Ako u vás prebieha menštruácia popri dojčení?
Chcem sa opýtať, aké máte cykly, či je môj prípad normálny, spôsobovaný prolaktínom alebo mám ísť k lekárovi? Dcéra je dojčená na požiadanie, spoločne spíme, dojčí sa pri každom zaspávaní, aj pri prebudení, kedykoľvek chce. MS som dostala keď mala 10 mesiacov, rovnako ako pri staršej dcére. Prvý cyklus ako obvykle, skôr aj silnejší, druhý bol plných 6 dní, ale len ako slabučké špinenie, tretí normálny, teraz čakám štvrtú MS už 5ty deň a nič. Tehotenstvo na 98% vylučujem, urobila som si aj test, negatívny. Je to podľa vás normálne, alebo mám opäť nejakú anovulačnú poruchu? Otehotnieť s druhou dcérkou sa nám podarilo až po polročnej liečbe Duphastonom. Mali ste niektorá niečo podobné? Otehotnieť už síce neplánujem, ale rada by som vedieť vaše skúsenosti. Ďakujem.
Ahoj, ja som zasa počas celého obdobia kým som dojčila MS nemala. Dcérku som dojčila 2 roky a prvá MS mi prišla na 12 deň ako som ju prestala dojčiť. To spôsobilo, že aj keď mi po ukončení dojčenia MS prišla každý mesiac, no cykly boli anovulačné, takže nasledovala cca. 5 mesačná liečba clostylbegytom. Synčeka som dojčila 17 mesiacov a prvá MS mi prišla tiež až po ukončení dojčenia, no na 22. deň od ukončenia. Ale čo aj mňa aj manžela zarazilo, prišla v čase keď som už bola opäť tehotná. Toto tehu ma prekvapilo a zaskočilo, pretože by mi ani vo sne nenapadlo, že ja otehotnieť bez akých koľvek problémov (prvé 2 tehotenstvá boli po liečbe nepravidelného a anovulačného cyklu) 😉
Ak sa nedostaví MS, tak najlepšie bude, keď navštíviš svojho gynekológa...
Malý má 20 mesiacov - stále je kojený, prvá ms prišla asi v 7.mesiaci, ale dĺžka cyklov je doteraz živá katastrofa - od 29 až do45 dní,pritom ovulujem stále :-/
Pocas kojenia, t.j 7 mesiacov som MS vobec nemala. Prisla mi az potom, co som uplne prestala odsavat (ja som od 2. mesiaca nekojila, len odsavala). Presne za mesiac odvtedy, cize ked mala dceka 8 mesiacov. Bola to brutalne silna MS, trvala 7-8 dni. Potom mi uz chodila pravidelne, prve cykly silnejsia a potom sa to ustalilo - asi po 3-4 cykloch sa upravila na slabsiu a kratsiu (3-4 dni). Cize, pokial kojis, mas nejake nepravidelnosti narok 🙂 Sposobuje to zvysena hladina prolaktinu, podla mna...
Aj mne sa stalo, že mi prvé 3 prišli normálne ako mali, a potom asi 2x s týždňovým oneskorením. Potom zase normálne. Zatiaľ by som v tom nejaký problém asi nehľadala. Pri oboch dcérach som ju dostala na 3,5 mesiaca, z toho som prvú kojila do 17 mesiacov, a druhú stále kojím.
tiez mi chodi,ako sa jej zachce,volala som gynekologovi a oznamil mi,ze je to normalne kym dojcim,takze to viac neriesim... 😉

Ja po oboch pôrodoch po 6. týždni normálna MS, potom už pravidelne, napriek tomu, že som kojila. Ale sestra podobne ako Ty, mala to také všelijaké, tiež kojila, po ukončení už to bolo v pohode. Takže asi to bude tak asi aj u teba, ale ak máš pochybnosti, skús dr. A to 98 % tehotenstvo - možno bude prekvapenie 🙂