D-test autosedačiek

zankalh
24. sep 2023

Ahojte.
Potrebujem kupit autosedacku.Chcem
To najleepsie co sa tyka bezpecnosti atd.D-test nemam predplateny a ak chcem vediet vysledky,musim zaplatit cez cca 7€.
Neviete vysledky?

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lelelienka
24. sep 2023

Alternativou, ktorou som sa riadila ja, je adac testovanie bezpecnosti. Zadaj do googla jednoducho adac + “typ sedacky” a google ti vyhodi hodnotenie. Nepotrebujes dtest…

natalia1619
24. sep 2023

@zankalh za mňa najlepšie, najrýchlejšie riešenie je napísať na fb do deti v aute. Poradia kvalitnú sedačku vhodnú pre tvoje dieťa, v tvojom rozpočte a do tvojho auta. Potom si ich porovnas a vyberieš ktorá ti najviac vyhovuje.

zorkahorka
24. sep 2023

Ja tym DTestom neverim. Straaaasne vyzdvihlovali romerky, drahe su ako slak. Podlahli sme tomuto marketingu, kúpili ju a po mesiaci-dvoch, co sme ju prehadzovali z auta do auta, sa nam na nej bez velkej namahy podarilo zlomit opuerku. V tom case na bazaroch ju mala zlomenu kazda druha... takze tolko ku kvalite a testom.

zankalh
autor
24. sep 2023

@maros313 a preco mam platit,ak nemusim? 🤦‍♀️Niektore testy su dostupne bez togo,aby som platila.Ak sa nik neozve,samozrejme si to zaplatim.
Nestaraj sa do toho,do coho ta nie je,ok?

zankalh
autor
24. sep 2023

@lelelienka dakujem,akurat som to googlila 🙂

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sasanka605
24. sep 2023

Dtest ti je zbytočný. Pozri zadarmo adac alebo plus test ked chces to najbezpečnejšie.

zankalh
autor
24. sep 2023

@natalia1619 a na zaklade coho vedia poradit?Test je proste test.Testuje sa celkova kvalita autosedacky,potahu,pohodlnost,ovladatelnost,…Takze ja sa vzdy riadim tymto.Nie tym,kto je s cim spokojny

zankalh
autor
24. sep 2023

@maros313 Otazka ale znela inak,nemyslis?Socka si mozno tak ty 🫣Podla seba sudim teba,ze?😂😂 Je mi ta tak trosku aj luto…

zankalh
autor
24. sep 2023

@sasanka605 dakujem,uz som nasla 🙂

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sasanka605
24. sep 2023

@zankalh no my ti radíme, keďže si napisala ze najbezpečnejšiu by si rada. To ci je potah Modry alebo zelený je mi jedno.

natalia1619
24. sep 2023

@zankalh rádia na základe toho ze majú napozerane testy, a nieje test ako test, adac, ncap alebo plustest. Radi tam majiteľka a jej zamestnankyne obchodu výlučne s autosedackami, chodia na vystavy/pozerajú novinky. Ale z tvojho príspevku ti podľa mňa ani nejde o poradenie...

zankalh
autor
24. sep 2023

@maros313 prosim ta neotravuj,dobre?Preco mam platit,ak nemusim,chap takto:preco mam platit ak je na nete clanok,kde su zverejnene vysledky verejne?Bez toho,aby som za to musela platit?Alebo na co mam platit,ak je niekto,kto vie vysledky ochotny dat mi ich?Co kradnem ?😄😄Ved ak sa mi nikto neozve,nepo*erem sa z toho a zaplatim si tych 7€.A vies preco?Lebo chcem pre svioe dieta kupit tu najkvalitnejsiu/najbezpecnejsiu autosedacku.Taka som socka 😘

zankalh
autor
24. sep 2023

@sasanka605 ved ja som pozerala ten adac 🙂

zankalh
autor
24. sep 2023

@natalia1619 Vies,nemam rada rady typu:ten/ta/to je super,ja som spokojna…Predavacky odporucia vsetko,len aby to predali.Preto davam na testy.
Mam kralika.Ked vojdem do zoo marketu,len tak a opytam sa predavacky,ake maju najkvalitnejsie krmivo pre kraliky(samozrejme ze ja viem ktore to je)tak mi poviem toto beru casto pre zajacov a ukazuje na zmesku s jacmenom a pod.A pritom ani nevie rozdiel medzi kralikom a zajacom a uz vobec nie ze ta zmeska akurat tak skrati kralikovi o par rokov skor zivot.
Potom napr.domace spotrebice.
Pre niekoho je topka vserko miele.No pre mna je topka od miele jedine tak vysavac 🫣

