icon

Najlepšia autosedačka 9 - 18 kg

nini1010
26. máj 2014

Ahojte,
Chcela by som Vas poprosit o radu,ktora je podla Vas uplne najlepsia autosedacka pre deti od 9 do 18 kg?
Mam len jedinu podmienku,chcela by som aby mala aj isofix a zaroven aj moznost uchytenia klasickymi bezpecnostnymi pasmi.
Dakujem 🙂

nicolle21
26. máj 2014

uplne najbezpecnejsie autosedacky su take, ktore sa pouzivaju v severskych krajinach - tam vozia deti do 3-4 rokov v prostismere.. tu ich je tazko dostat, daju sa sice zohnat, ale ceny su obrovske.. my sme s muzom planovali kupit axkid, ale nakoniec sa vela pomenilo a tolko vela sa nam investovat neoplati..
ak ale nechces v protismere, tak v smere jazdy su top - Romerky, tie su asi aj najcastejsie kupovane, Maxi Cosi Tobi sa mne osobne strasne pacila, makkucka, fajn sa polohuje a maly sa tam krasne zmestil aj s overalom 🙂
no a este je jedna dobra znacka - BeSafe, tie su norske, niektore modely sa uchytavaju aj v protismere, na SK je dostat skor tie po smere jazdy, Izi Comfort sme skusali osobne, bola velmi pohodlna

brumka
26. máj 2014

@nicolle21 tie sedacky v protismere si neviem predstavit pre take stare dieta ako sa nudi a este ako v tommoze sediet ked na sr nieje zvykom mat auta ako nakladaky,
ale k romerkam tie su super mame king plus 9-18 bez isofixu a teraz sme bralii kig fix s iso 15-36kg je pouzitelna aj bez isofixu

nicolle21
26. máj 2014

@brumka v googli je fotiek dost, ako to vyzera so starsimi detmi.. nepotrebujes mat auto nakladak, niektorym ludom skratka ide o bezpecnost 😒 my sme sa mali stahovat do norska, nakoniec ale siel iba muz a nakup autosedacky sme nechali tak.. napr vo svedsku je pouzivanie takych autosedaciek povinne a ma to vyznam, aj crash testy su na nete a teda je rozdiel, ci dieta sedi v smere, alebo proti.. ☹
a tie sedacky byvaju tak vyvysene, ze dieta vidi v pohode cez okno a az taka nuda to nie je, ved hracky a prkotinky treba so sebou brat tak ci tak 😀

nini1010
autor
26. máj 2014

@nicolle21 Vdaka,a nejaky konkretny model ta napada?tiez som zvazovala najviac Romerky,len neviem presne ktory typ...

nicolle21
26. máj 2014

@nini1010 my sme v obchode skusali 3 - Romer King plus, Maxi Cosi Tobi a BeSafe izi comfort, z tych troch by som vzala asi ktorukolvek.. a z tych v protismere je na SK dostat celkom dobre BeSafe izi combi (v aj proti smeru instalovatelna) a niektore druhy Britaxov, ako napr DuoFix, ci DualFix, uz neviem, TwoWay a na Evolvu123 som citala dobre, ale nemala som ju v rukach, ta je len v smere jazdy

nini1010
autor
26. máj 2014

@nicolle21 King Plus je len na pásy bez isofixu. Ja som našla Romer Safefix Plus ako rozumnú alternatívu a Brendon má na ňu teraz super akciu

katie555
26. máj 2014

@brumka nenudi sa ..moja mala ma 19 mesiacov , ona sa spokojne kuka von z okna , je to viac vyvysene nez 'klasicke' autosedacky ...
to si len rodicia deti co maju normalne autosedakcy myslia ....

desszi
26. máj 2014

No ja za nas mozem povedat, ze mame sedacku montovatelnu len v protismere, kategoria 9-25kg, maly sa v nej vobec nenudi a v pohode sa zmesti - bude mat 5 rokov a je z tych vyssich 🙂 mame Maxi Cosi Mobi. Rozhodovali sme sa medzi BeSafe a Maxi Cosi, nakoniec vyhrala ta druha kvoli jednoduchsej montazi. Sme spokojni, keby som sa mala zase rozhodovat, zvolim opat tuto.

nicolle21
26. máj 2014

@desszi odkial ste Mobi zohnali, ak sa smiem spytat? ja som sa k nej na SK nevedela ani za nic dopatrat a velmi som si ju chcela obchytkat nazivo 😒

desszi
26. máj 2014

@nicolle21 no pokial budes mat cestu okolo, tak kludne sa mozes zastavit a pozriet nazivo. Kupili sme cez polsky e-shop

katie555
26. máj 2014

@desszi my prave mame tu be safe ...ako menili sme medzi autami (ale len raz za 2-3 tyzznde , ked sme isli na dlhsiu vzidalenost) teraz uz len ked si pre malu pridu stari rodicia ...da sa to zvladat v pohode , len je tazka ako hovado a vzdy sa mi nejako zadari zlomit si necht ...
som spokojna tiez, jediny problem co sme mali bol ze si mala vyvliekala ruky - ale to nei je autosedackou ale dietatom ...(sikovnost nadovsekto) a teraz som kupila taku 5 bodovu vlozku a zatial funguje

