Ako vyriešiť nedostatok materského mlieka?
Dobrý deň,potrebovala by som radu.
Dcéra má 10 dní, mliečko sa mi po príchode z pôrodnice pekne rozbehlo, no malá sa na prsniku jeduje, mam velké prsia (F) a malé bradavky, nevie sa prisat, v porodnici sme s laktačnou skúšali no márne, tak som zacala odsávať a krmit flaškou,schudla mi tam 330g tak odporucili prikrmovat. Doma som UM odstavila a čisto len odsavam. Najskôr išlo dokopy 50ml mlieka co jej stacilo na jednu davku, neskor aj 90ml,mlieko krasne žlté. Ale uz 3 dni odsajem mat 35 ml z oboch a mlieko riedke a ako keby riedené vodou biele...
Užívam benedikt aj senovku , odsavam kazde 2,5 hodiny v noci 2x , malú prikadám aj ked sa jeduje , jem vajcové rascové polievky ale nic sa nedeje... nechcem prejst na UM, len sa mi.uz minaju zásoby mojho. Ako to prosim rozbehnúť?
Dakujem za každú radu
Farba mlieka sa meni, ono nema byt stale zlte, len v prvych dnoch. Neexistuje slabe, riedke ani vodove mlieko!
Skus power pumping, to je jediny osvedceny sposob zvysenia tvorby mm. Power pumping 1x denne vecer, okrem toho odsavat 8-10x denne 10-12 min.
Mlieko sa meni podla potreby dietata... Ja som napr nikdy nevedela odsat tolko kolko dieta potiahlo
Skus hladat rozne polohy v ktorej to bude vyhovovat. Dieta bradavku nepotrebuje. Prisavat sa ma na dvorec.
Prikladat a prikladat, proste len skusat. Pri prvej mi kojenie zachranilo nocne odsavanie (prolaktin je najvyssi medzi 1 a 5h rano), dcera bola drobatko, nedokazala potiahnut dostatok sama, po case zacala dudlovat, tak som musela 1x vecer dokrmit (zlepsilo sa to, ked zosilnela a um sme uz nepotrebovali). Inak nikdy sa mi nepodarilo odsat vela, max 40ml. Pri druhej som mala mlieka dost a neodsala som nic, ale ze vobec nic! Pritom som pri kojeni az pocula ako mlieko strieka. Hlavne ostan v pohode. Nic sa nestane ak bude len na flasi a ty budes odsavat / davat umele. Musite byt obe v pohode.

@nanaxaxa01 materske mlieko nie je zlte ako kravske, podla farby nesud jeho kvalitu. Je presne take ako ma byt.