icon

7 mesačné dieťa nechce od očkovania poriadne papať

sylwi
14. mar 2011

Zdravím obraciam sa na diskusiu s otazkou či je to v poriadku- Môj syn začal papať mrkvu, potom aj mäsko s mrkvou aj kaše keď mal 6.mesiac. a týždeň.
Jedol uplne užasne vela celu tu sklenenú flašu a ešte si pýtal potom som mu aj varila. Všetko sa zmenilo po tom ako ho očkovali dostal strašne vysoke teploty mal ich skoro tri dni potom mu klesli po padani čipkov- No odvtedy nechce jesť možno sem tam si dal par ližíc kaše pre deti ale minimalne začne plakať keď mu ukážem jedlo. Chce iba moje prso a to tiež nepije nejak uplne extremne vela ale rad pije malo a casto. V noci ma často budí a ešte mám pocit, že som znova tehotna - samozrejme neplanované. Chcem sa opýtať ak by som aj bola smiem ho naďalej kojiť? Raz sa mi stalo, že počaj kojenia som dostala ako take slabé kontrakcie- taky pocit to bol a niekedy to mam v podbrusku v strede dole ctim to ako maternicu. Tiež sa mi zvecsili prsia a bolia ma nadotyk niekedy ma bolia aj bradavky keď ho kojím. Chcem počkať lebo to mam zajtra dostať ale je mi aj velmi zle po jedle take že mám cely deň pocit, že ma napína na vracanie ale nejdem vracať. Boli by taketo stavy možné už v prvom mesiaci th? Pri prvom som tieto veci vôbec nemala mozno trochu podobne v druhom mesiaci Th....A teraz eše raz k synovi- Neviem čo robiť či je to normálne, že nepapá skúšala som už všeličo. Ma 73cm a važi len 7,5kg aj ked na pohla nevyzera chudo.... Doktor mi hovoril, že od 7, mesiaca je dôležite ab ydeti dostavali už aj prísun železa v mäsku ale môj syn chce len prso a pri tom už tak super jedol, ďakujem velmi, sylwi 🙂

miskap
14. mar 2011

Dala si viacej otázok, tak postupne. Kojiť môžeš aj keď si znovu tehotná. Pri kojení sa uvoľňuje oxytocín, ktorý má vplyv aj na sťahy maternice, preto môžeš pociťovať slabé sťahy. Pokiaľ nie je rizikové tehotenstvo, kojenie mu neublíži. Je to podobne ako sex a orgazmus. Tiež nám nezakazujú milovanie, ak je všetko v pohode. 😉
Čo sa týka malého, určite tie horúčky ovplyvnili jeho chuť do jedla a bude to dlhšie trvať, kým sa vráti do normálu. Nenúť ho jesť, ponúkni, ale nenúť ho. Teraz by nebolo vhodné ho od prsníka odstaviť, ponúkaj mu ho častejšie. Skús opatrne zase zavádzať príkrmy ako keby ste boli na začiatku. Po lyžičkách a samozrejme nakojiť. Vyskúšaj to, čo mu chutí- mrkvičku, jabĺčko, banánik, tie kaše, čo si spomínala. V takom veku ešte nemusí papať všetko a veľa, podstatné je dojčenie! a príkrmy sú len doplnok. Určite do jedného roka. Držím palce. 🙂

nellina
14. mar 2011

@sylwi ked pozries pribalovy letak napr.infanrif Hexa (predpokladam ze maly bol ockovany prave touto vakcinou) tak medzi nez.ucinkami mas prave PORUCHY METABOLIZMU A VYZIVY, ktore spadaju pod uroven velmi caste ako NECHUTENSTVO..tych nez.ucinkov je velmi vela, no ak maly teraz znasal ockovanie zle, urcite by som to spomenula dr. aby v buducnosti pristupovala, co sa ockovania tyka k malemu individualne a opatrnejsie..ak sa maly dozaduje kojenia a cakate babo, doporucujem zvyseny prijem vitaminov, hlavne vit.C, B..

maggie2
14. mar 2011

@sylwi súhlasím s nellinou

slavinka9
15. mar 2011

@sylwi ahoj...aj ja suhlasim s babami....no este tu jej aj jedna moznost a to su zubky....moja mala tiez pekne vsetko appala zjdla aj 220 prikrmu....aj ovocie na olovrant .ma 8 mesiacov.pred mesiacom vkukli prve dva zubky a TYZDEN som do nej nedostala nic okrem mojho mliecka, nonstop bola zavesena na prsniku..... 😀 ked sa prerezali papanie sa upravilo.teraz zas zacala slinit je nervoznejsia ako inokedy aj teplota jej obcas vyskoci a zas nejeme.tak cakam dalsi zubcek... 🙂 . nech uz je to sposobene hocicim ponukni mu a ked nechce nenut ho ved ked bude mat chut vypyta si 😉

nanika
16. mar 2011

netrapkaj sa, my mame 11 mesiacov a 74 cm a tiez nevypada Ema ako podvyzivena. Je to mala kobylka, zje mi tolko, ako Oli v troch rokoch. Ten bol chlap ako hora a aj tak do roka a pol s prikrmami nic moc. To sa podda, len nenutit a ako baby pisali, dolezite je teraz mliecko, prikrmy su zatial len na prilepsenie, neboj, neubudne z neho 🙂

sylwi
autor
16. mar 2011

Jej baby dakujem strasne moc. Malý papkal len jablckovu vyzivu a este sucharik pre deti zuzloce. A prso mu davam, ale papa tak zvstne z neho napije sa len trosku potom sa odusnie a mrnci a potom znova./ Inak niekedy citim akoby by ma boleli bradavky ked taha co je divne to som nemala / Niekedy sa napije viac ale skôr pije menej tak davam aj cajiky a najhorsie je, ze najviac si vyzaduje prso v noci a vtedy aj taha ako divy. vyzera to tak, ze je najviac hladny v noci. Skusala som aj flaskove bio susene mlieko s kasickou do flasky, ale nechce. Mne meska druhy den menstruacia a to som mala posledne dva kraty uplne presne. Je mi divne rano akoby na zvracanie ale nezvracam mam len pocit ze to mam v krku. Raz mi chuti jest a potom zas vôbec raz mi je uplne dobre a potom zas tak cudne. Ak som tehotna tak to bola ta kvapôcka lasky vôbec sme to neplanovaly! Davam si pre istou taky ten vitam pre tehotne. Uvidime baby potom sa ozvem ako sme dopadli a este raz ste moc zlate a velmi velmi dakujem.V podstate som to tak citilila,ale nebola som si ista. Tak skusim mu nieco dat dnes vecer a uvidime. Sylwi 🙂