Najlepšia autosedačka 9 - 18 kg
Ahojte,
Chcela by som Vas poprosit o radu,ktora je podla Vas uplne najlepsia autosedacka pre deti od 9 do 18 kg?
Mam len jedinu podmienku,chcela by som aby mala aj isofix a zaroven aj moznost uchytenia klasickymi bezpecnostnymi pasmi.
Dakujem 🙂
@nicolle21 tie sedacky v protismere si neviem predstavit pre take stare dieta ako sa nudi a este ako v tommoze sediet ked na sr nieje zvykom mat auta ako nakladaky,
ale k romerkam tie su super mame king plus 9-18 bez isofixu a teraz sme bralii kig fix s iso 15-36kg je pouzitelna aj bez isofixu
@brumka v googli je fotiek dost, ako to vyzera so starsimi detmi.. nepotrebujes mat auto nakladak, niektorym ludom skratka ide o bezpecnost 😒 my sme sa mali stahovat do norska, nakoniec ale siel iba muz a nakup autosedacky sme nechali tak.. napr vo svedsku je pouzivanie takych autosedaciek povinne a ma to vyznam, aj crash testy su na nete a teda je rozdiel, ci dieta sedi v smere, alebo proti.. ☹
a tie sedacky byvaju tak vyvysene, ze dieta vidi v pohode cez okno a az taka nuda to nie je, ved hracky a prkotinky treba so sebou brat tak ci tak 😀
@nini1010 my sme v obchode skusali 3 - Romer King plus, Maxi Cosi Tobi a BeSafe izi comfort, z tych troch by som vzala asi ktorukolvek.. a z tych v protismere je na SK dostat celkom dobre BeSafe izi combi (v aj proti smeru instalovatelna) a niektore druhy Britaxov, ako napr DuoFix, ci DualFix, uz neviem, TwoWay a na Evolvu123 som citala dobre, ale nemala som ju v rukach, ta je len v smere jazdy
No ja za nas mozem povedat, ze mame sedacku montovatelnu len v protismere, kategoria 9-25kg, maly sa v nej vobec nenudi a v pohode sa zmesti - bude mat 5 rokov a je z tych vyssich 🙂 mame Maxi Cosi Mobi. Rozhodovali sme sa medzi BeSafe a Maxi Cosi, nakoniec vyhrala ta druha kvoli jednoduchsej montazi. Sme spokojni, keby som sa mala zase rozhodovat, zvolim opat tuto.
@desszi my prave mame tu be safe ...ako menili sme medzi autami (ale len raz za 2-3 tyzznde , ked sme isli na dlhsiu vzidalenost) teraz uz len ked si pre malu pridu stari rodicia ...da sa to zvladat v pohode , len je tazka ako hovado a vzdy sa mi nejako zadari zlomit si necht ...
som spokojna tiez, jediny problem co sme mali bol ze si mala vyvliekala ruky - ale to nei je autosedackou ale dietatom ...(sikovnost nadovsekto) a teraz som kupila taku 5 bodovu vlozku a zatial funguje
@katie555
@nicolle21 ja som mala ghlavne na mysly ako sa tam protismere zmesti taka sedacka a kde ma dieta nohy lebo mi mame male auto a vela znamych este nemsie napr fabia, ciroen... lebo ked sme maly sedacku do 18kg s 5bodovymi pasmi v smere tak ked sa davalo dieta na lezato spoluzajdec musel mmat sedacku velmi v predu aby malo dieta volu na nohy co by pri naraze dolamalo nohy, rada sa poniformujem a bola by som vdacna za dake video
@brumka ked pojdem vecer po draheho tak odfotim ako je tam mala a kolko miesta este ma ..je to cca 20 cm teraz (ma tkamer 20 mesaicov) a ono sa to da posunut, nateraz mame predne sedadlo skoro uplne dozadu takze je tam este kopec miesta ...je to honda accord.ale predtym ja som ju mala vo forde fiesta a uplna pohodicka ..
ono treba pozriet na stranke vyrobcu kompatibilitu
co sa stability tyka , sla so mnou nedavno kolegyna v aute s jej malou, i ich sedacka (maxi cosi tobi bez isofixu) to dobreze tam neleietalo..toto ked aj chces posunut sa neda..je to tam uplne na pevno
@brumka vola sa to rearward facing car seat.. ked si to zadas do googlu, tak ti vyhodi veeeeelmi vela fotiek, tie sem davat nejdem, par videi-
to posledne je trochu na city, ale je tam aj vysvetlene, preco by sa malo vozit dozadu..
ja som v principe toho nazoru, ze ta nezachrani ani neviem aka autosedacka, ked zlyha ten komponent medzi volantom a pedalom ☹ ale velakrat nie sme ani my na vine a stat sa moze vselico.. pre ludi, ktori jazdia denne si myslim, ze je to lepsie ako sedacka v smere.. my jazdime veeeelmi vzacne (muz je teraz v zahranici nasim autom, takze ja som bez) aj to jazdime otcovym autom, raz za par mesiacov, takze sme sa nakoniec rozhodli kupit obycajnu v smere..
My aj moja sestra mame Romer Versafix a sme velmi spokojne. Sedacku mozte upevnit isofixom alebo pasmi, ide to velmi jednoducho. Mala velmi dobre hodnotenia aj v Dteste, ale hlavne nasej malej sa tam paci 🙂 .
@nicolle21 tie pultikove ja mam ten isty nazor, ale kazdapredavcka ma presvieca ze pultikove su lepsie ako tie s 5bodovym pasom 9-18kg...no ked mysly, jamam pre deti romerky 9-18 s 5 bodovkou bez iso ale teraz sme kupili s iso lebo ideme auto kupit tiez romerku 15-36. vraj tie sedacky co su od 9-36 su horsie ako ked kupit 2 kazdu z inej hmotnostnej skupiny. podla mna bezpecnostnadovsetko a dolezite mat dobre chranenie z boku..dakujem za nove informacie, urcite protismeru je fajn, kamaratka si ako dospela zlomila pri autonehode vaz :(
zdravim, ak rozmyslate nad Romerom (dobre v testoch dopadlo Trifix, Versafix, Duo Plus a aj Safefix Plus - oni asi ani nemaju zlu autosedacku), tak teraz som narazila na akciu na predajni v BA - Drienova 40 a maju -15% a to je uz celkom dobra zlava to robi cca 20-40eur - podla toho aka autosedacka.

uplne najbezpecnejsie autosedacky su take, ktore sa pouzivaju v severskych krajinach - tam vozia deti do 3-4 rokov v prostismere.. tu ich je tazko dostat, daju sa sice zohnat, ale ceny su obrovske.. my sme s muzom planovali kupit axkid, ale nakoniec sa vela pomenilo a tolko vela sa nam investovat neoplati..
ak ale nechces v protismere, tak v smere jazdy su top - Romerky, tie su asi aj najcastejsie kupovane, Maxi Cosi Tobi sa mne osobne strasne pacila, makkucka, fajn sa polohuje a maly sa tam krasne zmestil aj s overalom 🙂
no a este je jedna dobra znacka - BeSafe, tie su norske, niektore modely sa uchytavaju aj v protismere, na SK je dostat skor tie po smere jazdy, Izi Comfort sme skusali osobne, bola velmi pohodlna