Autosedačka od 9 do 36 kg
Ahojte, akú máte detskú autosedačku (9-36kg)? Ste spokojní? Plusy a mínusy?
Zienky pozrite sa na joie bold ;) za nas spokojnost, 5bodove zapinanie do 25kg, jedina nevyhoda ze ma 3 stupnove zabezpečenie, ze teda musíte mat v aute Isofix, toptheter a pasy, cize nepasuje do kazdeho auta. Ale novsie rocniky uz maju aj toptheter.
Pre aké veľké dieťa? Veľké váhové rozpätie, tieto sedačky dopadajú veľmi zle v testoch a do konca do 36kg aj tak nevydržia, lebo majú veľmi veľa kompromisov. Aj dobré značky, ktoré majú takéto váhové rozpätia dopadajú veľmi zle. Čiže zlá bezpečnosť, nevydrží to dlho, mávajú zle vložky a väčšinou ani deťom nesadnu.
Autosedačku 9-36 nejlíp žádnou. V testech nevychází nejlíp, do 36 kg nevydrží tak jako tak (většina má životnost 6let a jsou menší nezm sedačky 15-36) a pro dítě po vajíčku to není vhodná volba v žádném případě. Nejlíp vybrat protisměr 0-18(25)
@maria898 To teda,je ich vela a nevieme si vybrat.
Ale teda dakujem ze ste poradili, ze 9-36 nie,lebo su nekvalitne,nevydrzia. @jolana2804 @panda21 mala bude mat 6m,ma cez 6kg. Ja uz dopredu riesim, co po vajicku.
@anicka182 co je to ten toptheter?to pocujem prvykrat😱
Tak aku by ste mi teda poradili?
@lllperko toje taky dzindzig vzadu v kufri auta o ktory sa sedačka zahakne hacikom. Taky maly tip: urcite joie bold nieje vhodna po vajicku, nas siel po vajicku do joie spin (do 18kg) a az potom siel do Boldu, presne pre to ze sedačky 9-36 to je pribelke rozpätie, co je predsa dobre 5rocnemu nebude dobre pre rocne dieta. Do pokracovacej sedacky moze dieta az ked minimalne dva mesiace samo sedi. A samozrejme ak sa zmesti tak co najdlhsie nech je vo vajicku ;)
@lllperko Do pokračovací sedačky může dítě jít až když alespoň 2 měsíce stabilně sedí. A teď něco radit je těžký. 🤷🏻♀️ Osobně bych koukala z pásových sedaček na Joie Steadi nebo Stages a Axkid minikid. Z těch isofixových na Joie i-spin 360, Nuna Prym, Besafe izi turn a klidně Klippan Triofix nebo Axkid One. Hodně záleží i na typu auta a cenovým limitu
6 kilovej ziadna pokrcovacia nebude este pasovat. A to este velmi dlhooooo. Ak mas dobre vajce, kludne ju mozes vozit vo vajci aj do 1,5roka. Zalezi od vysky/kg dietata a celkovych proporcii. Pokravoacia by mala byt reboarder. Najlepsie 9-18 kg alebo podla novej normy do105 cm. V kazdom pripade by som tak male dieta (ale aj väcsie/starsie-min. do 4 rokov) nedavala v smere jazdy.

@lllperko aj ja teraz riesim kupu novej autosedacky a teda vobec sa neviem rozhodnut...