Autosedačka pre štvormesačnú

3. feb 2022

Ahojte naša ma 4 mesiace ale je dost veľká, vajíčko jej snáď bolo male už keď sme isli z pôrodnice. Cize keď ideme autom strašný plac, je jej male a tak sa chcem spytat, mozme jej kúpiť už autosedacku a môže sediet v smere jazdy?

margaretka_
3. feb 2022

V tomto veku urcite nie v smere jazdy. Nesediace babatko patri este do vajicka. Idealne kupit vacsie vajicko 🙂

autor
3. feb 2022

@margaretka_ dobre Dakujem 🙂

nikaluk
3. feb 2022

My sme mali rovnaky problem ked mal asi 6 mesiacov a kupili sme britax isize dualfix (taka rotacna-vies dat oba smery). Mal ju az doteraz a to ma 3,5 roka. V protismere vydrzal asi do roka a pol cca a potom uz v smere.

veronice
3. feb 2022

Do sedacky urcite nie ak este nesedi a uz vobec nie v smere jazdy. Existuju vajicka aj pre velke deti - klippan dino alebo tak dako sa vola. Pridaj sa na fb do skupinky Deti v aute, zadaj miery dietata, typ auta a pani poradi vhodnu a bezpecnu sedacku pre vas.🍀

autor
3. feb 2022

@veronice super dakujem

enoula
3. feb 2022

Určite ešte nie je malé, treba sa pohrat s vlozkami co tam su, povyberat mozno niektore. Vajce je male ked sa prekročí vahovy limit alebo trci hlavicka. Nohy môžu aj budu trcat, to je normálne.
A pozrite tu skupinu na FB, určite dobre poradia, mozte im aj foto poslat

autor
3. feb 2022

@enoula Dakujem pekne

luliu
3. feb 2022

V tomto veku musí byť vo vajíčku, neviem aké máte, ale vajíčko vydrží cca do 10-12 mesiacov. Neverím že jej je malé. Niektoré deti proste neradi cestujú, aj môj plakal

evkao
3. feb 2022

Ked sme odchadzali z porodnice, mala moja dcera 5kg, 55cm, vo vajicku sa vozila do 16 mesiacov 🙂 ak mate male vajicko z 3 kombinacie, pozri Cybex Aton M, alebo Klippan Dinofix, su to naozaj velke vajicka, ktore dlho vydrzia

nikpa
3. feb 2022

Trčí jej z vajíčka hlava? Lebo ak nie, tak jej nie je malé, nohy môžu trčať. Plakať ti zrejme bude aj v autosedačke, niektoré deti sa proste nechcú voziť v aute, byť pripútané, jednoducho sa im to nepáči. Na autosedačku je veľmi skoro, nesedí a treba ju voziť protismerne. Náš malý bol tučko aj dlhý od narodenia a v malom vajíčku z trojkombinacie vydržal do 8 mesiacov. Tak neviem, skús sa poradiť na FB v skupine deti v aute, poradi ti tam odborník plus su tam dobré tipy od ľudí.

nina19833
3. feb 2022

Nemyslim si, ze 4mesacne dieta sa nevojde do vajicka. Logicky v sedacke sediet nemoze, ked sediet este nevie. Skor si myslim, ze to bude len vas pocit, ze sa do vajicka uz nezmesti. Ked jej trcia nozky, to nevadi, dolezite je to, aby hlavicka neprecnievala. Hlavne ju tam nedavajte naobliekanu.

panda21
3. feb 2022

Dieťa pokiaľ samostatné nesedí 2 mesiace jedine vajíčko. Protismer do aspoň 3 rokov. Čiže klippan dinofix alebo cybex aton M ktoré vydržia do roka a pol a viac. Potom sedačku 0-18kg v protismere, buď otočnú na isofix, tie sa pohybujú 360€+ alebo na pásy tie sú 170€+. Do vajíčka ani autosedacky nepatrí dieťa oblečené v bunde ani overali. Body, mikina, pancuchy, tepláky prikryť dekou 👌

autor
3. feb 2022

@luliu
@evkao
@nikpa
@nina19833
@panda21 Dakujem pekne za pomoc

thereisabear
3. feb 2022

V protismere musí byť dieťa do 15 mesiacov.

panda21
3. feb 2022

@thereisabear bohužiaľ toto nie je u nás ošetrené zákonom. I-size autosedacky to začali dávať ako podmienku aby donútili rodičov aspoň trocha využiť protismer. Ale verím, že povedomie o 5x bezpečnejšom protismere sa raz zužitkuje a bude to ako v iných krajinách, úplne bežné do 4 rokov. Tu sa zatiaľ mamičky stále čudujú kam dajú deti nohy a ake to musí byť nepohodlné. A pritom v smere jazdy keď deťom vysia nohy, vyvíja to tlak na chrbticu.

thereisabear
3. feb 2022

@panda21 To som nevedela, myslela som, že v zákone to už je. Ale je pravda, že som to veľmi neštudovala.

panda21
3. feb 2022

@thereisabear bohužiaľ 😓 máš sa riadiť autosedackou nie vekom. Ak dáš dieťa do sedačky od 9kg ktorá je vo väčšine prípadov v smere jazdy a dieťa ma 9kg už v pol roku tak môže do smeru 🤦‍♀️ je to hrozné, náš zákon sa zameriava iba na výšku a váhu, vôbec nie na vek.