desszi
26. máj 2014

@katie555 ved to, my sme menili zo zaciatku dost casto (teraz uz menej) a preto sme sa rozhodli skor pre maxi cosi a hlavne keby som to musela vymienat ja, tak neviem neviem 😀

brumka
27. máj 2014

@katie555
@nicolle21 ja som mala ghlavne na mysly ako sa tam protismere zmesti taka sedacka a kde ma dieta nohy lebo mi mame male auto a vela znamych este nemsie napr fabia, ciroen... lebo ked sme maly sedacku do 18kg s 5bodovymi pasmi v smere tak ked sa davalo dieta na lezato spoluzajdec musel mmat sedacku velmi v predu aby malo dieta volu na nohy co by pri naraze dolamalo nohy, rada sa poniformujem a bola by som vdacna za dake video

katie555
27. máj 2014

@brumka ked pojdem vecer po draheho tak odfotim ako je tam mala a kolko miesta este ma ..je to cca 20 cm teraz (ma tkamer 20 mesaicov) a ono sa to da posunut, nateraz mame predne sedadlo skoro uplne dozadu takze je tam este kopec miesta ...je to honda accord.ale predtym ja som ju mala vo forde fiesta a uplna pohodicka ..
ono treba pozriet na stranke vyrobcu kompatibilitu
co sa stability tyka , sla so mnou nedavno kolegyna v aute s jej malou, i ich sedacka (maxi cosi tobi bez isofixu) to dobreze tam neleietalo..toto ked aj chces posunut sa neda..je to tam uplne na pevno

nicolle21
27. máj 2014

@brumka vola sa to rearward facing car seat.. ked si to zadas do googlu, tak ti vyhodi veeeeelmi vela fotiek, tie sem davat nejdem, par videi-

https://www.youtube.com/watch?v=fKIeExpDLDA

https://www.youtube.com/watch?v=di0dSVJm-Rc

https://www.youtube.com/watch?v=Y2DVfqFhseo

to posledne je trochu na city, ale je tam aj vysvetlene, preco by sa malo vozit dozadu..
ja som v principe toho nazoru, ze ta nezachrani ani neviem aka autosedacka, ked zlyha ten komponent medzi volantom a pedalom ☹ ale velakrat nie sme ani my na vine a stat sa moze vselico.. pre ludi, ktori jazdia denne si myslim, ze je to lepsie ako sedacka v smere.. my jazdime veeeelmi vzacne (muz je teraz v zahranici nasim autom, takze ja som bez) aj to jazdime otcovym autom, raz za par mesiacov, takze sme sa nakoniec rozhodli kupit obycajnu v smere..

anovo
27. máj 2014

My aj moja sestra mame Romer Versafix a sme velmi spokojne. Sedacku mozte upevnit isofixom alebo pasmi, ide to velmi jednoducho. Mala velmi dobre hodnotenia aj v Dteste, ale hlavne nasej malej sa tam paci 🙂 .

brumka
27. máj 2014

@nicolle21 jasne ja nepochybujem o bezpecnosti ved to je vidno preto preferujem vzdy sedacku v aute ,ale ako pozeram no neviem ci by sme do nasho auta takto natlacili taku sedacku

nicolle21
27. máj 2014

@brumka ja by som zase nekupila pultikovu.. videla som jeden crash test, pri ktorom otocili auto a dieta-figurina z nej vypadlo.. natlacit by si urcite natlacila si myslim, ja som nazivo videla len tu besafe, ale nebolo to zdaleka take hebedo, ako ostatne..

brumka
27. máj 2014

@nicolle21 tie pultikove ja mam ten isty nazor, ale kazdapredavcka ma presvieca ze pultikove su lepsie ako tie s 5bodovym pasom 9-18kg...no ked mysly, jamam pre deti romerky 9-18 s 5 bodovkou bez iso ale teraz sme kupili s iso lebo ideme auto kupit tiez romerku 15-36. vraj tie sedacky co su od 9-36 su horsie ako ked kupit 2 kazdu z inej hmotnostnej skupiny. podla mna bezpecnostnadovsetko a dolezite mat dobre chranenie z boku..dakujem za nove informacie, urcite protismeru je fajn, kamaratka si ako dospela zlomila pri autonehode vaz :(

katie555
27. máj 2014
koliera
25. jún 2014

zdravim, ak rozmyslate nad Romerom (dobre v testoch dopadlo Trifix, Versafix, Duo Plus a aj Safefix Plus - oni asi ani nemaju zlu autosedacku), tak teraz som narazila na akciu na predajni v BA - Drienova 40 a maju -15% a to je uz celkom dobra zlava to robi cca 20-40eur - podla toho aka autosedacka.