icon

Ako často dojčíte 2- až 3-mesačné dieťa?

25. feb 2026

Ahojte prišla som sa opýtať sko často ste dojcili bábätko v tomto veku. My sme v nemocnici a teda kázali mi vážiť pred aj po aby mali prehľad koľko zje a že strašne často dojčím a že mala veľa zje. Doteraz som dojčila na požiadanie niekedy si vypýta po 3 hod niekdy aj po hodine. Večer má väčšiu potrebu byť na prsníku ale v nemocnici mi povedali ze nemôžem jej dať skôr ako každé 3 hodiny že je to veľa a že sa prejedá.. neviem čo teda robiť. Pediatrička mi nikdy nič nepovedala ze sa jej niečo nepozdáva vždy že má krásnu váhu nakoľko mala zltacku a je hranične zrelá

anonym_5412ac
25. feb 2026

Dojcila som na požiadanie. Keď babo chcelo piť po hodine tak pilo po hodine, keď spalo 4.5 hodiny tak papalo potom koľko chcelo a koľko potrebovalo

Ty jes a pijes vždy po 3 hodinách? Čakáš smädná a hladná kedy prejdu 3 hodiny?

anonym_766724
25. feb 2026

Každé 3-4 hod, , medzitým voda alebo čajík. Neukludňovala som prsníkom.

reanda
25. feb 2026

kvoli comu ste v nemocnici?

autor
25. feb 2026
@anonym_5412ac

Dojcila som na požiadanie. Keď babo chcelo piť po hodine tak pilo po hodine, keď spalo 4.5 hodiny tak papalo potom koľko chcelo a koľko potrebovalo

Ty jes a pijes vždy po 3 hodinách? Čakáš smädná a hladná kedy prejdu 3 hodiny?

@anonym_5412ac ja som tiež takto dojčila doteraz ale začali má kontrolovať že to nie je možné že takto často dojčím a že sa len prejedá.. pritom váhu má normálnu nechápem.. a teraz keď niečo 11 týždňov takto funguje a mám to meniť..

autor
25. feb 2026
@reanda

kvoli comu ste v nemocnici?

@reanda mali sme 2x alaram na monitore dychu za noc tak som išla s ňou na urgent tak si nás nechali na pozorovanie. Nič nenašli tak že pravdepodobne kvôli refluxu sa spustil alaram.. ale začali riešiť toto ako som diktovala koľko g sú rozdiely..

thereisabear
25. feb 2026

Každú chvíľu. Pochybujem, že niekedy 3 hodiny vydržal.

iivancova
26. feb 2026

Pokiaľ viem, toto je prežitok, že dojčiť každé tri hodiny, veď majú malé žalúdky a rýchlejšie sú hladné, smädné. Tri hodiny sa týkajú detí na umelom mlieku, ak sa nemýlim, takže dojčí na požiadanie, neviem si prestaviť prejedať sa pár mesačné dieťa… také rady že dovidenia a ešte z nemocnice. Staré pravidlá režimovania, ignoruj to prosím. Chápem, že ťa zneistili, ale vies si predstaviť nedať dieťaťu prso, aj keď plače od hladu smädu? Ja nie 🙂

anonym_4feee6
26. feb 2026

@anonym_autor ja si pamätám že som si všetko zapisovala aj z ktorého prsnika aj ako dlho 😃 a častokrát to v tom období bolo cca10-11 krat za 24 hodín. A dokopy cca 7-8 hodín dojčenia. Bolo to presne tak cca v 3 mesiacoch.Som vravela vtedy mužovi že to je skoro ako celý deň v práci 😆
Kojenie nie je len o jedení , je to o regulácii nervového systemu, upokojovanie, ..atď.
Postupne sa počty skracovali aj dĺžky kojenia. Teraz pri 11 mesačnej je to hlavne v noci 🤨

anonym_5412ac
26. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_5412ac ja som tiež takto dojčila doteraz ale začali má kontrolovať že to nie je možné že takto často dojčím a že sa len prejedá.. pritom váhu má normálnu nechápem.. a teraz keď niečo 11 týždňov takto funguje a mám to meniť..

@anonym_autor poslala by som ich do titi

anonym_c487c8
26. feb 2026
@anonym_autor

@reanda mali sme 2x alaram na monitore dychu za noc tak som išla s ňou na urgent tak si nás nechali na pozorovanie. Nič nenašli tak že pravdepodobne kvôli refluxu sa spustil alaram.. ale začali riešiť toto ako som diktovala koľko g sú rozdiely..

@anonym_autor vypocut si ich a robit podla seba - dojcit dalej na poziadanie, aby bolo dieta spokojne. Doma skontrolovat zapojenie monitoru dychu, vhodnost matraca, zvazit owlet alebo podobny sposob monitoringu. Toto pisem ako lekarka. Ziadne predne, zadne mlieko, stopovat dojcenie, vazit pred a po - robi sa to az pri problemoch a neprospievani. Dalej sa riadit podla rad vasej pediatricky, ktora vas pozna.

anonym_ceff6a
26. feb 2026

Mám dvojmesačné dieťa a dojčím na požiadanie, za mesiac pribralo cez 1kg ale je to v poriadku, dieťa spokojne aj pediatrička spokojná. Mne takto odporučila pediatrička v dôchodku aj mladá, tak som robila pri prvom dieťati a teraz aj pri druhom. Dojčenie podľa hodiniek je nezmysel pri dieťati, ktoré prospieva. Ja by som dojčila tak, aby dieťa bolo spokojné a matka tiež😉

anonym_ad5c7f
26. feb 2026

Dojčiť ako dieťa potrebuje, vodu len cez leto v horúčavách,antirefluxnu podložku,odgrgnut v rámci možností

reanda
26. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no ja by som ti poradila trochu viac si ako mama verit, ze citis, co je pre tvoje dieta dobre, prevziat svoju zodpovednost zan, ako jeho matka a neprehadzovat ju na lekarov a monitory dychu.. potom to dopada takto, ze ta zneistia a ty sa zachvilku budes na kazdu blbost musiet pytat na koniku, lebo sa nebudes schopna sama rozhodnut..
takze lekarom by som povedala, ze sme prisli na pozorovanie ohladom ineho problemu, tak stravovanie dietata nech neriesia..
a ja osobne by som ti odporucila vyhodit aj ten monitor dychu.. zbytocne ta to len stresuje.. stavim sa, ze dieta je uplne ok, monitor mal poruchu (stava sa) a vy ste uplne zbytocne v nemocnici, kde ta rozhodia este aj ohladom krmenia