icon

Prečo sú Hipp príkrmy na Slovensku drahšie ako v Rakúsku?

meluela
2. jún 2014

Zistila som to minulý rok na dovolenke a nestačila som sa čudovať. Nemám pocit že by tu ľudia zarábali viac ani že by to z Kitsee bolo do Bratislavy tak ďaleko že by trebalo platiť drahú dopravu. Tak teda prečo?

@lidka_hipp

veronicka1901
2. jún 2014

No napriklad v Anglicku su este lacnejsie. Ale to preto, ze tam sa vyrobky pre deti (vratane oblecenia) nezdanuju, mozno je rozdiel aj v tom 🙂

tenerifka
2. jún 2014

@meluela Preco? , lebo medved...lebo ludia to kupuju.....ak by bola vacsia konkurencia, nebolo by to tak.....

merynka3
2. jún 2014

aj ja tam kupujem... aj mlieko

sense
2. jún 2014

to nie su len prikrmy, zijeme v zahranici boli sme ale na nakupe v nemecku chlap si kupil v KIK tricko, cena pre nemecko 7.99 a cena pre slovensko 8.99.

lidka_hipp
2. jún 2014

@meluela Na výsledné ceně výrobků společnosti HiPP se podílí DPH a marže obchodních řetězců, kterou slovenské zastoupení společnosti HiPP nemůže žádným způsobem ovlivnit. Při porovnání s cenami v Rakousku je nutná brát v úvahu i rozdílnou výši DPH, která je u potravin v Rakousku 10 % a v Německu 7 %.

erika_rika
2. jún 2014

Preto, lebo my mame jednotnu dan 20%, kdez to rakusania maju ovela nizsiu dan na detske veci/jedlo. 🙂

meluela
autor
2. jún 2014

No v kazdom pripade nas tu niekto okrem statu (kedze rozdiel v dph vysvetluje iba mensiu cast cenoveho rozdielu) pekne zdiera, ci skor rovno od*bava ...

damasi
2. jún 2014

je to škoda že naša dan je 20% aj na detsku stravu bolo by fajn keby sa to zmenilo.No každopadne moj druhy syn vyrastol na hippkach nechcel nič ine ale malo to aj vyhody napriklad na dovolenke.

meluela
autor
2. jún 2014

@damasi @erika_rika
nech ratam akokolvek, 1.59 za prikrm s 10% dph a 2.59 s 20% dph:
2.16 bez DPH na Slovensku
1,45 bez DPH v Rakusku

Stale 70 centov rozdiel na flasku aj po zohladneni nizsej dane. 70 centov z 1,45 eurovej polozky.

zhabjak
2. jún 2014

mna tiez slaktriafal z cien. Aj cez internet som skusala kupovat (mlieka) aby som usetrila. A potom som si buchala hlavu, ked mi kamoska povedala, ze mam ist do DM-ka, ze tam maju za nakup body, a ked ich nazbieram 35, tak jeden tyzden v mesiaci sa da dostat taky kupon na detske vyrobky, cize aj stravu, na zaklade ktoreho dostanem 25%-tnu zlavu. A to je teda dost, vychadzalo mi to omnoho lacnejsie ako kdekolvek inde.

meluela
autor
2. jún 2014

@zhabjak ja som tiez pozerala na nete prikrmy, drahe a nevyhodne, potom som sa vytesovala z dm bodov a potom som sa citila ako debil ked som zistila ze aj po zapocitani uzasnych dm bodov platim viac nez kusok za hranicou (kde tiez v dmku dostanem nejake tie body)

martija
2. jún 2014

.... lebo na chudobke sa najlepsie orie!

damasi
2. jún 2014

aj ja som dm využivala najviac ked bola akcia nechala som tam aj 1OO euro.a mala dlho pokoj.

lidka_hipp
3. jún 2014

@meluela Konečnou cenu ale neovlivní jen DPH, ale zejména marže obchodních řetězců. Což je zásadní faktor, který slovenské zastoupení společnosti HiPP nemůže žádným způsobem ovlivnit.

@fidka79 Za špičkovou kvalitou našich produktů si stojíme a pečlivě ji kontrolujeme. Obsah každé skleničky musí projít systémem zajištění jakosti s až 260 kontrolami, od rozborů půdy, až po analýzu surovin a testy hotového výrobku. Jakmile naši farmáři sklidí a dovezou ovoce a zeleninu, testují se všechny suroviny na přítomnost nejdůležitějších látek. Pokud by naše laboratoř zjistila jakoukoli látku, která tam nepatří, nebude se daná surovina vůbec zpracovávat.

monciky
3. jún 2014

ja som pozerala prave prikrmy na SR a v Rakusku a v takej Bipe s kartickou je to bezkonkurencna cena, to sa oplati aj za ten benzin, keby som len kvoli prikrmom mala ist🙂
akoze nehovorim, ze budem moje dieta krmit len takymito vecami, ale je to super na cesty alebo tak...., niektore veci uz na SR ani neriesim, automaticky idem do Rakuska🙂

pupendo5
3. jún 2014

Ja tiez kupujem vsetko len v Rakusku, je tam kvalitnejsia a lacnejsia zelenina aj ovocie a nielen ked clovek vymakne nejaku akciu, napr v Hoferi. Drogeriu a pre malu vsetko v Bipe, akcie na plienky a prikrmy maju aj v bille s ich billa kartou. V plienkach je velky rozdiel, uz iba ten pachpo otvoreni balika je uplne iny. Pre nas trh sa aj balia do uplne inych obalov. Nastasie nebyvame daleko od hranice..

lidka_hipp
3. jún 2014

@fidka79 Napadá mě možné vysvětlení toho, proč se vám zdají mléka v cizině "hustší" než na Slovensku. V Německu a Rakousku je historicky a tradiční „zahušťovat“ mléčné formule škrobem, což se v Česku a ani na Slovensku neprovádí. Tedy HiPP 1 BIO Combiotik® obsahuje kromě mléčného cukru laktózy ještě škrob – naopak v České a Slovenské republice obsahuje sortiment počáteční a pokračovací mléčné výživy pouze laktózu – tj. receptura českého výrobku HiPP 1 BIO Combiotic® je v Německu a Rakousku srovnatelná s recepturou výrobku HiPP PRE BIO Combiotik®.

lusily
4. jún 2014

tiež nakupujeme v Rakúsku a nielen príkrmy a mlieko pre malého /aj potraviny, drogériu, oblečenie, jedenie pre mačky a psa.../. V Bipe kupujeme Hipp masovo-zeleninové príkrmy za 0,96 €, takže cena oproti SK neporovnateľná, malému chutia a majú tam dokonca také príchute aké som u nás nevidela, napr. vegetariánske menu, z neho kupujeme pestrú zeleninu so sladkými zemiakmi s amarantovou múkou.

stellamaris
4. jún 2014

@lidka_hipp pre Nemecko vyraba Hipp aj mlieko bez skrobu: Hipp 2 Combiotik-ohne Stärke 😉 Dodnes ho kupujeme.