icon

Ako odstaviť 7-mesačné dieťa od dojčenia?

rja
3. mar 2025

Prosím mamičky poradíte mi ako odstaviť 7 mesačne od kojenia keď nechce ani cumlík ani fľašu ? Väčšinou aj zaspáva na prsníku a v noci sa naň veľmi často budí
Viem že chcem skoro odstaviť ale mám na to dôvody
Ďakujem za rady 🙂

dianka3
3. mar 2025

@rja Jednoducho už nedávaj dieťa k prsníku a len fľašu mu ponúkni. Teraz sú už fľaše podobné prsníku skús tie.Ale neverím že pohordne fľašou ktorá tečie veľa detí si práveže zvykajú na fľašu lebo tam to tečie a nemusia sa namáhať. Je to len o zvyku ako pre teba aj pre dieťa che to len trpezlivosť

domka222
3. mar 2025

@rja keď nechce fľašu, ako mu budeš dávať mlieko? 7 mesiacov je ešte málo, aby ho už v strave nemal.

adeladulova
3. mar 2025

Skúšaj tvoje mlieko cez fľašku. Najviac mi kamoška chváli značku lansinoh, nevzdávaj sa, keď privátne na flasku, už len zmeníš mlieko, takto by som to urobila ja

luckajozko21
3. mar 2025

A potrebujes ho odstavit narazovo uplne alebo postupne? Akurat v sobotu som musela od mojho 1.krat na 8h prec a dali to s babkou a dedkom uplne v pohodicke bez mlieka s prikrmami. V nedelu som chcela kojit na obed a normalne sa odtahovat, proste nechcel. Polievku si za to dal :D. Toto by som videla ako cestu, ak by som sa snazila odstavovat. Aby sluzbu prebral ocino alebo babka...
S flakou - a pri prikrmoch davas z coho vodicku? Mne moj chcel pit iba z pohara ale potrebujem ho naucit aj na nieco ine, aby sa vedel napit napr aj v aute atd. Zafungovala u nas bratova termoska so sosakom😅. Pije ako o zivot. Keby potrebujem dat UM, tak ho dam do nej. SLa by som cestou, ze najprv by som odstavila den a potom noc.

zuza.m
5. mar 2025

@rja a vyber vhodne mlieko.ja som akurat odstavovala 1.5rocne dieta.vodu pila z flasky nemala problem ale mlieko jej nechutilo,ja som teda po roku uz skusila normalne kravske plnotucne ,aj kakao aj zo salky aj z flasky a nic nechutilo.potom som nasla vzorku hipp probiotic a je chutovo dost podobne materskemu.mojej teda zachutilo.