icon

8-mesačná odmieta všetko okrem prsníka

3. júl 2023

Baby cawte, áno ja viem, že je to moje dieťa, že nemám počúvať druhých, ale moja svokra nevie absolútne pochopiť, že mala mi odmieta všetko okrem prsníka. Trochu Vám to priblížim.Je plne kojena a v 6 mesiaci som začínala mrkvou, skrátka prikrmy ako každá iná mama pre svoje bábo...ešte podotknem, že je to moje druhé dieťa a s tým prvým som nemala absolútne žiaden problém, čo sa týkalo jedla a to bola dojčena do 2 rokov, ale papala všetko čo som jej dala a ostalo jej to aj dodnes a to už má 10 rokov..ale vrátim sa k terajšej dcérke.Zo začiatku papala, nezjedla síce nikdy veľa ale vždy aspoň polku z toho čo som jej dala, potom ochorela, brala aj ATB a odvtedy nespapala absolútne nič, striasa ju keď vidí jedlo, skúšala som naozaj všetko, na pare, vo vode, banán, hocičo...s mliekom, bez mlieka, kombinácie rôzne..idú jej 4 zuby horné naraz..to samozrejme má tiež obrovský súvis, prečo nepapa, no a moja svokra si myslí, že ju asi klamem...že jej nič nedávam...ze určite aspoň banán jej musí chutiť lebo to je sladké...ohovára má zato pred ľuďmi, už som sa s ňou kvôli tomu mesiac posledný nebavila, resp. Len som sa odmlčala a dnes sme boli na návšteve ( je to jej prvé vnúča, vydatá som druhýkrát). No a zase budem musieť sa odmlčala, lebo vymenovala všetku zeleninu sveta a aj ovocie a čakala či na niektorú jej prikývnem,, áno toto zjedla", hoci som jej hneď na začiatku povedala, že stále nepapa, ale má aj strašne krvavé ďasná a je otázka naozaj páru dni kedy sa jej horné zúbky už prerezu..no baby ..ona mi proste neverí, mňa to už uráža, mala má 8,5 kg cca 🤣 keby aspoň vychudnutá bola, že má načo pindat,,máte to niektorá podobne? Straší má, že to bude mať veľké problémy s jedlom lebo to už by mala to a to jesť, ibaže ja viem čo už by mala jesť, ale zatiaľ k tomu nedošlo a materské mlieko je to naj, čo jej môžem zatiaľ dat...ponúknuť a skrátka nerobím z toho vôbec drámu, veď dieťa sa raz rozpapa

autor
3. júl 2023

Už sa mi to nezmestilo, tak sa ospravedlňujem, že ten koniec je odveci...skrátka len som sa Vám chcela zdôveriť, asi ma to aj trápi :( je tu nejaká maminka, čo jej bábätko tiež nič nespapalo a potom sa to rozbehlo pekne?

ankare
3. júl 2023

To je úplne normálne, že dieťatko v tomto veku je vlastne len na materskom mliecku. Zatiaľ všetko len ochutnava. Neboj sa, v mliecku má všetko, čo potrebuje. Ona sa neskôr naučí papať celkom určite.
Si úžasná,že ju stále dojcis, chválabohu za to.
Na sprosté reči sa vykašli, toto je cesta Teba a dcérky. ♥️

autor
3. júl 2023

@ankare jeeej ďakujem krásne za milú odpoveď 😘

zuzinka888
3. júl 2023

Joj, a svokru niekedy boleli 4 zuby naraz? A vtedy jej chutil banan, ci jablcko ci zemiaky jej museli chutit. Prsnik chcecmala preto- lebo sa napapa, napije, ukludni, a ulavy od bolesti. Nadalej skusaj, jedneho dna sa to zlomi a bude papat.✊

autor
3. júl 2023

@zuzinka888 áno presne tak, ďakujem veľmi pekne 😊 aj zajtra idem zase po čerstvú bio zeleninu, och baby, tak sa snažím, som naozaj trpezlivá....hlavne je tiež nenutit

pinkgirl
3. júl 2023

Úplne zbytočne sa pre to trápiš. Tak nech si to komentuje, veď ty nie si povinná niekomu cudziemu niečo dokazovať. Skrátka má dieťatko ťažké obdobie a odráža sa to ako kríza v stravovaní. Prejde to neboj. Jej reči si nepripúšťaj.

tiika
3. júl 2023

Mali sme to iste. Mala nechcela dlho papať a potom mala obdobia, kedy jej chutilo viac a inokedy menej. Keď jej išli zúbky, nič okrem môjho mlieka nechcela. Netreba ju nútiť, ani sa tým trápiť, vyrieši sa to samé. V tomto máš dobrý postoj. Svokru si nevsimaj, nechápe to, robí si starosti, nehnevaj sa za to pre ňu, ak je to to jedine,čo ti vadí. Skor ju ľutujem, že si nenechá vysvetliť. Možno ti to ide niekedy na nervy, no hlavne je, že mala je Ok, ty si s tým Ok, nenechaj si pokaziť náladu.

elmivelmi
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
miruska655
4. júl 2023

Ahoj, môj má 7 mesiac za chvíľu a teda prikrmy vypluva, vygrcia. Odložila som to a tiež iba dojcim, starší syn bol tiež dojceny ale tomu to išlo lepšie, no neriešim každé dieťa je iné a svokru by som vykopla na mesiac čo ju je potom?
Naši chrusti majú čo potrebujú v mlieku a pokiaľ priberajú a stačí im to tak nieje čo riešiť. A to môj má už 7 a pol kila 🤣🧐🙈

kikaaa03
Autor odpoveď zmazal