Ahojte dievčatá, prosím Vás kedy ste prešli z vajíčka do autosedačky pri vození vášho dieťatka v aute?
Prečítala som na nete, že až keď dokáže sedieť aspoň pol hodku a samozrejme drží hlavičku. Ale asi od roka.
Ale známa mi povedala, že keď začnú malej trčať nožičky z vajíčka, tak potom by som ju už mala voziť v autosedacke. Aj keď ešte nesedí sama.
Ďakujem za každu radu.
@katrin69 necitala som vsetky komenta ako odpoved na ten tvoj komentar, ale to ako ty vozis tvoje dieta je tvoje věc ale je to nezodpovědné a nespravne dávat nekvalifikované rady. Podsedak, ci chces alebo nie, ako som uz pisala, neochrani tvoje dieta pri anraze. To ho uz mozes zapasat aj bez toho podsedaka. Bocnu ochranu tela a ochranu hlavy podsedak nema. Staci male "tuknutie" a dieta priskrti alebo tresne hlavou do bocnych dveri. Pas je totiz flexibilny a nie vzdy sa dostatocne zasekne a telo nepusti.
V protismere deti uplne v pohode mozu sediet v priemere do 6-7 rokov (zalezi od sedacky a vyske a vahe dietata). Na foto mala starsia dcera 6 rokov a 8 mesiacov, takmer 125 cm a ca. 20 kg. Uplne v pohode zvladala aj 800 km cestu na SK. Do pokracovacej sedacky od 15 kg presla ako takmer 7 rocna pri 125 ca a 20 kg.
@katrin69 ja neviem ale citate s porozumenim? Dali vam sem tip na sedacku za 100ku a su aj 15-36 okolo 60-70 eur a stale lepsie ako podsedak. Ale kto chce, hlada sposoby, kto nechce, hlada dovody.
@katrin69 zle, veeeeeelmi zle. Podsedak je len vyvysenie aby lepsie kisiel pas cez hrud. Nema nijaku bezpecnostnu funkciu.