Ako sa vaše deti hlásia, keď sa chcú dojčiť?
Možno trochu cudna otazka, ale zaujimalo by ma to, ako a kedy to zacali robit. Moj osemmesacny sa totizto nehlasi cez den nijak, v noci mu dam, ked je hore vzdy, ale cez den sa nejako nehlasi, mozno je este maly, kedy zacali vase davat potrebu najavo? okrem toho , ked boli nekludne? A ako? Ja mu len stale ponuknem, si vzdy nieco cucne..
ked davas prikrmy pravidelne tak mu asi staci, tekutiny tak isto, ked mu das vodu, caj, mlieko nepyta
myslela som, ze kedy zacnu napriklad mame tricko dvihat, alebo nejakym sposobom inym ukaza, ze chcu, pred tym, ako vedia hovorit. V noci nukat nemusim, lebo on si pyta casto a cez den nepyta, tak ponukam, on neplakava, a ked vidim, ze je unaveny, mu dam. na jdenie sa nehlasi takmer vobec..
ked pribera, neriesila by som to, bude slabsi jedak asi 🙂 a ze neplace, tes sa 😀
v tomto veku to moj syn este hlasil tak, ze zacala nepokojnost. trochu neskor uz vedel povedat aj "cici" alebo zacal ma vyzliekat (tak ako na fotke v mojom profile - tam bol 17 mesacny - to uz jednoznacne "kontroloval ci je mliecko" 😀). niektore deti aj placu "inak", ale to by si uz asi bola spozorovala. mozes aj zaviest otazku - "chces mliecko?" - po case spozorujes odpoved (na tvari, usmeje sa, odmietne...).
pyta si tak, ze sa ku mne doplazi a zacne sa tulit, len prednedavnom sa naucil tahat ma za vystrih. predtym si nepytal nijak - asi nevedel, ze si vobec moze pytat 🙂
@boka79 nasa si mliecko nepytala v osmich mesiacoch vobec, ponukala som jej ako ty a proste pila. Teraz bude mat 11 mesiacov a v podstate sa to na nej prejavuje nervozitou, a ked sa jej spytam, ci chce mliecko, tak mi takym smiesnym tonom zamrnka, ze ano. Je to zlate 🙂 ale sama si zatial nevie vypytat. A prikrmy papa velmi dobre od zaciatku, napriek tomu ju kojim velmi casto aj pocas dna. 😉
zvlastne, no moja dcerka sa odkedy sme ju priniesli z nemocnice hlasila tak ze zacala robit take zvuky eo eo eo a ked bola este viac hladna tak to zrychlila pripadne pridala na hlase. ale neplakala, na toto sme hned reagovali nejako sme pochopili. takze u nas tak

@boka79 je to cudna otazka. o jedlo sa deti normalne hlasia. mrzutostou, krikom. ked su teda hladne.
a inak cez den mu davaj, koj a v noci mu nenukaj, ked nepyta, aspon ti bude kludne spavat po par dnoch