icon

Ako sa pozná hladné dieťa?

bevatle
7. jan 2016

Ahoj mamičky, od 10.dna po pôrode bojujeme s dojčením...kojenie/nekojenie/dokrmovanie po malicku,cez flasku Medela calma/odsávačka/no proste vsetko...
Maly ma 3 mesiace a pokazila sa mi odsávačka - na reklamáciu maju mesiac, takze ked sa mi naliali prsia do prasknutia, skúsila som malého, ktorý uz inak prso odmietal, lebo ved ľahšie to ide z fľašky...a maly sa chytil a tak zase kojime a ponúkam po kojení Nutrilon...kazdopadne sa mi zda, ze sa mlieko vrátilo a ze by som mozno dokrmovat nemusela, lebo tak čítam, ze dieta dokrm prijme v podstate skoro vzdy...
Prosim vas o názor/radu - je mozne, ze by sa 3mesacne miminko nehlasilo o jedlo? Lebo maly sa napije, občas sa trochu zlosti na prse, ale potom zaspi...chápem, ze by to mohlo byt slabým tokom, ale ze by potom na 2 hodky zaspal? Neviem, co si mam o tom myslieť - nechcem ho vyhladovať...
Diky za rady/názory

jana_eyre
7. jan 2016

Dolezite podla mna je ako dlho potom dokaze byt hore, ako dlho pije.. Ak sa ti prisal a taha a po nejakej dobe bdenia zaspi na dve hodinky, tak je to podla mna super.. Babo urcite vie naznacit ze mu nieco chyba.. Prsnik ukludnuje, citi teba, tak to vacsinou vedie k spanku..

juhseverzapad
7. jan 2016

Malinký sa ti napapá koľko potrebuje. Moja sa napila a spala aj 4 hodiny .

jana_eyre
7. jan 2016

Inak ja som to mala vacsiniu tak, ze som dala prsnik babatku po zobudeni, trocha sa napilo, potom bolo hore napr dve hodiny (dodrzovala som rovnaky cas ich bdenia) potom som zasa nakojila, babo zaspalo a tak dookola.. Druha dcera bola dobre babatko, ta si malokedy poplakala, ale spavala kratko.. Dodrzovala som to aj pri prvom synovi, ten ale urcity cas hrozne plakaval a ukludnoval sa prsom.. Ale spaval tiez vela..

luba41
7. jan 2016

ak sa prisaje a pije, ak máte správne pristie- pri dojčení striedaj prsníky aj viackrát, stláčaj si prsníky ku koncu/ ak sa zlostí, ak zaspáva/... vela kontaktu.. sleduj počet pocikaných plienok min 5-6 za den.. a chod podla protokolu o štrajku / ale to máš asi naštudované/.. http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy...
a teda sledovať prírastok na váhe / ale až za dlhšie časové obdobie-napr.mesiac/..

jana_eyre
7. jan 2016

Ano presne, treba sledivat plienky, nato dom zabudla.. Uz to bolo davno.. 😅

zabina27
7. jan 2016

este si mozes pozriet tabulky, kolko by malo podla veku vypit za den, kupit dojcensku vahu a porovnavat, ci vypije dost. ale vies, tabulky 🙂 nas keby som mu davala pit podla tabuliek, tak by ma asi zozral, ten mal apetit poriadne vyssie 🙂
@bevatle