icon

Čo sledujete pred kúpou robotického vysávača?

samsung_tomas
Moderátor
17. nov 2017

Čo sledujete pred kúpou robotického vysávača? Na čo treba myslieť.

Čo sledujete pred kúpou robotického vysávača?
gia87
17. nov 2017

Či má na spodnej strane rotujúci kefku, alebo len nasávanie. A taktiež, či sa dá pripevniť mop

matazirafa
17. nov 2017

@samsung_tomas ani sa neda skontrolovat co som napisal kym to poslem 😂😂😂 minule tu mal tiez nejaky komercny clen napisany text s chybou, ale opravil to, tak sa spytajte adminov

biba12
17. nov 2017

Na hlučnosť, na výkon, či má svoj servis, kde sa dajú zohnať náhradné diely a ako sú cenovo v porovnani s inými robotmi približne porovnateľnych vlastnosti.

atinkaa
22. nov 2017

@samsung_tomas dobry den Tomas, my mame doma aktualne roombu, starsiu 700cosi cislo a pokukujem po novsej, tak sa chcem opytat - ak by ste mali za Samsung napisat v com ste lepsi, resp.preco si vybrat roboticky vysavac od Samsungu.
Viac ako o letakove info by som stala o osobne, vasu skusenost, mate ho doma? v com je top.

vdaka za spravu!
mozno miesto roomba 900 bude u nas samsung😉

lubina
22. nov 2017

@samsung_tomas zatial este len setrim, ale ked uz pride ku tomu, ze ho budem ozaj chciet kupit, tak urcite pohladam nejake recenzie na ten, ktory si budem vyberat ja 😉

viera27
22. nov 2017

Momentalne mam doma roombu 9tej generacie.
Pri dalsej kupe pojdem do Xiaomi mi vakuum 2.generacie. Prave kvoli moznostiam, ktore zatial ostatne vysavace nemaju a po skusenostiach viem, ze ich ocenim
1. vyska. je nizsi a preto pohodlne povysava aj pod mojou sedackou
2. virtualne steny su naozaj virtualne, tzn. ziadne kocky/pasiky vysielajuce signal, ale nakreslis si vraj stenu v aplikacii. nechapem, ze toto este nikomu inemu nenapadlo (2. generacia)
3. ma aj moznost mopovania (2.generacia)
4. je tichy
5. vyzera neskutocne elegantne, je ozdobou interieru a stoji polovicu :D

kolegovia maju prve generacie a s vysavanim su velmi spokojni, plne porovnatelne s iRobot

