• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame:  Mojasvadba.sk Modrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Máte autosedačku s isofixom?

25. septembra 2011 
Ahoj,
tak se také rozhoduji pro větší autosedačku a každopádně bych chtěla maxi cosi priory s isofixem.
Koukněte na http://www.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/default.asp?ComponentID=184236&SourcePageID=130822
mě to vcelku pomohlo v rozhodování.
Myslím, že s isofixem určitě není zbytečná.
Nemáte někdo sedačku kiddy infinity pro? Znepokojuje mě ten pultík, ale chce to asi vyzkoušet s dítětem, posadit do ní......
31. mar 2008 o 21:29  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Prosim vas, ten isofix sa da upevnit do kazdeho auta? mame 7 rocneho passata, slo by to? vdaka
2. apr 2008 o 20:06  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
saudi, neda sa uchytit do kazdeho auta. Ale vas passat uz by issofix mohol mat. Nas 7 rocny C5 to uz ma. Ak to nie je oznacene na sedadle (moja Honda ma na zadnych sedadlach take male kruzky s oznacenim issofixu), zistis to tak, ze strc ruku medzi spodnu a chrbtobu cast zadneho sedadla a tam by mali byt take kovove spony (asi nie zrovna spravne oznacenie) o co zacvakne ten issofix. Nas tatino mal pred siedmymi rokmi passata noveho a uz issofix mal.
3. apr 2008 o 08:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
super, dik za info
3. apr 2008 o 15:03  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
my mame maxi cosi priori fix a sme max spokojny
3. apr 2008 o 15:27  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
tiez sme si zaobstarali dve sedačky s isofixom jednu 9-18 a druhú 15-36 kg, určite je to skvelá vec, len máme jedem maličký problémik - medzi tieto sedačky, ukotvené do auta isofixom sa nevojde dozadu tretia osoba, máme oktáviu :sweat_smile:, som strasne zvedavá či nám to vojde do nejakého vanu, tak aby sa tam zmestil medzi ne aj tretí človiečik :stuck_out_tongue_closed_eyes:
15. apr 2008 o 21:59  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
kanga .. ja mam vacsie auto a v pohode sa treti zmesti :wink: sice chudsi treti cloviecik, ale predsa zmesti.
15. apr 2008 o 22:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
maminky které máte vajíčko Maxi Cosi Easy fix s Issofixom nevíte zda jde nasadit na adaptéry Moon 4s? Máme maxi-cosi cabrio bez Easy fix a uvažujeme o tom, že jej prodáme, protože jde špatně zapnout do Volva a chceme koupit s Eaxy Fixem, ale kočár kvůli tomu měnit nechci :frowning2:
24. máj 2008 o 15:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahoj, vybírám autosedačku 9 - 18 kg a nevím, zda vzít

Duo nebo
http://www.ajuty.cz/shop/romer-duo-isofix-autosedacka.detail.375.html
Safefix plus (s nohou) nebo
http://www.ajuty.cz/shop/autosedacka-safefix-romer.detail.961.html
Safefix plus TT
http://www.ajuty.cz/shop/romer-safefix-plus-tt-autosedacka.detail.1345.html

všechny jsou vidět na stránkách romeru
http://www.britax-roemer.de/gruppe.php?lang=cz&catID=1&navid=10
http://www.britax-roemer.de

Obě safefix mají okolo hlavičky boční opěrky. Duo ne. Chci se zeptat na praktické zkušenosti. Nevím, co je pro dítě pohodlnější. Zda je z Duo lepší výhled nebo zda je lepší mít opěrku blízko u hlavičky, že si ji o to opře nebo je to jedno, protože hlavička spadne dopředu a ne ke straně.. Neumím si to představit. Vadí vám jedno nebo druhé?
vlastně king plus, safefix plus i safefix plus mají okolo hlavičky tu opěrku. DUO jí nemá, má tam jen takovou měkkou vložku. Nevím, jestli ta opěrka dětem nějak nevadí..
http://www.britax-roemer.de/upload/produkte/31.jpg

A pásy vedou blízko u krčku (dotýkají se), nevadí to, neškrtí, neotlačuje se? Díky!

