Ako podporiť tvorbu mlieka?
Dva mesiace po porode mam pocit,ze stracam mlieko.
Vzdy mi pomohol caj od Lerosu pre kojacie matky Bio s jastrabinou, plus tvaroh. A casto kojit, kojili sme sa kazde dve hodiny.
chce to klud a verit si... naozaj byt v pohode... vela pit, jest vyvar, polievky, ja som mala mega mlieko z kapusty kyslej, z kapustnice a je to tak aj doteraz :D ked mas stres, ze nestihas, vyprdni sa ma vsetko, oddychuj kedy sa da... spite spolu s babatkom, cez den pomaha nosenie telo na telo v satke, dietatko je pri zdroji a aj sa vzdy podla potreby prisaje, celkovo ta pritnost babatka zvysuje tvorbu mlieka... maly na mne casto len spal a uz som citila ako sa plnia prsia a ledva som cakala kedy vstane a vsetko vypije, alebo aspon uvolni cosi v prsiach :D nepouzivaj dudel, flase s dudlom tiez nie... proste dojcit na poziadanie...vypije z jedneho, tak sup ponuknut hned aj druhy... dopije aj to, tak sup naspat na ten prvy prsnik... ak dietatko spravne pije, ma spravne prisatie, tak bude aj na zaklade vyssie uvedeneho velaaa mliecka 🙂 drz sa
Vela tekutin, kludne aj ten caj pre dojciace matky, a samozrejme casto prikladat,no a kojit aj v noci. Pri prvom sme sa kojili kazde 2 hod, aj v noci a mala som veeela mlieka, druhy bol vacsi spac, kojili sme sa 3-4 hod.a mlieka mam podstatne menej.
kúp homeopatikum na podporu kojenie .... Mala som, pomáha.... odporúčam
Kup si vineu bielu a striedaj s mineralkou ,poradila mi to sestricka a mala som mlieka a mlieka .Urcite vyskusaj!!
Co to znamena? Okolo 3.m.byva rastovy spurt,preto moze byt prechodne menej mlieka.
Casto prikladaj,vela pi,pravidelne jedz, dietatko si daj tak,ze koza na kozu.
Ja som.pila i vineu a caje na podporu mlieka (ten granulovany mi pomahal,teda ja som mala pocit,ze ano.).
Pri malej som to sice nepocitila,ale pri malom som po 3.m.prestala mat rano take tvrde obrovske prsniky (maly totiz v noci pil max.raz,dakedy vobec a cez den sa dojcil kazdu hosinu az dve).
Drzim.paste,nech sa uspesne dojcite dalej.
Častejšie prikladanie, aj každych 30min al. Po hodke a pol. Mne osobne velmi pomaha kombinácia byliniek v kapsulkach senovka grecka, benedikt lekársky a moringa. Alebo skus na stránke mamila.sk nájsť laktacnu poradkyňu v tvojom okolí 😉
Tu vineu som aj ja uz pocula 🙂
benedikt so senovkou naraz uzivat plus ricinus comunis 5 ch alebo 9 ch.......15 a 20 nie lebo to pozastavuje a samzrejme pit vela tekutin a vinea pomaha takisto cervena dyna ale teraz ju asi nezozenies.......drzim ti prsty mne sa v 2 stratilo ale kvoli stresu a uz som to nerozbehla........
Mne pomohla 100% hroznova stava to je lepsie ako vinea, a melta kava s plnotucnym mliekom ( pol kavy pol mlieka) a vypit minimalne 3 litre tekutin 😉
mne pomohala melta a upokojit sa snazit sa byt v pohode verit si ze je tolko mliecka kolko potrebujem /nemysliet ze ho stracam/ nepouzivat alebo co najmenej pouzivat cumlik . nedokrmovat UM lebo ci viac das Um cez flasu tak kojeniu odzvonilo.. odych . pospat si stale ked sa da.
zihlavovy caj
Mne pomohli homeopatiká Ricinnus Communis Ch5, čaj pre kojace maminky a Matysak.. Je to 100% hroznova šťava... Ja som nemala takmer žiadne mlieko a z týchto vecí sa mi ako rodák vrátilo... Ale čítala som,že zaberá všetko čomu veríš...
S tou Vineou to nie je az taka pravda. Primar na Antolskej hovoril, ze kedysi Vinea fungovala, ale odkedy zmenili recepturu, tak uz nefunguje. Ta latka, ktora podporovala tvorbu mlieka bola nahradena umelinou. Takze uz ani Vinea nie je to, co byvala. 🙂 Odporucam kupit hroznovu stavu. Napr. od Matysaka.
Kôpor zvysuje tvorbu mlieka a tiez mliecne vyrobky..ja som po porode pila vela acidofilneho mlieka a jedla tvarohove termixy a fuuu mala som miesto mlieka smotanu 😀😊
@miskoskulko dobre čítam kyslú kapustu
@luckacik áno 😊 odvtedy mám už aj dcérku a stále to platí pre mňa... Ja som sa nejak neobmedzovala v jedle, inak by som sa stratila, som chudá. Syn bol veľa nosení, dávala som ho kakať bez plienky do polohy ako keď cikajú dievčatká vonku... Tak nemal bolesti bruška a malú som tak tiež dávala ako bábätko.

Čaje senovky a benedikt, zvýšiť prijem tekutín, aspon 2x dojčiť počas noci, ked aspon hodinu spis, prikladať si babatko na jeho požiadanie