Autosedačka pre 9 mesačné dieťa do Dacie Duster 2021
Ahojte, chcem sa opytat aku sutosedacku by ste odporucili si zadovazit. Mame moznost mat za dobru cenu Britax Romer dualfix i size, rok 2017. Je vhodna do nasho auta? Chodime zatial este s vajcom Maxi Cosi. Dieta ma sktualne 9 mesiacov. Samostatne sedi od juna. Chodime trasy tak max do hodky. Dakujem za radu. Pekny den.
Neviem či má Dacia isofix. Najlepšie je vyskúšať či sa zmestí a či sa dá dobre upevniť...
@tanyan Přečetla jste si rok výroby? Každý auto z roku 2021 musí mít isofix.
@drona2261 Jinak ty starší Dacie mají dost šikmý sedadla, nevím jak je na tom ta nová. Pokud nemá sedadla šikmý, tak by tam tahle sedačka mohla být. Pokud šikmý jsou, tak bude dítěti padat hlava. Záleží taky na mírách dítěte. Dualfix nesedí drobným dětem
@jolana2804 Ja som napísala, že neviem. neklamala som, ani som nezavádzala...
Podľa tohto má len na bočných zadných:
https://cdn.group.renault.com/dac/sk/pdf/pricel...
Pokiaľ teda chce voziť dieťa vpredu alebo vzadu v strede, tak tam asi nebude mať isofix.
@tanyan Tak to je jasný. Malokterý auto má iso vepředu a uprostřed není, když nejsou 3 plnohodnotný sedadla, ale na to se paní neptala 🤷🏻♀️
9 mesačne dieťa bude v tejto sedacke ako na letisku. Utopene, voľne lietajúce krížom krážom..
Nechala by som vajíčko
Dcéra bola veľmi veľká a mala ho do 20 mesiacov.
Ajd sa tak, je to na tebe.
Tam ide hlavne o to ze dieťa by ešte nemalo sedieť v smere jazdy a na sedačke čo uvádzaš sa to dá urobiť
@drona2261 my mame presne tuto sedacku, konkretne je to Britax Romer Dualfix m-isize. Ja na nu nedam dopustit, mozes ju mat v smere aj v protismere jazdy a je aj polohovatelna, ked dieta zaspi. A nie je taka stiesnena ako vajicko. Ak mate isofix v aute, nie je o com 😉
Treba pozerať kvalitné sedačky. Britax je hrozne zastarala značka bez vložiek, zo slabym sklonom polohovania, a ešte aj predražená na to čo ponúka 🙄 bezpečnostne je na tom dobre, ale sú omnoho lepšie značky, s lepšími vložkami, lepším sklonom na spanie atď atď..
@panda21 Líp bych to neřekla. Mě se ty Britaxky vůbec nelíbí. Všechny jsou strašně obrovský na šířku a pokud dítě není nějak extra puclík, tak tam strašně plave
@jolana2804 akože ja keď pozerám na našu Nunu Prym a túto britaxku tak mi je až smiesno z tých vložiek a celkovo prevedenia sedačky. Mala som tú "česť" dať britax do troch áut (mercedes ml, ford mondeo, golf 7 kombi) a teda, horší sklon som snáď nevidela. A ten otáčací systém🙄 .. Potom som do ruk chytila Nunu prym a to bola ina rozprávka. Nehovoriac o besafe izi, ale bohužiaľ, nekradnem 😁
@drona2261 napríklad rovnaká cenová kategória je joei i-spin 360 (nie joei spin ani joei i-spin 360 E). Rovnaká bezpečnostná známka z doplnkových testov ale joei ma lepšie vložky (kuk fotky a sama vidíš rozdiel), lepšie vyrovná sklon (šikmé sedačky treba vyrovnať sklonom, inak bude padať hlava dopredu aj v tej najviac ležatej polohe). A nie je ani taka robustná. Potom troška vyššia kategória je Nuna prym, tá ma oproti joei viac miesta na nohy v protismere, má navyše letný poťah (čiže máš dva, čo je super keď jeden peries), a polohovat môžeš aj z miesta vodiča. Besafe izi turn tak k tej netreba žiadny popis, to je proste TOP sedačka, vyrovná uplne každé auto, poťah, vložky, no proste jedna báseň, ale sú to aj neskutočne prachy. Preto sme my išli do Nuna prym.
Potom sú aj čisto protismerné sedačky do 25kg ale tie sa pútajú pásom. Alebo lacnejšia varianta keď človek upustí od isofixu (nie je bezpečnejší ako pútanie pásom, je to rovnako bezpečné), a od otocnosti, tak joei steadi alebo kusok väčšia joei stages. Obe sa pútajú pásom, steadi je do 150€, a dajú sa dať protismere aj v smere, len ich treba odopnut, otočiť a zasa priputat. Ale protismer je najlepšie minimun do 2rokov a úplne ideál aspoň do 4-6 😊

@drona2261 fotky sedacky, neviem ci som napisala spravny typ. Som z toho este kus jelen 🙃