icon

Ako vyriešiť nedostatok materského mlieka?

nanaxaxa01
Dnes o 08:01

Dobrý deň,potrebovala by som radu.
Dcéra má 10 dní, mliečko sa mi po príchode z pôrodnice pekne rozbehlo, no malá sa na prsniku jeduje, mam velké prsia (F) a malé bradavky, nevie sa prisat, v porodnici sme s laktačnou skúšali no márne, tak som zacala odsávať a krmit flaškou,schudla mi tam 330g tak odporucili prikrmovat. Doma som UM odstavila a čisto len odsavam. Najskôr išlo dokopy 50ml mlieka co jej stacilo na jednu davku, neskor aj 90ml,mlieko krasne žlté. Ale uz 3 dni odsajem mat 35 ml z oboch a mlieko riedke a ako keby riedené vodou biele...
Užívam benedikt aj senovku , odsavam kazde 2,5 hodiny v noci 2x , malú prikadám aj ked sa jeduje , jem vajcové rascové polievky ale nic sa nedeje... nechcem prejst na UM, len sa mi.uz minaju zásoby mojho. Ako to prosim rozbehnúť?
Dakujem za každú radu

viestta
Dnes o 08:03

@nanaxaxa01 materske mlieko nie je zlte ako kravske, podla farby nesud jeho kvalitu. Je presne take ako ma byt.

veronika946
Dnes o 08:20

Farba mlieka sa meni, ono nema byt stale zlte, len v prvych dnoch. Neexistuje slabe, riedke ani vodove mlieko!
Skus power pumping, to je jediny osvedceny sposob zvysenia tvorby mm. Power pumping 1x denne vecer, okrem toho odsavat 8-10x denne 10-12 min.

anonym_7d0274
Dnes o 08:32

Mlieko sa meni podla potreby dietata... Ja som napr nikdy nevedela odsat tolko kolko dieta potiahlo

maryetta
Dnes o 08:46

Skus hladat rozne polohy v ktorej to bude vyhovovat. Dieta bradavku nepotrebuje. Prisavat sa ma na dvorec.

nikushka8
Dnes o 08:58

Prikladat a prikladat, proste len skusat. Pri prvej mi kojenie zachranilo nocne odsavanie (prolaktin je najvyssi medzi 1 a 5h rano), dcera bola drobatko, nedokazala potiahnut dostatok sama, po case zacala dudlovat, tak som musela 1x vecer dokrmit (zlepsilo sa to, ked zosilnela a um sme uz nepotrebovali). Inak nikdy sa mi nepodarilo odsat vela, max 40ml. Pri druhej som mala mlieka dost a neodsala som nic, ale ze vobec nic! Pritom som pri kojeni az pocula ako mlieko strieka. Hlavne ostan v pohode. Nic sa nestane ak bude len na flasi a ty budes odsavat / davat umele. Musite byt obe v pohode.