(Jen pro doplnění: Jestli to chápu správně , tak všechny lze přicvaknout na ISOFIX v autě a rozdíl je v tom, že Safefix má navíc opěrnou nohu, takže se nemusí ještě připásávat, Safefix plus TT a DUO nohu nemají, takže se připnou k sedadlu, ale ještě musejí být připásané vzadu jedním pásem,který vede za zádíčky a normálně se připne. Tzn. vždy 3 upínací body - 2 na auto (isofix) a třetí bod je buď noha nebo ten pás. Nebo je ještě nějaký další pás, který vede nahoru za sedačku auta.. U nohy je blbý to, že je to pak dražší, noha zabere místo na podlaze a autosedačka s nohou je těžká - noha nelze odmontovat jako u vajíčka - je to jeden celek i s autosedačkou. S nohou mají ještě o něco lepší výsledky v crashtestech.)
1. dec 2008 o 10:48  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
holky myslíte že můžem dát sedačku s isofixem do auta bez isofixu?Máme od chicca. Je to tam dělané sice i na pasy. Jsme ted u rodičů a chtrěli jsme dat sedačku do jejich auta. Mate nekdo zkušenost?díky
29. máj 2009 o 08:54  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj,nemam s tym osobnu skusenost,ale co to mam precitane,tak si myslim ,ze mozes :wink:


ozi,ja len tak,vcera som kukala vysledky carsh testov za rok 09....strata iluzii o systeme isofix :unamused:
kuk sem:
http://www.baby-web.sk/Clanky/a2385-Test-autosedaciek-2009-Strata-iluzii-o-systeme-Isofix.aspx
29. máj 2009 o 09:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
precitala som si ten clanok a strata iluzii o systeme isofix je pre "no name" sedacky. Ale opat Romer, Maxi Cosi obstali na hodnotenie dobry. Preto sa to neda zovseobecnovat. Pouzivam stale sedacku s isofixom a stale si myslim a aj testy to potvrdili, ze je to dobra vec.

lendych, samozrejme, ze sedacku s isofixom mozes dat do auta bez isofixu. Ak to je sedacka - vajicko, tak tu zakladnu je zbytocne davat, prichytis len to vajicko pasmi a ak je to sedacka pre vacsie dieta tak nepouzijes ten isofix, pretoze to nemas kam zaklapnut a prichytis pasom.
29. máj 2009 o 13:20  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte maminky,
podelte se prosim o zkusenost.
Chci koupit autosedacku se systemem isofix Romer, ale nevim,jestli jde upevnit do naseho auta. Mame ford c-max a nejake upevnovaci uchyty jsem vzadu nasla,ale ani prodejce mi nebyl schopen k tomu nic blizsiho rict :rolling_eyes: .
Mmj. nase mimi ma temer ukonceny 9.mesic a sedi sama,ale i tak vaham, jestli jeste neni brzy sedet po smeru jizdy?!

http://www.medabeda.cz/Autosedacky-46144/Autosedacky-9-25kg/safefix-plus-harry/70967.html

