity, ktorých ciele sú obsiahnuté v ŠVP za účelom dosiahnutia kompetencií dieťaťa, strava má tiež nejaké normy a nie len zeleninka a vitamínky.... nechcem brať ilúzie - je toho veľa a ak sa ti to podarí....
Presne tak tu stravu si v skolke nevymyslaju a maju to podla noriem... a Tie kontroly potom, co Ti budu chodit a vsetko musis dokladovat aj spatne a ked nemas uz je pruser, ale pevne nervy Ti prajem pri zakladani.
Ja som doreraz nepochopila, ze ako si niekto moze mysliet, ze zo statnych materskych skol vychadzaju dementi a zo sukromnych hotovi geniovia.
Ved ucitelia v statnych MS nie su nejaki degesi zozbierani z ulice,ale riadni vystudovani pedadogovia.
Co sa jedla tyka, normy su normy.
Deti potrebuju pestru stravu.
Nie len zeleninu a ovocie.
Toto hanenie statnych skol mi pride uz trapne a zbytocne.
A nie, nie som ucitelka. Ani nemam nic so skolstvom.
Jedine co mi pride ako fajn napad je umiesnenie deti v zariadeni cez vikend.
Ale ci na tom zarobis aspon na najom, netusim..
@veronkasandor myslienka postrazit deti pocas vikendu, pripadne vo vecernych hodinach nie je zla, v BA, mozno aj v inych mestach sa realizuje, ale zase treba mysliet na to, ze stupnu naklady na pracovne sily. Lebo aj tie zeny, co by tam pripadne pracovali, maju vacsinou rodinu a nebudu tam pocas vikebdu za 3 eura na hodinu.
@veronkasandor nesuhlsim s tým, že starostlivosť a hranie nie sú postačujúce v štátnej škôlke. Moje deti chodili do štátnej škôlky. Učiteľky sa im maximálne venovali. Okrem učenia mali veľa aktivít, súťaži... Triedy boli krásne, vždy čisté a upratane. Strava bola pestrá. Ovocie a zelenina bolo samozrejmosťou. Ja mám skôr výhrady voči týmto súkromným. Často sú založené s vidinou zárobku. Na škôlku musíš mať dobrých pedagógov a hlavne ich práca s deťmi musí baviť, napĺňať..
Dievčatá ďakujem za Vaše vyjadrenia ale neviem či ste zrovna s Piešťan. Čo sa týka Vašich vyjadrení nikto tu nehanobí štátne škôlky určite nie sú tam studovane pedagogicky,ale nakoľko na 2 učiteľky je 25 deti tak to porozumenie nie je dostatočne. Preto možno súkromná vie poskytnúť viac tej sústredenosti na každé dieťa nakoľko počet deti je limitovaný. Samozrejme strava áno sú normy,ktoré by sme spĺňali aj my plus s nejakým dodatkom. Taktiež neviem prečo sa tu rozoberá žeby moji pracovníci nemali radi deti. Určite by som nemala personál taký žeby nemali deti radi. Mám dievčatá ktoré študovali na Komenského univerzite tak určite nie sú nevzdelane.
A pani Maslenka nepoznáme sa,aby ste má tu poucovali aký mám pravopis ani nič podobne. To že sem tam sa niekto pomýli nemusíte tu niekoho opravovať taktiež Vám nehovorím ja o Vašom pravopise a vzdelaní. Ak chcete niekoho uraziť alebo niekoho odradiť tak prosím,ale ja sa tu informujem a nie napomínam. Ďakujem
@veronkasandor aj v štátnych škôlkach je limitovaný počet detí...

@veronkasandor v prvom rade si zopakuj pravopis, kym sa do niecoho pustis. A v statnych skolkach sa nase deti tiez denne naucia nieco nove, neviem, kolko si ich pochodila, ake mas vzdelanie, ale priprav sa na more papierovaciek, aj na to, ze aj ked ti tu napise kopa zien z Piestan, ze by take nieco prijali, v konecnom dosledku nemusis to zatiadenie naplnit, nenajdes dostatok rodicov, ktori by boli ochotni zaplatit za strazenie deti s kvalitnejsou stravou. Musela by si ponuknut nieco viac. Detske centrum je detske centrum a materska skola je materska skola.