Ako ukončiť dojčenie?
Baby, ako sa ukonci dojcenie. Dcerka ma sice len 7 mesiacov, no uz vyse mesiaca bojujem s tym, ze mi moje mliecko nechce. Davala som posupne uz len rano o 5, potom rano o 9 a o 15tej. Teraz mi zacala spavat do 6 a to uz to prso nechce a o tej 9 tiez nehrozi. Akurat sa u toho jeduje. Tak davam uz len o 15 tej a to musim vystihnut, ked sa prebudza, pichnem ju k prsniku a ona este podrimkava a tak to vypije. No akonahle sa prebudi, uz to povazuje za hracku a kedze jej pred 4 dnami vykukol zubok, tak s radostou si aj kusne ☹ Mlieka uz aj tak nemam vela, uz len trocha, tak som sa rozhodla, ze uz to teda ukoncim. Baby tak moja otazka je, ako prestat uplne? To sa ta trocha mlieka proste vstrebe nejkao ci ako?
@lucinocka Pretzlenove listky? 🙂 No ja som na tie prirodne liecby, tak urcite vyskusam 🙂 Dakujem. Len budem musiet kupit, bo domace uz nemame. A to su vhodne urcite cerstve nie susene vsak 😉
@horalka901 Ja som pri prvých dvoch deťoch dostala injekciu u gynekológa. Sú aj lieky. Ale pri dcérke som sa pár dni sťahovala a mliečko odišlo samé.
As si už kojila len málo, tak by sa ti to mohlo podariť aj bez liekov. Našu som odstavila v 8. mesiaci postupne, lebo bola kojená len v noci.
Už krásne papala príkrmy, tak to bolo bez problémov.
Prsníky si sleduj, či sú nie zatvrdnuté a netvorí sa zápal. Možno trošku znížiť aj pitný režim, ak si cielene pila viac počas dojčenia.
To mam akoze zo dna na den prestat? Ked uz davam tak 1-2 tyzdne len o tej 15tej a to ked sa raz zobudila skorej ako som stihla prilozit, tak som si radsej odstiekala a to som tam mala sotva 30ml s oboch, sice keby som sa posnazila, mala by som aj takych 50ml, len som to uz nechcela silit. To sa tam uz tak vstrebe?
@horalka901 Žiadne odsávanie. A prestať môžeš pri takomto " ,prikojovaní " zo dňa na deň. Zaviaž sa cez prsia sťahovacím obväzom. na 1-2 dni.
Babička bola pôrodná babica a jej rady boli v mojom živote na nezaplatenie.
Pri prvom synovi som prestala kojiť 4 týždňoch a injekcia bola nevyhnutná.... Ale ty už máš mliečka málo.... 🙂
@horalka901 ahoj ja som mala malo mliecka..pri prvom trochu viac ale teraz skoro vobec ..mne ani jeden prso nechcel tak som odsavala..no a ked som odsala nejakych 20ml z oboch tak som prestala odsavat uplne len ma z toho boleli prsia..jednoducho som prestala a mlieko sa postupne staracalo...
@horalka901 ahoj, mlieko sa nevstrebe..treba si ho odstat, ak je potreba..ja som po odstaveni prestala vela pit vody a odsavala som len ked sa mi zdalo, ze su prsniky plnsie..inak som nechala tak a mlieko sa casom prestalo tvorit
@horalka901 ja osobne som si neodsavala ja som skoro nic nemala takze som nemusela...ale ak mas viac tak si sem tam odstrekni a hotovo..ono sa casom prestane tvorit..
@lucinocka môžem sa opýtať staršia téma ale koľko dní ste si dávala tu vňať petržlen do podprsenky aj ste sa sťahovala ? Ja si dávam už 5 deň aj sa sťahujem prsia zatiaľ stále mäkké ja som ani nezačala kojiť tak neviem koľko mi to treba praktizovať a ako viem ze sa mi tvorba zastavila ze sa už nenaleju prsia ? Lebo co zo skusenosti pred 6 rokmi mlieko ide aj keď nekoji žena ešte aj po mesiaci trosku tak neviem ako zistím ci som to už zastavila ci nie... dávam si aj homeopatiká ricinus 30ch 5 deň aj salviove čaje 5den mala som lieky ale bolo.mi zle z nich tak som ich vyhodila... a keď vňať uschne strašne to svrbí neviem ci sa to hojí alebo to kazdu svrbí neviem..

@horalka901 petrzlenove listky do podrsenky a nekojit ani neodsavat, ten petrzlen znizuje tvorbu a pomaha aby sa nerobili hrce a opuchy🙂 vyskusane🙂 vyzera to sice smiesne ale pomaha🙂