Ako úspešne odstaviť trinásťmesačné dieťa od materského mlieka?
Ahojte skusame odatavenie od MM. Sme pl e koje y 3x za den a v noci na vyzdiadane cca 3 x niekedy 4.
Ale od kedy nam narastli zubh a staviame sa je to kojit ako tigra a moje bradavky to uz nedavaju ani ja.
Skusam aktualne nocne odstavenie a potom postupne by som ho chcela celkom odstavit urcite nje hned ale tak postupne. Mame druhu noc za sebou ale asi robim chybu lebo o 10 tej sa budime na mlieko a to ho nakojim, chodime spavat o 19.30-20.00, a potom dalsie sa snazime dat vodu alebo hovorim, ze mliecko nejde. Mam vynechat aj to prve nocne kojenie resp skusat ? Alebo postupne najskor tie zvysne a casom aj toto prve nocne ?
Problem je ze place a dozaduje sa mlieka manzel nejak sa nechyta nato abh dve tri noci a nim ostal a skusili sme to bezomna lebo si mysli ze je hladny ked place, takze o to tazsie to je ze on to mliecko citi.ked ho cicikam. Dnes sa zobudil o 6 a to som mu mliecko dala a potom pospal este 40 minut. V noci sa odmieta napit vody ale potom ked sa ukludi sa napije a dpkonca aj zaspi ale za 50 mjnut.je hore a zase dokola chapem, ze to chce cas ale ci na to idem dobre alebo mam nieco
zmenit. Dakjne.
@ewula192 ja som skončila všetko naraz, syn nevedel pochopiť, prečo mu raz dám a potom nie. U jedného dieťaťa bolo odstavenie v 15m úplne hladké. Namiesto kojenia som mu dala fľašu obyč.mlieka, drzala som ho ako pri kojení. Vypil a bolo. Žiadny plač. Odstavenie v neskoršom veku bolo vždy ťazšie a ťažšie.

No ja neviem, ale väčšina matiek ukončuje najskôr denne dojčenie a až potom nočné
Držím palce