evkao
25. sep 2023

@zankalh takze takto - nie, neradime len preto, aby sme predali, radime tak, aby sa dieta viezlo bezpecne 🙂 casto radime tak, ze z toho naozaj nemame ani cent 😀 nikde v testoch sa nedocitas, ci ta alebo ta sedacka sadne lepsie chudsiemu dietatku alebo baculatejsiemu, ci ju dokazes upevnit vo svojom aute, ci ti dobre sadne na sedadlo a nebude dietatu pocas jazdy padat hlava, a milion dalsich veci, ktore nezistis, kym s tymi sedackami vyslovene nepracujes - my osobne predavame len sedacky, do ktorych (a v ktorych) vozime aj vlastne deti, a ver tomu, ze ked obcas vidim, v com vozia rodicia deti a hlavne AKO, chce sa mi plakat - ale je to na kazdom, informacie sa daju najst, zistit, prip, sa poradit s niekym, kto sa tomu rozumie

evkao
25. sep 2023

@zankalh a to co pises o zoo markete - ano, takto funguje vacsina predavaciek, aj keby si vyberala sedacku v obchode, kde najdes vsetko od cumlikov, cez flasky, kociky az po sedacky - ono je toho take kvantum, ze nie je realne, aby jedna predavacka poznala uplne vsetko, ale ked si predstavis, ze by sa ta predavacka zamerala vyslovene len na kraliky (lebo by to bolo jej hobby a skutocne by sa tomu venovala), mohla by ti poskytnut take informacie, ktore nikde inde nenajdes

zankalh
autor
25. sep 2023

@evkao no bohuzial nemozete sa mi cudovat,ze som tak trochu nedoverciva,kedze je vsase ”sami odbornik”a vacsinou ide kazdemu len o to,aby predal a zaeobil.Nechapem,ako mozu ist so predaja take autosedacky,ktore su sz nebezpecne 🤷‍♀️

zankalh
autor
25. sep 2023

@evkao ja si myslim,ze hodne zalezi na majitelovi a hodne na zamestnancovi.Niekto to bere len ako pracu,niekto aj ako hobby a tak sa vzdelava,lebo ho ta praca naplna.A poriadny majitel by mam zamestnanca zaskolit.
K tomu poviem takyto priklad:Veterinar,ktory robi pracu,lebo proste miluje zvierata,vam nezavre dvere pred nosom,lebo uz ma minutu po pracovnej dobe.Vezme vas,lebo chce pomoct,chce zachranit zviera.Tak je to aj u lekarov.Je to tak vsade.
Dnes clovek nic neurobi navyse a len malokto vie poradit a vyznat sa v tom,s cim pracuje

evkao
25. sep 2023

@zankalh tak ako vsetko ostatne, co nie je bezpecne alebo zdraviu prospesne - kde je ponuka, tam je aj dopyt

zankalh
autor
25. sep 2023

@evkao jasne…A kde nastal dopyt,tak je staöe ponuka.Zakazala by som to ,keby som mohla.
Vy by ste teda odporucili aku autosedacku?Myslite,ze je vhodne kupit rastucu autosedacku(9-36kg)?

evkao
25. sep 2023

@zankalh nebude to dlho trvat a niektore sedacky sa uplne prestanu vyrabat - na to, aby som poradila sedacku, mam strasne malo info, potrebujem vek dietata, miery (vyska, vaha), rozpocet na sedacku, do akeho auta sedacka pojde

natalia1619
25. sep 2023

@zankalh na jednej strane rozumiem prečo neveríš ale stačilo by aby si si otvorila tu skupinu na fb a uvidela by si koľkokrát rádia aby rodička nechali to v com vozia aby nemenili pripadne aj z bazáru aby pozerali sedačky. Toto je jeden z mála obchodov kde im ide naozaj o bezpečnosť detí v autosedacke. A len na margo 9-36kg sedačku ti s najväčšou pravdepodobnosťou neodporúčia. Neviem aké veľké dieťa máš ale po vajíčku sa ma dieťa voziť v protismere aspoň do 4r. 🙂 viac a lepšie poradí Evka. Ja sama mam od nich 2 sedačky a keď bude treba meniť tak zase pôjdem ku nim.

zankalh
autor
25. sep 2023

@evkao dieta ma 10 mes,9kg a vysku 80cm.V CR mame skodu octaviu s isofixom a na Sk tiez octavku ale bez isofixu.Takze by sme asi potrebovali autosedacku,ktora sa sa pouzit aj aj.Rozpocet neobmedzeny.Ide mi hlavne o bezpecie a pohodlie pre dieta.

zankalh
autor
25. sep 2023

@natalia1619 dakujem.Este som nikdy autosedacku nekupovala.Je ro pre mna vsetko nove a zistujem si info.Uz som zistila aj to,ze rastuca sutosedacka nie je vhodna.

zankalh
autor
25. sep 2023

@evkao
Zrejme nie vsetky autosedacky su take,ktore sa daku pouzit aj v aute ktore ma isofix a aj v aute,ktore isofix nema.Ak je s tym problem,volila by som teda autosedacku s isofixom

evkao
25. sep 2023

@zankalh octavia bez isofixu je aky rocnik?

zankalh
autor
25. sep 2023

@evkao ospravedlnujem sa.Nasla som.Takze mame isofix v kazdom aute