icon

Ako úspešne ukončiť dojčenie dvojročného dieťaťa?

Včera o 15:50

Poprosím overené rady vyskúšané ideálne na sebe ...
Dieťa má 2 roky +, preto viem, že to bude náročné ...miluje MM
Vysvetľovanie, že nočné kojenie viditeľne ničí zuby je nula bodov ..čím ste potierali?

Ďakujem

anonym_dcb66c
Včera o 16:01

Ničím som nepotierala. Spala som v inej miestnosti. Ale najskôr som ukončila dojčenie cez deň

autor
Včera o 16:02
@anonym_dcb66c

Ničím som nepotierala. Spala som v inej miestnosti. Ale najskôr som ukončila dojčenie cez deň

@anonym_dcb66c ďakujem

siska53
Včera o 16:17

@anonym_autor Ja som si davala ocot. Len ja som musela obmedzit denne dojcenie. Ranne a predspankove som ponechala nejaku dobu. A potom aj na to vecerne som si dala ocot. A ranne nejak uz prirodzene odislo. Ale az vtedy, ked som vedela, ze dcera je ochotna pit UM - dlho sme skusali rozne znacky, odmietala.

bolarazjedna
Včera o 16:27

Ja som odišla na výlet na 1 noc (ráno som odišla, prišla som na ďalší deň podvečer). Dieťa (19mesiacov) bolo s babkou a s otcom. V pohode to vydržal, nebol s nim problém (so mnou v noci cca 6x sa budil na mlieko, cez deň tiež si pýtal niekoľkokrát). Keď som prišla domov, zalepila som si bradavky, že kým som bola preč, urobilo sa mi bobo a teraz neide z nich mliečko. Prvý večer bol smutný (plakal asi 20minut v sprche, keď si to uvedomil), ale keď sme išli spať, tak bez jedného muknutia. Asi mesiac - dva ešte stále opakoval, že mám bobo na prsníkoch, ale úplne v pohode sa odstavil za tieto 2 dní.

anonym_f96412
Včera o 17:23

@anonym_autor my sme na to išlo postupne, v roku a pol. Neviem teraz ktory krok bol prvý ale samostatne sme zrušili denne dojčenie, nechali sme len pred spankami. Samostatne nočné dojčenie, najprv sme zredukovali na jedno a potom musel čakať do rána. Vysvetľovali sme že musí počkať lebo všetko mliečko už vypil a ďalšie sa ešte nestihlo urobiť, a pod. Samozrejme plakal ale veľmi rýchlo pochopil. Takto sme redukovali počet, nakoniec mal tuším už len pred nočným spánkom a nakoniec aj to sme zrušili. Stále sme len vysvetľovali že sa už mliečko minulo, že musíme naňho počkať a nakoniec že už nieje.
Držím palce nech si nájdete čo bude u vás fungovať 🙂

euka210
Včera o 19:14

@anonym_autor skoro 2r...sla som vecer prec a maleho dal spat manzel, aj s nim spal, ja som spala inde. Vecer ho daval par dni spat manzel a bolo. Prvu noc poplakal, ale pochopil, ze otec mlieko neda a odvtede spal celuuu noc 🙏
2,5r...sla som akoze k dr, zalepila didy, lebo bolia, normalne som prelepila. Uz bol rozumnejsi a kupodivu to v pohode prijal, bez placu a pod.

vilma7
Dnes o 02:41

Nayrela som octom...vzdy sa samozrejme odtiahol. Do 3 dnoch bol odstavený.

anonym_f154f4
Dnes o 04:29

V tomto veku sa uz cez den nedojcil. A postupne som odstavovala. Najskor vecer, lebo som mu to vedela najlepsie vysvetlit. Neklamala som. Mne to bolo neprijemne, bolelo ma to. O nejaky cas som prestala dojcit v noci. Vzdy som mu opakovala, ze rano bude mliecko. Bolo to celkom fajn z jeho strany. Aj si poplakal, ale zvladol to dobre. Ostalo dlho,mesiace, len rano, resp. Nad ranom. To som vsak mala nehodu a nemohla som s nim spat 2 tyzdne. A zvladol to uplne v pohode. Mal vsak uz skoro 3,5 roka. Opakoval, ze na vianoce si vynimocne da. Ale dovtedy zabudol a uz mlieko ani nebolo. A nocne dojcenie mu zuby neznicilo, stacilo mu poriadne umyvat.