samsung_tomas
autorModerátor
22. nov 2017

@atinkaa ak by som to mal porovnat tak jedine s modelovou radou 900 kde maju momentalne len 2modely. Iba tie je mozne momentalne z casti porovnavat so Samsungom po vykonnostno/technologickej stranky. Vsetky ostatne nizsie rady ani porovnavat nebudem. Pretoze su technologicky uplne inde a predstavuju nizku urovne systematickosti a niesu to "vysavace" ako si ludia myslia. Viem, ze slovo "vysavac" ludia automaticky beru, ze vysava, ale bohuzial v pripade robotov to bolo doteraz, len pomenovanie az do prichodu modelov s realnym sacim vykonom od Samsungu. Pre mna znamena roboticky vysavac hlavne to, aby vysaval a nie zberal hrube necistoty a to vsetko sam, bez staleho prenasania z miestnosti do miestnosti. Ano je pravda, ze v pripade zberania necistout do zbernej nadoby kazdy robot nieco nazbera aj ten za 60e, ale to neznamena, ze vysavaju a takeho robota by som veru dnes nekupoval.
Vyhodou celej rady POWERBot robotickyvh vysavacov od Samsungu je, ze kazdy robot ma min. 10W saci vykon na rotacnej kefe a to stale pocas celej doby vysavania a nielen v turbo rezime. Pre porovnanie s radou 900 s ktorou to chcete porovnat je to viac ako 3x viac v tom "najsilnejsom tahu". Motor ktory samsung pouziva vo svojich novych robotoch zacina na vykone 130W a konci pri 250W vykonno motore co je velmi vysoky vykon a sluzi vyslovene na vysavanie. Rotacne valce ani nic ine nevytvori v robotoch saci vykon, ktory spinu vysava, ale je to dobre okomunikovane a krasne zobrazene sam som skoro tomu uveril.
- nemusite pri samsungoch cistit bocne metlicky nakolko ich vysavac nepotrebuje . Na tychto bocnych metlickach sa namotavaju vlasy, pripadne zmolky prachu a je ich nutne cistit a to pravidelne
- mate moznost ovladat robot s dialkovym ovladacom ako aj vsetky funkcie + vybrane modely maju moznost navadzat laserovym ukazovatkom na ovladaci kde ma presne vysavat
- velmi vykonne 21,6V Li-Ion baterie ktore su nabijane microprocesorom => baterie maju dlhsiu zivotnost a tieto baterie pouzivaju vsetky samsung roboty
- dokazu vysavat rohy, je to sposobene aj samotnou konstrukciou a zaroven maju specialnu listu, ktora si necistoty od steny dokazu stiahnut a nasledne vysat. Umiestnenie rotacnej kefy v predu je lepsie ako medzi kolieskami. Umiestnenie rotacnej kefy/valcov medzi kolieskami pripade vysavania popri stene je prakticky nemozne nakolko aj ked robot kopiruje stenu je stale cca 6cm od steny a bocna metlicka to jednoducho nepozmeta.
- system navigacie pri samsungu je okrem snimania okolia doplneny o senzor ktory zamedzuje neustalemu narazanu do predmetom => dokaze obchadzat predmety bez nustaleho narazania
- vsetky modely samsung sa dokazu vracat nabit do zakladene pocas vysavania nepotrebuju k tomu virtualne steny, tieto roboty zvladnu upratat od 210 do 320m2 bez prenasania a to sami
- maju prehladny led displej kde vidite vsetky nastavenia
- vsetky modely maju moznost nastavenia pravidelneho vysavania
- vsetky roboty pri nahodnom posunuti zo zakladne sa automaticky vratia spat do zakladne a vzdy budu pripravene na vas povel, nestane sa, ze robota niekto posunie a on sa chudat casom vybije
-Samozrejem su aj modely s ovladanim cez wifi

Osobnu skusenost mam s modelom 980 a priamo by som ho porovnal s modelo VR10M703CWG je vo vsetkych parametrov velmi podobny len model od Samsungu ma cca 3x vacsi saci vykon ale pocas celej doby vysavania a nielen na koberci. Ma tiez wifi. Ak si porovnate cenu je to velmi zaujimava volba. Modely lacnejsie VR10M702CUW (nema wifi), VR10M701CUW (nema led dislej a wifi) su prakticky okrem farby rovnake ako model VR10M703CWG. Dalsie 3 modely od samsungu su este lepsie a o nieco drahsie ako model VR10M703CWG, ale stale lacnejsie ako model s ktorym mam skusenost a ktorym som to porovnaval.

V pripade dalsich otazok mi kludne napisete.
Tomas

https://www.youtube.com/watch?v=guE7Z_50Mg8
samsung_tomas
autorModerátor
22. nov 2017

@samsung_tomas
Pridte si vyskusat na vybrane predajne Nay (10 predajni), TPD, Samsung Galerie - Bory. Momentalne prebiehaju promo akcie na Roboticke vysavace (piatok, sobota, nedela) cely mesiac.
Dokonca 1.12 TPD BA, 2.12. Nay Aviono 16:00 SUTAZ o rucny vysavac Samsung. Zaroven v tychto datumoch bude na vsetky samsung vysavace zlava 20%.

igiana
22. nov 2017

@samsung_tomas ja som uz dlhsiu dobu pokukavala po robotickom vysavaci, ale ziadny ma nepresvedcil o tom, ze dokaze splnit moje ocakavania. Stale na mna posobil ako mechanicka metla na baterku za velke peniaze. A tak som len cakala a cakala a teraz som milo prekvapena zo samsungu powerbot. Ze dokaze dokladne povysavat a ze je to skutocny roboticky vysavac. Uz len taky detail doladit - zohnat nan peniaze 😉

samsung_tomas
autorModerátor
22. nov 2017

@igiana Viem nieje to zrovna najlacnejsi spotrebic v domacnosti, ale ak mate moznost tak vramci mesiaca nam prebieha promo akcia piatok,sobota, nedela a je moznost si ho aj vyskusat ako funguje a naozaj vysava. A specialne 1.2.TPD a 2.2 Nay Avion cely den na predajniach je 20% zlava na akykolvek model vysavaca samsung. Pri najdrahsom modely je to skoro 200e zlava co je zaujimava zlava.