Ako často dojčíte 8 až 9 mesačné dieťa?
Ahojte mamičky. Ako často dojčíte 8-9 mesačné dieťa? Mám pocit, že to dojčenie riešim pri druhom viac ako pri prvom 🙂 Myslím si, že malinkej stačí, ale keď si mliečko odsávam, tak vo fľaštičke je tak 20-30 ml. Odsávala som už dlhšie (od takého polroka), ale teraz sa toho mliečka akosi veľa netvorí a to beriem aj senovku a benedikt :-/ neviem, či je chyba v odsávaní, alebo ja nad tým príliš rozmýšľam. Hoci pravdou je, že ak malú len nakojím, tak si spokojne odgrgne a potom ešte aj odgrcne 🙂 Ak máte skúsenosť, skúste poradiť. Ďakujem 😅
babo si vzdy viac vytiahne ako odsavacka.... a naco odsavat, ked si to dietko vycucka samo?😉 ja kojim asi 3-4 x denne, v noci asi 5x
v tomto veku si nemyslim, ze treba riesit odsavanie, dieta uz moze pekne papat, ja som od 9. mesiaca obe deti kojila len rano a vecer, viac nikdy ani nepytali, cez den mali stravu prisposobenu ich veku a v noci som ich odnaucila kojit. Pri prvom dietati som odsavala takmer po kazdom kojeni, vratane noci do 6 m. od prikrmovania som to ukoncila
ja v 8 mes 5x denne vzdy a este niekedy pomimo toho. Tak 3 z toho su ze ozaj papa a tie ostatne skor len cucne a ukludni sa na ciciku...
netreba odsávať, ale treba stále dojčiť na požiadanie, prípadne ponúkať..takže počet dojčení je neobmedzený..
Moj maly ma 8 mesiacov a kojim tak 4 krat za den a v noci 2-3 krat...raz som zo zvedavosti odsala,myslela som,ze kolko mam vela mlieka,ze flasa mi stacit nebude a na moje prekvapenie som odsala len 40.Ale teda ked kuknem na maleho ako papa,presne aj on po papani odgrge spojojne a niekedy aj mliecko vyjde,co je plny 🙂 🙂 pekne pribera,tak musi byt tam toho mlieka ovela viac,len odsavacka je slaba,aby to vysala...

Tak neodsavajte davajte nech si posaje sama.A viac sa tvori mliečko prave keď saje.Takže niet nato keď si dieťa odrgnge ako vravíte a je spokojné ;)