icon

Ako rýchlo a efektívne odstaviť dieťa od materského mlieka

15. jan 2025

Ahojte, ako to vydržať a seknúť čo najskôr s kojenim? Dcéra má 21 mesiacov a posledné dva mesiace pri kojeni strašné trpím. Doteraz mala dva zuby...mám pocit že teraz jej idú všetky naraz, chce sa viac kojiť ako obvykle. Začala sa mi hrať s druhou bradavkou, aj keď mám tričko a podprsenku, vždy sa musí dostať k tej bradavke inak reve, kope, hryze... mňa ide roztrhať aké mi to je nepríjemne keď mi polhodinu žmolí bradavku...celé kojenie mi začalo proste vadiť...cítim každé jej satie a vadí mi to, mám až zimomriavky celý čas. Skúšala som proste nedať mlieko, dve a polhodiny robila scénu...v noci keď nedám mlieko je schopná byť 5 hodín hore a zasli v sekunde ako jej ho dám...som zúfalá, vydržala som týždeň a pol obmedzovať kojenie ale to dieťa celý deň prerevalo lebo nemala mlieko...ako na to ísť?

colsami
15. jan 2025

No tak ako si isla, ale nepopustit. Nedas a hotovo. Sceny bude robit dlhsie nez 2, ci 5 hodin. Niekedy to trva par dni a noci. A pochopi. Len ked sa proste rozhodnes ze uz nie, nepovolit ani keby aka drama bola 🙂

autor
15. jan 2025

@colsami no ten týždeň a pol som vydržala potom som mala toho dosť lebo stále plakala a v noci sme nespali...ale budem musieť vydržať len sa stále odhodlavam

t1nusa
15. jan 2025

veľmi ti držím palce a prajem ti veľa síl v tomto náročnom boji… ja síce na tom nie som tak zle, ale tiež mi je už kojenie nepríjemne a chcem odstaviť, ale teda u nás sa skôr bojim uspávania po odstavení keďže je zvyknutá zaspávať na prsníku

minesasubu
15. jan 2025

tak dieta vačšinou potrebuje 2 tyzdne na akukolvek zmenu alebo osvojenie si danej veci
u nás to bolo z hodiny na hodinu , prelepila som bradavky a bolo , jasne že bol cirkus ale už pár dni som vravela ze mlieko nebude, maminka ma au
skús ponúknuť mlieko alebo vodu cez deň
kojenie ak ti už nieje prijemné je čas skončiť
držím palce len vydržať