diky moc!
K.
28. feb 2010 o 12:18  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Na stránke http://www.britax-roemer.cz si vyber autosedačku o ktorú máš záujem a dole na konci strany je odkaz na zoznam vozidiel. Podľa symbolov zistíš či sa dá do tvojho auta upevniť pomocou isofixu alebo nie. My sme kúpili SAFEFIX PLUS ktorá sa dá upevniť aj pomocou isofixu alebo trojbodového bezpečnostného pásu.
Ak si si aj napriek tomu není istá, tak sa skús spítať u autorizovaného predajcu/servisu Ford, či tvoj model auta je vybavený isofixom.
So sedením v smere jazdy neurobíš nič, pretože sedačky proti smeru pre tak „veľké“ deti sa u nás veľmi neponúkajú. Jedinú možnosť máš v tom, že budeš čo najdlhšie využívať vajíčko. Naša malá budem mať 11 mesiacov a cca 9 kg. a už jej vajíčko Baby zero od Casualu bolo malé – veľmi sa jej už opierali nožičky o zadné operadlo sedadla.
6. mar 2010 o 21:10  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
my mame safefix plus (s nohou), a mame ho samo na isofixe prichytene a este aj pasom, pre safefix sme sa rozhodli kvoli tomu ze duo sa nam zdalo uzsie a to spevnenie hlavicky pridavnym operadielko ma svoje vyhody aspon teda pre nas, lebo bambula je take chudulinke dietatko takze bez operadielka by jej lieta hlavka velmi najma ked zaspi
ci s nohou alebo TT to bolo iba osobnom pocite bezpecia :slight_smile:
6. mar 2010 o 21:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Kata29 aj nas matusko ma tu istu sedacku a sedaval v nej od 7 mesiaca . je to naozaj dobra sedacka a mozem ju iba odporucat.... potah sa da super prat.... :slight_smile:
6. mar 2010 o 21:56  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
a tie zeleza su na isofix ,mame ju na tom a este nam zadnou castou prechadza pas.
6. mar 2010 o 21:58  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
katka, presne tuto autosedacku mame aj my, teda Adamko :sweat_smile: a veeelka spokojnost.
7. mar 2010 o 10:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
rozdil mezi nohou a TT v bezpecnosti neni je to jenom ruzny zpusob uchyceni (treti bod), TT je uchyceni vrchu sedacky zvlastnim pasem na strechu vozidla, ale pochopila jsem ze to neni mozne u vsech aut zatim co noha jo :wink:
10. mar 2010 o 11:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
safefix plus verzus TT

..."noha" zabezpečuje sedačku proti rotácii, čiže zvyšuje bezpečnosť, TT je alternatívne riešenie isofixovej autosedačky pre vozidlá, ktoré neumožňujú použitie "nohy"...
10. mar 2010 o 11:25  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojte...neviete niekto o sedacky v kategorii 9-36kg ktora ma aj isofix? dakujem...
15. mar 2010 o 13:46  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahojky.. Romer ma autosedacky Safefix Plus a Maxi Cosi ma PrioriFix.. Jen si nejsem jista jestli jsou az do 36 kg nebo jen do 18 kg.. :slight_smile:
15. mar 2010 o 13:52  •  1 dieťa  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte kocky.Mam jednu otazku.Ked kupujete vajicko s izofixom a potom neskor kupujete uz väcsiu sedacku, musi sA potom kupit zasa aj novy adapter s izofixom, ci ako to je?
15. mar 2010 o 14:09  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ivanajelinek tie vacsie sedacky uz nepotrebuju tu zakladnu, maju zabudovany priamo isofix....

mimochodom sedacku pre vacsie deti proti smere jazdy ma volvo....
15. mar 2010 o 17:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Dakujem...Mate niekto skusenosti s Maxi Cosi Peblo+Family Fix? Som sa ola pytat a predavacka mi odporucila tuto...
15. mar 2010 o 19:33  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Mám v plánu pořídit romer safefix plus. Máme dvě auta. Jak řešíte přendávání sedačky z jednoho auta do druhého? Jde to lehce? Nechce se mi pořizovat dvě autosedačky, je to docela drahé :confounded:
17. mar 2010 o 11:24  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
my mame romer safefix plus, sme absolutne spokoji. kym bola mala vo vajicku, kazda cesta bol plac, od kedy mame tuto, je tam totalne spokojna, bez problemov zaspinka a to aj na dlhu nocnu cestu.

ked potrebujeme prehodit autosedacku z jedneho do druheho auta, tak to je s isofixom rychlovka, len je ta sedacka dost tazka, takze popravde, ja to robim minimalne, ak, tak manzel. obcas sa vyskytne problem, ked ju jednym autom doveziem do skolky a potom ma byt inym vyzdvihnuta, ale riesim to vzdy vopred a sedacku necham v skolke. pretoze naozaj kupovat dve sedacky za tolko penazi je hodne vela.
17. mar 2010 o 11:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Luciaj, díky, jdu do ní :slight_smile:
17. mar 2010 o 11:50  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Ahojte, vedeli by ste mi poradit? Chcela by som kupit autosedacku s isofixom kat.9-36kg s polohovanim sed/lah, cenovo nie prilis drahu, ale nech to nejde na ukor kvality. DAkujem
21. júl 2010 o 17:44  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok