Ako správne kŕmiť novorodenca materským mliekom?
Ahojte chcem sa opýtať moja malicka ma zajtra 2 týždne spala mi na jedne krst 50 55 ml materského mliečka nevieme ci dokrmovst ci nie aj sme dokrmovsli ale vracala tak si myslím ze sme asi prekrmovali v nemocnici nak kázala každé 3 hodiny a ze už by tak 70 mala vypiť 80
@anavixy 55 mi vypije z prsníka. Vážime ju spokojna není lebo za 15 20 min pyta znova dnes 5x tento kolobeh za 3 hodiny
@kristina2904 aha tak 55g, chapem 🙂 a z oboch prsnikov pije na jedno papanie? Odpoji sa sama?
Ono na zaciatku to moze byt aj taketo, ze fakt nonstop chce… zalezi na tebe ak chces aby spala a aby si ju nemusela mat stale na prsniku, tak jej ponukni dokrm, max z 30ml vody, ale pokial bude zvracat, tak bud skusit menej toho umeleho mlieka alebo mozno inu znacku, alebo len vydrzat kym sa to papanie ustali s vacsimi pauzami 😏
@kristina2904 moja v nemocníci vypila max 20ml a prvý mesiac viac ako 30ml ani nezjedla a mlieko sa mi pustilo asi až na 4ty deň takže tie 4 dni jedla cca každé 3 hodiny 20ml niekedy menej

Pije materske mlieko z flase, ano? Tych 50-55ml je max co teraz odsajes? Riad sa podla toho ci je dieta spokojne a ci pribera. Cize ked spapa cca 50ml a je spokojna, zaspi a dalsie papanie je za cca 2h a viac, tak jej to staci. Pri materskom mlieku by dokonca mohla papat aj castejsie nez po 2h, ako keby sa dojcila. Ked dokrmis a dieta zvracia, tak to je podla mna jasne znak toho, ze dokrm nepotrebuje. Ak mas doma vahu tak raz za tyzden ju odvaz, ak nemas, tak pockaj do poradne, kde zistis ci pribrala a podla toho budes vediet ci treba zacat davat viac alebo sa mozes nadalej riadit len apetitom a spokojnostou babatka. Ked budes vidiet, ze dieta dopije a este by papalo dalej alebo sa budi na papanie ovela skor nez zvyklo, treba zacat davat viac mlieka.