icon

Ako prestať dojčiť dvojročné dieťa?

zojuskaa
2. dec 2014

Syn bude mat na vianoce 2 roky a dojcim ho na poziadanie niekedy mi nechce ani poriadne jest len mliecko mliecko , zacal sa na mne doslova valat ze sa len tak ukludnuje ... no cisty zavislak bojim sa ze bude vela placu a tazko to bude znasat.

katpetdo
2. dec 2014

Postupne. Odstavovala som 22-mesacneho zavislaka prem moje zdravotne problemy. Trvalo to asi 2,5m. Najprv som postupne stopla denne. Potom som stopla vecerne. Najhorsie to bolo s rannym dojcenim. Nemohla som k nemu vstavat este dalsie 2m. Vstaval manzel, vtedy vobec neplakal ale akonahle som sla ja tak bol plac. Nemam pocit ze by mal nejaku traumu. Teraz ma skoro 3 a doteraz spomina ako pil mlieko z prs a ze uz nie je lebo ho vsetko vypil. Zaroven zacal lepsie jest cez den.drzim palce

albao
2. dec 2014

Ja som na to isla tak, ze uz nebolo na poziadanie, ale iba pred spanim. A potom som zrusila aj to, lebo mliecko "nie je". Takze na druhe narodeniny bola odstavena. Bez velkych narekov, dokopy cca ak plakala 30 sekund, ale sme si vysvetlili a pomojkali. Hlavne je, ze tito zavislaci potrebuju fyzicky kontakt koza na kozu, ale to sa da aj bez dojcenia. Takze sa mazlime a mojkame na mojom nahom bruchu namiesto zvycajneho dojcenia pred spankom. Tolko moja skusenost, postupovala som rovnako pri obidvoch.

luciacv
2. dec 2014

U nás dohováranie ani postupné odstavovanie nepomáhalo, malý bol chvíľami až agresívny a keďže som už bola tehotná (2 týždne pred jeho 2. narodeninami som končila 1. trimester) a mala som neuveriteľné citlivé - boľavé bradavky, tak som si ich natrela bepanthenom, zalepila rýchloobväzom a povedala som, že sú bibi. Vôbec som neklamala, ale tá náplasť pre neho bola fyzická bariéra a zrejme to pomohlo, lebo dovtedy bibi bolo, ale nevedel odolať, alebo to bolo pre neho asi málo jasné. Mne tú náplasť poradila kamarátka a klaplo. Prereval jednu noc, boli sme hore do 3:00, napokon pomohlo to, že sme (po polročnej pauze) vytiahli fľašu a dostal do nej už obyčajné, kravské mlieko. Bol so mnou, cuckal si a bol spokojný. Po cca 3 mesiacoch sme kúpili pohárik s "násoskou", aby nemal cumeľ a teraz, po 4 mesiacoch od odstavenia už pije mlieko len zriedkavo. Ale keď zbadá fľašu, dal by si 🙂. A zaspáva s rukou na prsníku. Rodím v januári, tak som zvedavá, ako sa o ten prsník bude deliť 🙂

poly2406
2. dec 2014

Ach mamičky, ako pekne sa to číta, no je to oveľa náročnejšie....
Práve "na mne" zaspáva môj 2,5 ročný závislák :D
Už niekoľko krát som s tým chcela seknúť, ale akosi sa nedá. Vyjednáva so mnou, prosí ma, že ASPOŇ OVOŇAŤ - povie. ( rozpráva ako profesor).
... A ja nemám to srdce... Keď vonia, tak aj chňapne :D
Ale spolieham sa na to, že snáď na Vianoce sa to podarí. Pripravujem ho na to, že Ježiško prinesie darčeky, a zoberie mliečko. Tak uvidíme...