Ako obmedziť nočné dojčenie?
Mám 15 mesačnú kojenú dcéru. Momentálne sa kojí na obed - uspavam ju kojením, večer - tiež uspávam kojením a v noci - budí sa niekedy 3-4 krát, niekedy 38373738282x 🙈 Cumel nikdy nemala a vidím, že to nočné kojenie je len čisto cickanie sa. Cez deň už samozrejme papa normálne jedlo, kojiť sa vôbec nepýta ako to vidím u iných detí, že máme vyhrajú tričko s pýtajú si mlieko. Pár krát sa stalo, že ju priateľ uspal na rukách, ale v noci sa aj tak budila. Doteraz mi to nikdy nevadilo, bola som rada že sa rýchlo uspí a ja mám viac menej pokoj, ale to nočné kojenie je už pre mňa horor a chcela by som to obmedziť alebo úplne stopnúť. Čítala som, že ženy väčšinou odídu na pár nocí do vedľajšej izby, aby ich deti nevideli a takto sa odnaucia. Mne to príde trošku drastické, sama nie som úplne stotožnená že by som stopla kojenie, ale z pracovných dôvodov je to nutné aspoň obmedziť. Ako ste to skúšali vy? Hneď ste to stopli, alebo sa to dá obmedziť? Ako ste postupovali?
Ja som ukončila kojenie v čase keď išlo 5 zubov naraz. Všetci sme doma trpeli kvôli zubom, spojila som to s odstavením … plakal pár noci tak či tak. Rýchlo si však zvykol a začal pekne spinkať.
Mam 20 mesacneho, tiez by som ho rada odstavila ale ked mu nedam v noci spusti take hysaky, ze mi az susedia buchaju.
@anonym_autor bola som prítomná ale nedala som. Veľa sme sa túlili a hladkali. Zvykol si. Tiež mi príde drastické odísť. To sú 2 veľké zmeny pre dieťa naraz.
@anonym_7b0065 a kojenie ste oslávili úplne, alebo len čiastočne? Rozmýšľala som, či sa to vôbec dá, nechať ho dajme tomu na uspavanie na obed a večer, ale v noci už nie.
Mam 20 mesacneho, tiez by som ho rada odstavila ale ked mu nedam v noci spusti take hysaky, ze mi az susedia buchaju.
@anonym_7a6794 skúsila som to túto noc, boli to naozaj veľké plače, v paneláku si to vôbec neviem predstaviť 😬😬😬 možno nejaký pobyt? Nejaká chata na predĺžený víkend 🤷🏾♀️🤷🏾♀️
@anonym_7b0065 a kojenie ste oslávili úplne, alebo len čiastočne? Rozmýšľala som, či sa to vôbec dá, nechať ho dajme tomu na uspavanie na obed a večer, ale v noci už nie.
@anonym_autor iba počas noci, aby sa toľko nebudil. Nechala som len kojenie na uspávanie cez deň a na noc. Neskôr som zrušila aj to kojenie, ale to postupne, ak moc potreboval, tak som nakojila. Tak sme sa postupne dopracovali k úplnemu odstaveniu.
My bývame v dome, ale čo sa paneláku týka, neviem akých máte susedov, ale asi by som im dopredu povedala, že musíš v noci odstaviť od kojenia, že to raz musí prísť a bez plačov to nejde, tak sa im vopred ospravedlňuješ, ale bude pár nocí plakať.
@anonym_autor na toto treba len pevne nervy a vydrzat a nepovolit. Skusit ponuknut napr vodu vo flasi. Treba si tym prejst - je to zmena pre dieta.... my sme mu potom po case nechali flasku s vodou a napil sa uz sam ked chcel
@anonym_autor iba počas noci, aby sa toľko nebudil. Nechala som len kojenie na uspávanie cez deň a na noc. Neskôr som zrušila aj to kojenie, ale to postupne, ak moc potreboval, tak som nakojila. Tak sme sa postupne dopracovali k úplnemu odstaveniu.
My bývame v dome, ale čo sa paneláku týka, neviem akých máte susedov, ale asi by som im dopredu povedala, že musíš v noci odstaviť od kojenia, že to raz musí prísť a bez plačov to nejde, tak sa im vopred ospravedlňuješ, ale bude pár nocí plakať.
@anonym_7b0065 to sa mňa netýka, my sme v dome, to písala pani vyššie 🤭
Takto nejak si to predstavujem aj ja. Túto noc sa nám to skoro podarilo, kojila som len nad ránom. Myslím si že takýmto postupným spôsobom by to mohlo vyjsť 🙂
@anonym_7b0065 to sa mňa netýka, my sme v dome, to písala pani vyššie 🤭
Takto nejak si to predstavujem aj ja. Túto noc sa nám to skoro podarilo, kojila som len nad ránom. Myslím si že takýmto postupným spôsobom by to mohlo vyjsť 🙂
@anonym_autor aha, tak som zle pochopila. Tak super, že to ide, treba len vydržať a bude to lepšie😀
@anonym_autor na toto treba len pevne nervy a vydrzat a nepovolit. Skusit ponuknut napr vodu vo flasi. Treba si tym prejst - je to zmena pre dieta.... my sme mu potom po case nechali flasku s vodou a napil sa uz sam ked chcel
@11alenka11 u nás je problém že on z fľašky piť nevie, vie piť len z pohárika
@anonym_7b0065 len moji susedia nie su velmi tolerantne typy. Ale bohuzial budu musiet vydrzat, nebudem dojcit do puberty🤣

@anonym_autor bola som prítomná ale nedala som. Veľa sme sa túlili a hladkali. Zvykol si. Tiež mi príde drastické odísť. To sú 2 veľké zmeny pre dieťa naraz.