6 dňová dcérka sa nevie prisať
Ahoojte malička ma 6 dní v pôrodnici som mliečko nemala od včera sa to rozbieha , lenže mala sa nevie prisat to bol problém aj s prvým synom vtedy som to vzdala no teraz by som chcela pre ňu aspoň odsávať kúpila som odsávačku ráno sa podarilo 60 ml za pár hodín ani nie 20ml ako tomu pomoct?
Tvorbu mlieka podporíš hlavne prikladaním, ale aj mojkaním, kontaktom koža na kožu. Ja som odsávala 2 mesiace prvú, až potom som sa naučila ju kojiť. Odsávala som každé 2,5 hodiny aj pol hodinu, ale stále som skúšala aj prikladať. Ona sa mi vedela prisať, ale ja som mala stále pocit, že mám málo mlieka. A užívala som senovku aj benedikt a plus 100% hroznové šťavy. No ja som tiež musela kontaktovať laktačnú, bola som psychicky z toho hotová. Mne teda veľmi pomohla aj maste mi od lekárky zohnala na bradavky, lebo som malá veľké bolesti kôli ragadám. Potom som sa jedného dňa odhodlala prestala som si odsávať a už som len prikladala. Nakoniec nám to vydržalo 2 roky, takže nič nie je stratené 🙂.
Popozeraj na nete vsetky mozne videa prisatia a prikladaj prikladaj prikladaj, hlavne klud a trpezlivost
Ahoj, ja odsavam od narodenia a mala má už 4 mesiace . Mne pomohla vinea, hroznova stáva z Dmky alebo matyšák a veľa čajov na dojčenie a veľa tekutín všeobecne a polievky 🙂
Skús chrániče bradaviek, moja píla len z toho a aj polohy pri kojeni moja píla len z boku žiadne také že v náručí, keď som išla z.nemocnice stále sa nevedela pridať už som bola zúfalá ale potom doma sme si našli spôsob
Určite kontaktuj laktačnu. Držím palce!
Ahoj, nechcem Ta v ziadnom pripade odradit, skor povzbudit pre pripad, ze by sa to nepodarilo. Ja som velmi chcela kojit, ale neslo to - trapila som sa 6 tyzdnov, presla som mastitidami, triaskami, pohotovostou, krmili sme cievkou, skusala som fakt vsetko. Bola u nas opakovane laktacna poradkyna, ktora bohuzial tiez nakoniec skonstatovala, ze za celu svoju prax mala takyto pripad okrem nas len jeden, ze dieta "nerozkojila" - mala sa absolutne neprisavala, ani dobrovolne, ani nasilu, ani v satke, ani pri kontakte koza na kozu, ona proste vobec nevedela, co sa od nej chce. Ani ked bola uz mega hladna, ani ked bola spokojna. Velmi som sa preto trapila, vycitala som si, ze som hrozna matka, o to viac, ze prvorodicka. Nastastie som mala oporu v manzelovi a vdaka nemu som po vsetkych moznych aj nemoznych pokusoch pochopila, ze to nepojde a prijala som to. Dovtedy tych 6 tyzdnov bolo hroznych - mala som tak ubolene zmastitidovane prsia, ze ani malicku som nevladala na sebe drzat. Ked som to prijala a prestala trapit ju aj seba, konecne som si zacala uzivat materstvo. Bohuzial sa to opakovalo aj u dalsich dvoch deti a sice laktacne odmietaju moznost, ze to moze byt dedicne, ale uz moja babka, aj mama, aj sestra mali podobny problem, takze ja si myslim, ze niekedy len vola dojcit nestaci - ja som mala motivaciu velku, aj nacitane, aj vsetko a bohuzial. Drzim Ti moc palce, aby sa Ti to podarilo a ak nahodou nie, tak sa netrap - urcite ani Tvoje prve dieta by Ta nevymenilo hoci si ho nedojcila 🙂
A este mi napadlo, pouzivala som vsetky mozne pripravky na zvysenie tvorby mlieka, aj mega drahe, pila som vela, no odsala som snad 10-15ml za hodinove odsavanie...
ahoj, skontroluj, ci nema prikratku uzdicku pod jazykom. maly parsekundovy zakrok u doktorky to vyriesi - nam to robili uz v porodnici.
Nam uzdicky strihala laktacna, tiez bohuzial nepomohlo, ale oplati sa aj tak aj do buducnosti - niekedy prirastena uzdicka moze sposobovat v neskorsom veku problemy s vyslovnostou niektorych hlasok
Spytala by som sa gynekologa nech odporuci dobru laktacnu poradkynu,ta takmer vzdy pomoze.Urcite tam bude len nejaky problem,ktory zvladnete.
Mozno keby si napisala rovno odkial si,baby bybti v danej lokalite poradili nejaku co maju skusenost ze je fakt dobra.
Ak sa teraz zacinaju nalievat prsia, je mozne, ze su bradavky pripuchnute a nevie sa prisat - skusila by som najprv prsnik nahriat (teply uterak, sprcha, fen, solux) a trosku odstriekat a tym mierne vyformovat bradavku do vztyceneho tvaru. Skusat zmeny polohy - dat sa do sedu a dceru nedavat poleziacky k prsniku, ale zvisle. Pripadne ju prilozit k prsniku tak, ze hlavku ma pri prsniku a nohy pod Vasou pazuchou. Prejst bradavkou kolo nosika, pusy, vytlacit par kvapiek mlieka na pusu. Urcite skusit laktacnu v mieste bydliska. Drzim palce, aby sa podarilo.

Zavolaj si laktacnu, pozrie to prisatie