icon

Ako liečiť krvavé bradavky pri dojčení?

spanielka44
11. feb 2025

Baby prosím vás niečo čo naozaj zaberá na poranené bradavky? Mala ma len týždeň a problem je že mi krvacaju a potom vygrcia aj krv… nechcem ju kŕmiť umelým preto vás prosím o radu
Čítala som o strieborných klobucikoch, pomôžu aj na krvavé bradavky? Citrovital som skúšala ale zatiaľ nemá žiadny efekt
Ďakujem 🙂

nikpa
11. feb 2025

@spanielka44 lanolin si skúšala?

ukgirls
11. feb 2025

cez poranenu bradavku kojit nesmies-preto klobucik alebo odstrekovat ... na bradavky cisty lanolin a natierat alebo mast co sa netreba zmyvat ked kojis - pomoze dost pri kojeni ..a tiez si nacvic techniku ako kojit ..ja som musela mat vzdy vankus pod nou lebo ako bola tazka som ruky povolila a to mi bradavky natiahlo a bolelo ...

colsami
11. feb 2025

Par dni odstrekuj/odsavaj kym sa nevyhoji, potom znova normalne nabehnete na rezim. Cez poranene nesmies dojcit, rana sa nonstop kazdym prisatim irituje a nikdy sa nevyhoji.

anavixy
11. feb 2025

V prvom rade je treba upravit prisatie, techniku dojcenia, polohu. To je absolutny zaklad. Na liecbu potom strieborne klobuciky jednoznacne, v kombinacii s mm a naplaste MultiMam. Lanolin na poranene bradavky a ragady uz NIE (hrozi kvasinkova infekcia). Dojcit mozes pokojne aj s poranenymi bradavkami, nie je pravda, ze sa nezahoja, ale LEN AK upravis zle prisatie, ktore tie poranenia sposobuje. Vyhladaj pomoc laktacnej konzultantky z institutu pre podporu dojcenia - najdes ich zoznam podla miesta posobenia na webe institutu.

lucia245
11. feb 2025

@spanielka44 ako píše anavixy, ten postup je správny, určite to pomôže.
Rozhodne žiadne klobúčiky, tie by ti žiaden skúsený poradca či odborník neodporučil. Je to rokmi zle zaužívaná slovenska prax (žiaľ).

anavixy
11. feb 2025

@lucia245 len dodam, ze strieborne klobuciky ( napr. silvernurse, dnes uz su aj ine znacky) su nieco ine, nie su urcene na dojcenie, ale na liecbu ragad, su to kovove klobuciky zo striebra a maju velmi dobry ucinok 🙂 klasicke silikonove klobuciky na dojcenie nie su prevenciou ani liecbou ragad, to urcite nie, nie su to “chranice” ako si mnoho zien stale mysli

jaskolka
11. feb 2025

@spanielka44 skús si len odsavat teraz,kým sa ti to nezahoji,potom lanolin na bradavky(ja som použivala Multimam krém),umyť po dojčení a hlavne je treba skontrolovať správne prisatie.Lebo najčastejšie je toto dôvod poranených bradaviek,dieťa nesmie "visieť"len na bradavke.

minesasubu
11. feb 2025

Naplaste multi mam velmi odporúčam mne pomohli

lucia245
11. feb 2025

@anavixy áno, s tým súhlasím🙂 kamarátky v Čechách ich pri poradenstvach používajú a majú výborné výsledky

sisska96
11. feb 2025

Odsávaj mlieko, za mňa je jednoduchšie ako trápiť sa

spanielka44
autor
11. feb 2025

@sisska96
@jaskolka
Takto skoncilo odsávanie mlieka…

spanielka44
autor
11. feb 2025

@anavixy skúsim osloviť zajtra laktacnu poradkyňu ale myslím, že mi už nepomoze

anavixy
11. feb 2025

@spanielka44 och, tak to je naozaj velmi krvave… skus nejaku kontaktovat (z toho institutu, su to zdravotnicky..) a uvidis.

sisska96
12. feb 2025

Tak ja by som kašlala na celé a dala by UM. Však aj to je dobré

spanielka44
autor
12. feb 2025

@anavixy
@sisska96
Baby tak pridávam update, kojiť som neprestala snažím sa to zachrániť zo všetkých sil a zistila som že najhorsie pre mna bolo mlieko odsávať, teraz mám už iba na jednom malú ranku a plus zajtra príde laktačná tak poprípade ešte potrebujeme techniku 🙂 ďakujem vám za rady

lucia245
12. feb 2025

@spanielka44 super❤️