icon

11 dňový zvracia po kŕmení. Je to normálne?

j4n15
11. okt 2010

mam 11 dnove babatko, ked ho nakrmim tak zvracia vela mliecka (raz za den) a to uz od piatku, je to nenormalne?
este od narodenia denne 3-6x kycha, aj chrape v noci..dnes zajdem k lekarovi ale chcem aj od vas pocut rady..dakujem.

denduska
11. okt 2010

no asi to bude reflux...mliecko sa mu vracia do ust, cast vyvracia, cast aj vdychne, preto chrape, cast sa moze dostat do nosteka, tak kycha....nedavaj ho lezat uplne narovno, dvihni matrac na jednej strane - pod hlavkou, pripadne ho daj do lehatka alebo vajicka...s vekom sa to zlepsi...a davaj mu papat malicko a radsej viackrat... neviem ci kojis alebo davas UM - tie su aj antirefluxne. Alebo pred kojenim sa dava "zahustovadlo", vyraba sa zo svatojanskeho chleba (Nutriton)

marthuska
11. okt 2010

moje kojene babatko malo reflux asi cca 3 mes, potom sa to vyvrazne zlepsilo, a 2 mes na to vobec, ani raz. pomaha nosenie na pleci, alebo zvyseny matrac v postielke.

koxinka
12. okt 2010

Ahojte babule no kedze ja som novopecena mamicka tak sa tiez chcem podelit o problem.
mame len 3 tt ale od zaciatku po kazdom papani vraciame raz viac a raz vela lebo si nevieme odgrgnut iby sem tam a potom cikutkame a sme nervozny.
A s tym kychanim aj nasa kycha ale ze vraj to je normalne mi povedala Dr.
Ale mi mame aj problem ze ked sme prisli domov tak sme sa napapali raz za 3-4 hod a spinkali sme a teraz papame kazdu hoinu lebo palcene o zivot a stale sa pucime a sme nespokojny.
Neviem co sa mohlo stat ze sa to tak zmenilo.
Nemate s tym skusenost?

andreaka11
12. okt 2010

my sme tiez mali reflux. este nepresiel 100%, ale je to omnoho, OMNOHO!!!! lepsie. zvracavali stale. aj kked sme im dali nutrilon A.R. co by malo byt vlastne proti zvracaniu. pomohol nam az ten nutriton.
ak babatko pekne rastie a pribera, tak sa nemusis nicoho obavat. nemusis utekat za doktorkou, ze nieco je nie je v poriadku.
u nas bolo jedno, ci sme krmili menej a castejsie, alebo davali castejsie odgrgnut, vysledok bol stale rovnaky. takze pridaj ten nutriton do mlieka. sama musis zistit, kolko lyziciek... my sme davali 5! a treba kupit potom aj dudel s vacsimi dierkami, lebo pri malych sa babatko velmi unavi a nevypije vela