icon

Ako úspešne odstaviť trinásťmesačné dieťa od materského mlieka?

ewula192
14. feb 2025

Ahojte skusame odatavenie od MM. Sme pl e koje y 3x za den a v noci na vyzdiadane cca 3 x niekedy 4.
Ale od kedy nam narastli zubh a staviame sa je to kojit ako tigra a moje bradavky to uz nedavaju ani ja.

Skusam aktualne nocne odstavenie a potom postupne by som ho chcela celkom odstavit urcite nje hned ale tak postupne. Mame druhu noc za sebou ale asi robim chybu lebo o 10 tej sa budime na mlieko a to ho nakojim, chodime spavat o 19.30-20.00, a potom dalsie sa snazime dat vodu alebo hovorim, ze mliecko nejde. Mam vynechat aj to prve nocne kojenie resp skusat ? Alebo postupne najskor tie zvysne a casom aj toto prve nocne ?

Problem je ze place a dozaduje sa mlieka manzel nejak sa nechyta nato abh dve tri noci a nim ostal a skusili sme to bezomna lebo si mysli ze je hladny ked place, takze o to tazsie to je ze on to mliecko citi.ked ho cicikam. Dnes sa zobudil o 6 a to som mu mliecko dala a potom pospal este 40 minut. V noci sa odmieta napit vody ale potom ked sa ukludi sa napije a dpkonca aj zaspi ale za 50 mjnut.je hore a zase dokola chapem, ze to chce cas ale ci na to idem dobre alebo mam nieco
zmenit. Dakjne.

pribinak
14. feb 2025

No ja neviem, ale väčšina matiek ukončuje najskôr denne dojčenie a až potom nočné

Držím palce

ina2405
14. feb 2025

@ewula192 ja som skončila všetko naraz, syn nevedel pochopiť, prečo mu raz dám a potom nie. U jedného dieťaťa bolo odstavenie v 15m úplne hladké. Namiesto kojenia som mu dala fľašu obyč.mlieka, drzala som ho ako pri kojení. Vypil a bolo. Žiadny plač. Odstavenie v neskoršom veku bolo vždy ťazšie a ťažšie.

ewula192
autor
14. feb 2025

@ina2405 dakujem kravske mlieko aj umele nechce preto chcem ponechat den na kojenie a na zaciatok skoncit aspon s nocou