icon

Môže 3-ročné dieťa sedieť vpredu v aute?

7. jan 2025

Ak ano, aku autosedacku potrebujeme? Isofix sedacka nema.

patka06
7. jan 2025

Môže, sedadlo posunuté čo najviac dozadu a zapnutý airbag
Sedačku rovnakú ako keby sedelo vzadu

really8
7. jan 2025

Moze ale nikdy by som ho tam neposadila.

x_mery_x
7. jan 2025

Jasne moze, aj nas sedi vpredu v normalnej sedacke.

vikusjk
7. jan 2025

Ano, klasicka sedacka pre dany vek/vahu dietata

really8
7. jan 2025

@x_mery_x tym by som ss nechvalila

pojezdalova
7. jan 2025

@really8 to je asi ich vec, nie?Nie je jediná čo vozí dieťa v predu.Načo sú dobré tieto komentáre???Ani ja deti v predu nevozím ale ani nikoho neodsudzujem....

mondolina
7. jan 2025

@really8
prečo? tiež som tak vozila syna keď sme len my dvaja niekam išli.
lepšie ako sa otáčať počas jazdy dozadu nie?

really8
7. jan 2025

@pojezdalova mozno pre to ze ani nemusi vediet ze jednou malou zmenou moze zvysit bezpecnost svojho dietata pri vozebi niekolkonasobne. Ale vidis. Ja odsudzujem.
@mondolina Nie nie je to lepsie. Take dieta ma sediet v zadu, v protismere v riadnej sedacke. Staci sa zaujimat a pozriet si napr crashtesty aky zaber je na krcnu chrbticu dietata v smere a v protismere. 3 rocne sa bezproblemu zmesti do protismeru bez specialnej extradrahej sedacky, stale ma iny pomer hlavy k telu ako ma dospely a teda je to pre neho bezpecnejsie.

fineta
7. jan 2025

Minule som tak s dcérou išla (takmer 5 ročnou) a budem ju voziť vpredu už stále.

mondolina
7. jan 2025

@really8
v čase keď mal môj syn tri roky toto ešte nefrčalo.

really8
7. jan 2025

@mondolina jasne aj sedacky kedysi neficali. No dnes uz su znalosti niekde inde a podla mna by rodicia mali urobit maximum pre bezpecnost dietata za ktore su zodpovedni.

aalt
7. jan 2025

Airbag podla navodu sedacky a auta. Je to rozne. Niektore nesmu, niektore musia, niekde to je jedno, niektore auta vedia znizit silu/rychlost vystrelenia airbagu ...

bielasovicka
7. jan 2025

Nikdy by som nedala 3 ročne dieťa dopredu. Darmo sú "nové znalosti", pri čelnom náraze by boli tie znalosti nanič. Dopadlo by to katastrofálne. Ale keď to niekomu nevadí, tak prosím.

autor
8. jan 2025

Mne ide hlavne o cestu do skolky (3km) v ramci dediny. Mam 2dverove auto

aalt
8. jan 2025

Je uplne jedno ci 1km, ci 1000km. Nehoda sa moze stat rovnako. Ja som moje nosil vzdy vzadu. Ako som pisal, pozri navody, tam mas napisane ci a ako moze sediet dieta vpredu.

biglovemom
8. jan 2025

Sedadlo smrti sa mu vravi…