icon

8 mesačná kojená dcérka odmieta papať. Čo robiť?

pinka_33
21. nov 2011

|

xlucia
21. nov 2011

znizit pocet kojeni, a trpezlivo nukat jedlo dalej. ona sa raz chyti, viem to z vlastnej skusenosti

marthuska
21. nov 2011

(mozno je to len prechodny stav.) odstav ju. moja jedla malicko tuhej stravy do 22mesiacov, nepomahali farebne hrnceky, lyzicky s macikmi, fantasticke pestre jedlo roznych chuti a tvarov, proste absolutne nic nezaberalo. a ked mala v 22mes len cca 9kg a nechcela nic okrem mliecka, musela som zakrocit... prebehlo to jednoduchsie ako som cakala.

moni
21. nov 2011

@pinka_33
hmm, ja by som neradila ani odstavovat ani obmedzovat pocet kojeni. nenapisala si viac, ci mala prospieva, ako to odmietanie jedla vyzera - zje par lyziciek, neotvara usta vobec,...co na to pediater, ake jedla si skusala,....
ja beriem v tomto veku prikrm ako doplnok popri mliecnej strave ktora tvori zaklad. ine ako trpezlive ponukanie neporadim. mnohe deti sa rozpapaju az neskor, alebo su proste slabi jedaci - hlavne neporovnavaj s inymi detmi v jej veku.

seva
21. nov 2011

absolutne suhlasim s @moni, ak prospieva, je mozne, ze jej staci mliecko. daj jej cas. aj ked chapem, ze niekedy je frustrujuce vymyslat a pripravovat jedlo, z ktoreho babo potom spapa iba velmi malo. skusala si jej davat papat, ked jedia aj ostatni okolo nej ? (napr. pri nedelnom obede)

mia551
21. nov 2011

mam ten isty problem, len moja ma uz 9,5 mesiaca... u nas trosku pomohlo, ked som jej dovolila chytit jedlo do ruky a hrat sa s nim, aj za cenu, ze vsetko naokolo je zababrane... najradsej ma, ked si moze jedlo sama chytit a pomaly papkat. tak jej teraz ukrojim kusok mrkvicky (varenu alebo aj surovu), dam do ruky a ona si ju pomaly cmula a zubkami "skrabka"... sice takto vela nezje, ale potom, ked jej dam lyzickou, tak zje aspon nieco... urcite by som ju vsak zatial neodstavovala, este je mala... drzim paste 🙂

lucik85
21. nov 2011

urcite ju neodstavuj ,to uz je co za rada ..ani ju nenut ,niektorym detom to trva dlhsie kym pridu nachut normalnemu jedlu...moj maly tiez kojeny mi skoro do roka nic nechcel okrem kase a mlieka ..potom sa rozjedol a nemusela som odstavovat (stale ho aj kojim) , treba byt trpezlivy a skusat .

heni79
21. nov 2011

Prestáva papať čo? Mlieko? Lebo v tomto období už iste má aj príkrmy.
Ak zadáš otázku bez vysvetlenia, nie je to veľmi jasné. 😅

lucia81
21. nov 2011

Môže to byť aj zúbkami. 🙂