7 mesačný sa budí v noci každé 2 hodiny na kojenie. Čo robiť?
neviem ci ho mam kojit alebo nie, no vzdy sa trochu napapa, môze byt tak casto hladny
ahoj, suhlasim si lulu19 aj ked u dcerky sa napokon ukazal hlad a to ze som mala malo mlieka. Velmi to zavisi od toho ci fakt nieco taha, alebo si len tak pozuzle a spi. Dcerka tahala ako sialena, vzdy vytahala oba prsniky a taks om pochopila ze to nie je len o potrebe citit ma. Drzim palec aby ste to poriesili co najskor.
ahoj, beatrice, ja mam tiez 7.mesacneho syna a veru rovnako ako Tvoj syn a moj sa v noci budi kazde 2-3 hodiny na kojenie..., tiez si myslim, ze hladny uz nie je, ale ako pise lulu19, potrebuje asi kontakt s Tebou, kedze u deti sa okolo 7.mesiaca moze zacat prejavovat tzv. "separacna uzkost".
Aj mu davas pred spanim na lepsie zasytenie nejake "kase na dobru noc?"
Presne nerastú mu zúbky? My tak mávame keď ho trápia zuby ešte aj teraz. Stále by cuckal, ale len pocucká nie od hladu, ale na ukľudnenie. Ak sa ti dá ho utíšiť inak ako kojením, tak vyskúšaj, ale zbytočne by som ho nenechávala plakať, potom ti o to horšie zaspí.
aj môj ročný má občas také obdobia.. trvá to pár nocí, a potom sa zase budí "len tri štyri krát" :D môžem ja za to,ž e ma tak ľúbi? Skúšala somd ať aj sýtu večer, no ešte ho aj zlostio bruško
nezabudajte na to ze ak dieta skonci 6 mesiac netreba mu v noci jest,
je to ako hovori susanebi "separacna uzkost".
ked sa zobudi zober na ruky daj maximalne vodu a ide sa zase spat,
dieta to pochopi coskoro, uz rozozna kedy je den a noc a v noci sa predsa nema jest, a hlavne ked ma dieta 7 mesiacov jest v noci nepotrebuje je dost velke,,,zalezi od matky co je ochotna pre svoje dieta urobit,, ja som tento problem mala a vyriesila som ho do tyzdna
dieta malo len vodu nie mlieko,,ale chcelo byt pri mne,,nie je to o tom ze je hladne,,,drzim vam place
treba len vydržať, je to také obdobie a vôbec to nie je o hlade môj malý sa v 7 až 8 mesiaci budieval aj 10-12 krat za noc 😒 som ho vždy trošku nakojila a bol spokojný 🙂
takže veľa trpezlivosti prajem 😉
@alica28 zaujimave,pretoze realita je ina a dokonca deticky ovela starsie,ked maju moznost sa same odstavit od dojcenia sa ako posledneho vzdavaju nocneho dojcenia. kedze dojcenie nie je len jedlo,dietatko vyuziva prsnik aj na upokojenie,utisenie atd. moja dojcena dcera do roka nepila nic-teda vodicka neprichadza do uvahy. je to uplne normlane a bezne,ze dojcene dieta sa budi v noci-aj ked ma tri roky.
@beatrice28 je to uplne normalne,dojcene deticky sa budia na dojcenie a nie je to zapricinene len hladom,kedze dojcenie nie je len o strave. je spravne prsnik vzdy ponuknut. my spime spolu v posteli a moze sa dojcit kolko chce-vyspime sa obidve 😝
@beatrice28 ak chceš ďalej kojiť, tak kľudne koj ďalej. Vstávanie nemusí byť spôsobené kojením. Môj malý má dva roky a vstáva v noci 4x na mlieko. O čaji nechce ani počuť. A dcérka ma 6 a pol mesiaca a vstáva tiež asi 4x keď má dobrú noc. Ber to tak, že aj takéto dieťa je dar. S manželom sa utešujeme, že hádam keď bude mať syn 15 rokov, tak nebude vstávať v noci na mliečko. treba to proste vydržať... 🙂 @alica28 takéto teórie by som nezovšeobecňovala na všetky deti. Ver tomu, že nie jedna mamina už vyskúšala ozaj všetko. takže dávať také rady, ktoré sa píšu na každej webovej stránke asi nemá význam... 🙂
moj skoro 7-mes. syncek sa tak isto budi cca kazde 2 hodiny v noci, niekedy sa stane ze spinka dlhsie..... ale trochu sa nakoji a spinka dalej, spime spolu, takze mi to nijako nevadi atiez s myslim, ze to nie je az tak o hlade, skor ma potrebuje citit a uistit sa ze som tam 🙂. Rovnako to bolo aj so starsou dcerkou, ktoru som dojcila do porodu synceka, ta sa teraz dojci uz len cez den, ale v noci sa 1 - 3x zobudi a potrebuje trochu polaskat a niekedy mliecko/cajik do flase. Ostava asi len vydrzat, drzim palce 🙂. Ved nas uz za chvilu nebudu potrebovat, ubehne to ako voda a nam bude luto, ze uz sa polaskat nechcu 🙂 🙂 🙂
ahoj nechcem ta vystrasit ale my uz takto fungujeme cez 2 mesiace a budi sa aj kazdu hodinu. ako mu vysiel zubok sa to trosku zlepsilo ale uz sa tlacia dalsie takze sme tam kde sme boli. nadudka sa ukludni a spinka dalej 😅
nas prvy jedol pravidelne kazde 2 hod do jedneho roka. a to presne na den do jedneho roka. ako mal rok, tak bol hore uz len cca 2x - 3x za noc
moja dcerka to tiez robila, raz som namiesto dojcenia dala cumlik a jej to stacilo, odvtedy v noci je 1-2 krat, a to je ozaj hladna a vysaje oba ciciky (v takomto rezime sme cca 2 tyzdne)

ahoj aj moj to robil a niekedy este aj robi ja si myslim ze to nie je ani tak o hlade ako o tom ze ta potrebuje citit teda aspom u nas to tak bolo a troska otahal a potom podudkal a spinkal .a hlavne ked mu isli zubky to robbil